حد نصاب معاملات چیست؟
حد نصاب معاملات به چه منظور است و مبلغ آن برای معاملات مختلف چقدر است؟
- وقتی که سازمان امور مالیاتی حد نصاب معاملات را تعیین میکند به این منظور است که اگر در طول یک فصل ( ۳ ماه ) معامله ایی انجام شود که کمتر از این حد باشد ، نیازی نیست که اطلاعات کامل و کد اقتصادی طرف معامله را به اداره دارایی اعلام نماییم ولی اگر از حد نصاب بیشتر باشد باید اطلاعات کامل از طرف معامله به تفکیک بیان شود.
هیئت وزیران در جلسه ۳/۲/۱۳۹۶ به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد تبصره (۱) ماده (۳) قانون برگزاری مناقصات -مصوب ۱۳۸۳- و ماده (۴۲) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) -مصوب ۱۳۹۳- تصویب کرد:
الف - نصاب معاملات موضوع ماده (۳) قانون برگزاری مناقصات به شرح زیر تعیین می شود:
1)معاملات کوچک: معاملاتی که تا سقف مبلغ دویست و بیست میلیون (۲۲۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال باشد.
2)معاملات متوسط: معاملاتی که مبلغ معامله بیشتر از سقف معاملات کوچک بوده و از مبلغ دو میلیارد و دویست میلیون (۲٫۲۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال تجاوز نکند.
3)معاملات بزرگ: معاملاتی که مبلغ برآورد اولیه آنها بیش از دو میلیارد و دویست میلیون (۲٫۲۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال باشد.
ب - نصاب معمالات موضوع بند (الف) به مواردی که معامله به صورت مزایده انجام می شود، تسری می یابد.
به عنوان مثال حد نصاب برای معاملات یک سال مبلغ ۲۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال در نظر گرفته شده است. حال اگر جمع معاملاتی که در این شرکت در یک فصل دارای مبلغی کمتر از حد نصاب بودند مبلغ ۲۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال باشد ۱۰ درصد از این مبلغ ۲۵۰۰۰۰۰۰ ریال میشود که ما تا این مبلغ را اجازه داریم اطلاعات طرف معامله را گزارش نکنیم.
همچنین اگر برای ما در یک فصل معامله ایی انجام شد( مثلا خرید کولر برای کارگاه ) و این معامله کمتر از حد نصاب همان ۲۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال بود، آن هم نیازی به گزارش اطلاعات طرف معامله در گزارش معاملات فصلی به اداره دارایی نیست اما اگر بیشتر از این حد باشد باید کد اقتصادی و نام و آدرس طرف معامله به همراه حد نصاب معاملات به چه منظور است؟سایر اطلاعات درخواستی اعلام شود.