پنج شنبه 20 مهر 1396

فواید و مضرات ورزشهای قدرتی

به گزارش پایگاه اینترنتی امور، ورزش های قدرتی هم می توانند مفید و هم می تواند مضر باشد.اگر شما قصد دارید که در باشگاه تمرینات بدنسازی تان روزانه چند حرکت قدرتی نیز بزنید قبل از شروع این مطلب امور را دنبال کنید.




عوارض ورزشهای قدرتی


بیشتر افرادی که ورزشهای قدرتی را انجام می دهند معمولا بدن خود را متحمل ورزش های سخت می کنند و "روزهای استراحت" را هم به کلی فراموش می کنند. این کار موجب کوفتگی عمومی در بدن، کج خلقی، افسردگی، پریشانی، استرس، کاهش اشتها، کم شدن وزن، حالت تهوع و دل آشوبی می شود. با وجود تمام این مشکلات ورزشکاران همچنین از آسیب دیدگی ها دائمی ماهیچه و مفاصل، افزایش خطر آسیب دیدگی، کند شدن عکس العمل ها، عدم وجود هماهنگی، افزایش آسیب پذیری، و بروز بیماری های عفونی و موارد عدیده دیگری نیز رنج خواهند برد.


با این همه کسانی که ورزش می کنند و می خواهند وزن شان را کاهش دهند یا آن دسته از افرادی که می خواهند کمی افزایش وزن پیدا کنند، معمولا هدف شان تقویت عضلات است و تصور می کنند ورزش های عضلانی خیلی زودتر و بهتر از سایر ورزش ها به نتیجه می رسد.


برای همین هم با چنین طرز فکری پیش می روند و تصمیم می گیرند بیشتر از این نوع تمرینات قدرتی استفاده کنند. افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند، هم معمولا در کنار سوزاندن چربی ها، به تقویت عضلات فکر می کنند و می خواهند همزمان، عضلات بدن شان را نیز تقویت کنند.


برای همین طبیعی به نظر می رسد گروهی از این افراد، بی توجه به نکاتی که باید حین انجام ورزش در نظر داشت، مشغول فعالیت شوند و با تمرین های سنگین و مداوم به فکر عضله سازی باشند. در حالی که به گفته متخصصان برای انجام ورزش های قدرتی با هدف تقویت عضلات و عضله سازی باید نکاتی را در نظر گرفت و با توجه به آنها پیش رفت تا احتمال بروز آسیب و صدمات جسمی هم به حداقل برسد.



تمرینات قدرتی برای عضله سازی


همان طور که گفته شد، تمرینات قدرتی معمولا با هدف تقویت عضلات یا عضله سازی انجام می شود و بسیاری از کسانی که به فکر ورزش می افتند، با چنین هدفی به این نوع تمرینات قدرتی روی می آورند. البته بسیاری از افراد هم می گویند ورزش های قدرتی، سلامت را تهدید می کند و برای همین تصور می کنند نباید سراغ فعالیت های قدرتی بروند. در صورتی که متخصصان می گویند اگر ورزش ها و فعالیت های قدرتی به درستی و بر اساس شرایط انتخاب شود و فرد هم آنها را به شیوه ای صحیح انجام دهد، هیچ گونه مشکلی ایجاد نخواهد شد.





دکتر خسروی، متخصص پزشکی ورزشی درباره فعالیت ها و ورزشهای قدرتی می گوید:


فعالیت ها و ورزشهای قدرتی که معمولا با استفاده از وزنه ها یا دستگاه های مختلف انجام می شود، برای تقویت عضلات یا عضله سازی مفید خواهد بود و ورزش های قدرتی می تواند به افرادی که دنبال این هدف هستند، کمک کند، اما نکته مهم این است که پیش از شروع ورزش قدرتی باید بر اساس شرایط فرد، تمرین مناسب را انتخاب کرد.

 


تمرینات قدرتی بیش از حد، ممنوع!


ورزش ها و تمرینات قدرتی به خودی خود بد نیست و مشکلی ایجاد نمی کند، اما دردسر وقتی شروع می شود که فرد تصور می کند هر چه وزنه سنگین تری را انتخاب کند، بهتر است یا زودتر به هدفش می رسد. بعضی ها هم تعداد دفعات تمرین های قدرتی را افزایش می دهند و در طول روز چندین و چند بار یک فعالیت را تکرار می کنند تا به خیال خودشان هر چه زودتر نتیجه بگیرند. غافل از این که همین تکرار بیش از حد یا انجام دادن تمرینات قدرتی و پشت سرهم، نه تنها آنها را به هدف شان نزدیک نمی کند که حتی می تواند سلامت شان را هم به خطر بیندازد.


دکتر خسروی با تاکید بر این موضوع یادآور می شود:تمرینات قدرتی باید متناسب با توان و شرایط جسمی هر فرد انتخاب شود. به این معنی که ابتدا باید بررسی های لازم صورت بگیرد تا وزنه مناسب یا دستگاه مورد نیاز بر اساس توان و تحمل فرد مشخص شده و ورزش انجام شود. زمانی که وضعیت جسمی فرد ارزیابی می شود، می توان تعداد دفعاتی که تمرین قدرتی باید انجام شود و تکرار های مورد نیاز را مشخص کرد تا فرد بتواند در مدت زمانی معین به هدفی که دارد، برسد.



به طور معمول توصیه می کنیم افراد ورزش را از یک نوبت در روز شروع کنند و بیشتر از دو تا سه بار در هفته نیز این تمرینات قدرتی را انجام ندهند. تعداد تکرار تمرینات قدرتی هم بسیار مهم است و بر اساس وزنه هایی که انتخاب می شود باید هر دسته از ورزش ها را تکرار کرد.


با وجود این، معمولا توصیه می شود هر تمرینی قدرتی را چهار تا هشت یا ده مرتبه تکرار کرد. به این معنی که برای وزنه های سنگین باید تعداد تکرار های کمتر را انتخاب کرد و هرچه وزنه سبک تر می شود، می توان تعداد تکرارها را افزایش داد. نباید فراموش کنیم زمانی که تعداد تکرارها در تمرینات قدرتی خیلی زیاد می شود و به حدود 20 تا 30 مرتبه می رسد، ورزش به سمت تمرینات هوازی می رود و دیگر قدرتی نیست؛ بنابراین نباید انتظار داشته باشیم در چنین موقعیتی، ورزش به ساخت عضلات خیلی کمک کند.



در ورزشهای قدرتی این آسیب ها را جدی بگیرید


این که می گویند انجام هر نوع ورزش قدرتی ممکن است سلامت فرد را به خطر بیندازد، صحیح نیست و نباید فکر کنیم ضرر و زیان تمرینات و ورزش های قدرتی بیشتر از سود و فایده شان است، اما زمانی که تمرینات قدرتی بدون در نظر گرفتن نکات علمی انجام شود، آن وقت است که باید منتظر بروز مشکلات کوچک و بزرگ بود.

 


دکتر خسروی با تاکید بر این نکته خاطرنشان می کند:در صورتی که تمرینات قدرتی بیشتر از حد توان و تحمل فرد باشد یا ورزشی بیشتر از تعداد دفعات مورد نیاز تکرار شود، می تواند به عضله و رباط های بدن آسیب بزند و درد و ناراحتی ایجاد کند.

 





زمانی که ورزش ها سنگین تر از حد توان فرد باشد یا به اشتباه انتخاب و انجام شود، در سطوح پایین تر باعث کشیدگی عضله و رباط ها خواهد شد و در صورتی که ورزش خیلی سنگین باشد، ممکن است موجب پارگی رباط ها شود که در هر صورت می تواند سلامت فرد را تهدید کند. در تمرینات قدرتی استفاده نادرست از دستگاه ها و وزنه ها هم می تواند مشکلات متعدد دیگری ایجاد کند که حتی ممکن است به شکستگی استخوان نیز منجر شود.


به همین دلیل هم این متخصص پزشکی ورزشی توصیه می کند بروز هر گونه دردی را حین انجام ورزش جدی بگیرید و یادتان باشد درد، نشانه و هشداری است که به شما می گوید ورزش بیش از حد توان تان بوده یا به اشتباه انجام شده است؛ بنابراین ورزش قدرتی را در حدی انجام دهید که احساس کشش داشته باشید، ولی دردی را حس نکنید.



عوامل آسیب رسان در بدنسازی


1- نداشتن یار کمکی


اگر شما به بدنسازی بپردازید، بعد از گذشت مدت زمانی به مرحله ای می رسید که برای بلند کردن بعضی از وزنه ها، به یک یار کمکی نیاز خواهید داشت.
در حرکاتی همچون اسکوات و پرس سینه وقتی که به تکرارهای آخر نزدیک می شوید و عضلات آخرین توان را به کار می بندند تا حرکات را تمام کنند، وجود یک یار کمکی کاملا ضروری می باشد و کمک ناصحیح یک یار کمکی نهایتا منجر به آسیب دیدگی خواهد شد.



2- انجام ندادن ست های گرم کردنی


تعریف گرم کردن در بدنسازی یعنی استفاده از وزنه سبک برای تکرار های بالا، زیرا انجام این گونه حرکت باعث بالا رفتن فشار خون و پمپاژ بیشتر خون به عضلات می شود. سعی کنید حتما قبل از انجام حرکات و ست های اصلی در تمرینات قدرتی، برای دو تا سه ست از حرکات گرم کردنی مربوط به آن عضله استفاده نمایید تا از آسیب دیدگی عضلات جلوگیری شود.


 

3- تغذیه ضعیف در بدنسازی


اگر به اندازه ای کافی غذا نخورید و با این وجود به انجام تمرینات قدرتی بپردازید، احتمال آسیب دیدگی در تمرینات در شما بالا خواهد رفت. اگر در این حالت قرار دارید و به نوعی تغذیه ای ضعیف دارید، سعی کنید از وزنه های سبک کمک بگیرید تا از بروز آسیب دیدگی جلوگیری نمایید.



4-تمرکز نداشتن هنگام انجام تمرینات بدنسازی


اگر در زمان انجام حرکات بدنسازی به فکر مسایل خارج از باشگاه باشید، بدانید که در حال خوشامدگویی به آسیب دیدگی هستید. به تمرینات قهرمانان این رشته توجه کنید و ببینید که چطور این افراد با تمرکز کامل حرکات را انجام می دهند.



برگرفته از جام جم و تبیان-/ف
دیگر اخبار
درد عضلات بدن بعد از ورزش کردن درد عضلات بدن بعد از ورزش کردن

به گزارش پایگاه اینترنتی امور،سلول های عضلانی پس از انجام ورزش و فعالیت های شدید، به علت عدم داشتن فرصت کافی برای استفاده از اکسیژن" اسید لاکتیک" تولید می کنند. تجمع این ماده در عضلات، باعث ایجاد درد می شود.

ادامه خبر ...
فیلم تبریک عادل فردوسی پور به اصغر فرهادی و اهالی سینما فیلم تبریک عادل فردوسی پور به اصغر فرهادی و اهالی سینما

فیلم تبریک عادل فردوسی پور به اصغر فرهادی و اهالی سینما

این ویدئو تنها چند دقیقه در کانال 90 بود و سپس پاک شد
ادامه خبر ...

ورزش های ساده برای جوان ماندن صورت و بدن ورزش های ساده برای جوان ماندن صورت و بدن

به گزارش ورزش منظم در کنار یک رژیم غذایی سرشار از آب می تواند سن شما را از آنچه واقعا هست، کمتر نشان دهد. ورزش صورت یا یوگای صورت یکی از روش های طبیعی برای جوان ماندن شما است.

ادامه خبر ...
تاریخچه ورزش کیوکشین تاریخچه ورزش کیوکشین

کیوکوشین کای یکی از سبک‌های کاراته است. این رشته توسط ماسوتاتسو اویاما (۱۹۹۴-۱۹۲۳) رزمی کار کره‌ای الاصل بنیان نهاده شد معنای اصلی کاراته به معنی مبارزه کردن با دست خالی در مقابل هر سلاحی است.

ادامه خبر ...
حرکات ورزشی مناسب شکل و فرم بدنتان حرکات ورزشی مناسب شکل و فرم بدنتان

 پایگاه اینترنتی امور، در این مطلب برای انواع شکل های بدن بهترین تمرینات ورزشی را معرفی می کند.

ادامه خبر ...
تاریخچه ورزش اسکی تاریخچه ورزش اسکی

ممکن است که فکر کنید که اسکی ورزش جدیدی است. ولی باید بدانید که اسکی یکی از قدیمی ترین طرق مسافرت بود که بشر شناخت. خود کلمه «اسکی» از کلمه ایسلندی scidth می آید که معنی «کفش برف» میدهد.

ادامه خبر ...
تأثیر پیاده روی بر مغز تأثیر پیاده روی بر مغز

به گزارش پایگاه اینترنتی امور،پیاده‌روی علاوه بر اینکه بر سلامت قلب و عضلات تاثیر مثبت دارد به سلامت مغز نیز کمک می‌کند.

ادامه خبر ...
پیشنهاد تغذیه ای برای کاهش وزن پیشنهاد تغذیه ای برای کاهش وزن

اگر شما هم به برای رسیدن به تناسب اندام و رهایی از شر چاقی و اضافه وزن به هر دری می‌زنید، این مقاله از وب سایت امور را مطالعه نمایید تا با راهکارهای کاربردی برای کاهش وزن درست آشنا شوید.

ادامه خبر ...
باشگاه جوجیتسو در شمال شرق تهران باشگاه جوجیتسو در شمال شرق تهران

باشگاه جوجیتسو واقع در شمال شرق تهران مینی سیتی ابتدای شهرک شهید محلاتی میدان شاهد ابتدا خیابان مروارید روزهای فرد 17 الی 19 به مربیگری استاد سید شهاب موسوی

ادامه خبر ...
تاریخچه ورزشهاي رزمي و دفاع شخصي در ايران تاریخچه ورزشهاي رزمي و دفاع شخصي در ايران

در ایران ورزشهای رزمی، کشتی های محلی و ورزش باستانی از دیر باز وجود داشته است . بامراجعه به کتب مختلف در این زمینه می توان به حقایق بسیاری دست یافت،

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی