شنبه 07 مرداد 1396

کیست پینه آل

وب سایت امور برای شما علائم و درمان کیست  پینه آل و دلایلی که باعث تشکیل این کیست می شود را بررسی کرده و در اختیار شما کاربران عزیز قرار داده است...با ما همراه باشید


غده پینه آل یا صنوبری





غده صنوبری یا پینه آل (Pineal gland)‏ در عمق مغز قرار دارد. کارکرد دقیق آن هنوز مشخص نیست، البته این غده هورمونی به نام ملاتونین را ترشح می‌کند که با چرخه روزانه خواب و بیداری مرتبط می‌باشد و احتمالا یک نقش مخالف با هورمون محرک بیضه‌ها و تخمدان‌ها نیز دارد.


 

 

 


در زیر نیمکره‌های مخ و در بین دو برجستگی جلویی از برجستگی‌های چهارگانه مغز میانی، غده کوچکی قرار دارد که به علت شباهت به صنوبر، غده صنوبری یا پینه‌آل نامیده می‌شود.

 


این غده یک ساختمان خاکستری رنگ متمایل به قرمز کوچکی به اندازه یک نخود است که درست در جلوی مخچه جای دارد.

 


در نوزاد انسان، غده پینه‌آل نسبتا بزرگ است، ولی قبل از بلوغ به مقدار زیادی تحلیل می‌رود.

 


غده پینه آل هورمونی به نام ملاتونین را ترشح می کند که تنظیم کننده ساعت داخلی ( بیولوژیک) بدن است. میزان ترشح هورمون ملاتونین در تاریکی افزایش می یابد.

 


لذا هنگام شب میزان ملاتونین خون در بالاترین سطح خود قرار دارد که در طی روز به تدریج از مقدار آن کاسته می شود.

 


نور وارد شونده به چشم ها نه تنها به دید ما کمک می کند، بلکه ساعت داخلی بدن را از طریق غدد صنوبری و هیپوفیز به فعالیت وا می دارد.

 


این غده تنظیم کننده آغاز بلوغ بوده، انسان را به خواب وامی دارد و بر حالات خلقی فرد تاثیر می گذارد.

 


از کارهای شناخته شده غده پینه‌آل در انسان، اثر آن در به تأخیر انداختن بلوغ و افزایش ترشح آلدوسترون از بخش قشری غده فوق‌کلیوی است.

 


غده پینه‌آل را یکی از ساعت‌های زیستی بدن نیز می‌دانند که در تنظیم پدیده‌های تناوبی شرکت دارد.

 


غده پینه آل نقش مهم تنظیمی در عملکرد جنسی و تولید مثلی ایفا می کند

 

 

 

 


وظایف غده پینه آل

 


- تقویت اعمال جنسی


- کاهش عفونت


- بهبود خواب


- بهبود خلق و خو


- افزایش طول عمر

 

 



غده پینه آل و تولیدمثل

 


بسیاری از فیزیولوژیست ها معتقدند که این غده یک بازمانده ی غیر فعال است، اما عدده ی دیگر سال ها مدعی بودند که غده ی پینه آل وظایف مهمی در کنترل فعالیت های جنسی و تولید مثل دارد.

 


اما امروزه پس از سال ها بحث به نظر می رسد که طرفداران نظریه عملکرد جنسی برنده هستند و غده پینه آل نقش مهم تنظیمی در عملکرد جنسی و تولید مثلی ایفا می کند.

 


تحقیقات نشان داه است اگر در حیوانات پست تری که جوانی خود را در فصول معینی از سال می گذرانند، غده ی پینه آل برداشته شود، یا مدارهای عصبی غده ی پینه آل آنها حذف گردد، دوره های طبیعی باروری فصلی از بین می رود.

 

 


باروری فصلی در این گونه حیوانات از آن جهت مهم است که به آنها اجازه می دهد در زمانی از سال که احتمال زنده ماندن بچه ها بیشتر است، یعنی بهار یا اوایل تابستان بچه بزایند. مکانیسم این اثر کاملاً روشن نیست، ولی به نظر می رسد که چنین باشد :

 


1- غده پینه آل به وسیله ی مقدار نور یا "الگوی زمانی" نوری که هر روز به چشم ها می رسد کنترل می شود، مثلا در همستر (نوعی موش بزرگ)، تاریکی بیش از 13 ساعت در روز، غده ی پینه آل را فعال می کند و تاریکی کوتاه تر از آن نمی تواند غده را فعال نماید. به طوری که نوعی تعادل حیاتی بین فعال شدن و نشدن وجود دارد.

 


مسیر عصبی دخیل در این اثر چنین است : پیام های نور از چشم ها به هسته سوپرا کیاسماتیک در هیپوتالاموس می روند و از آنجا به غده ی پینه آل رفته و آن را وادار به ترشح می کنند.

 

 


2- غده پینه آل ملاتونین و چند ماده ی مشابه دیگر را ترشح می نماید. دانشمندان معتقدند که ملاتونین یا یکی از مواد دیگر، از طریق خون یا مایع بطن سوم به غده هیپوفیز پیشین می رود و ترشح هورمون گنادوتروپیک (هورمون تحریک کننده غدد تناسلی) را کاهش می دهد.

 


لذا در برخی از گونه های حیوانی، ترشح هورمون گنادوتروپیک در حضور ترشح غده پینه آل سرکوب می شود و غدد تناسلی (گنادها) مهار می گردند و حتی تا حدی پسرفت می کنند. تصور می شود این همان چیزی است که در اوایل زمستان، یعنی زمان افزایش تاریکی رخ می دهد.

 


اما ترشح هورمون های گنادوتروپیک پس از حدود چهار ماه عدم فعالیت، از سر گرفته می شود و با غلبه بر اثر مهاری غده پینه آل، گنادها را یک بار دیگر فعال می سازد و آماده فعالیت کامل طی بهار می کند.

 


اما اینکه آیا غده ی پینه آل در انسان هم عملکرد مشابهی در زمینه کنترل تولیدمثل دارد یا نه، معلوم نیست.

 



برخی از تومورهایی که گاهی در ناحیه پینه آل ایجاد می شوند، مقدار زیادی از هورمون های پینه آل را ترشح می کنند، در حالی که سایر تومورها مربوط به بافت های اطراف هستند و با فشار بر غده ی پینه آل باعث تخریب آن می شوند.

 


هر دو نوع تومور اغلب با عملکرد خطیر هیپوگنادیسم (کاهش تولید هورمون های جنسی توسط غدد تناسلی) یا هایپرگنادیسم همراهند. لذا شاید غده پینه آل حداقل تا حدودی در کنترل رانش جنسی و تولیدمثل در انسان ها دخیل باشد.

 

 

 


نقش غده پینه آل در جانوران



این غده، در مهره‌داران خونسرد، چشم سوم نیز خوانده می‌شود. هورمون غده پینه‌آل به نام ملاتونین در بعضی از مهره‌داران خونسرد باعث روشن شدن رنگ پوست می‌شود.

 


اثر این هورمون، عكس هورمون ملانوسیت‌ها است و این دو هورمون در تیره و روشن كردن رنگ پوست این جانوران شركت دارند.



دیگر اخبار
کیست سینه کیست سینه

وب سایت امور برای شما علائم و درمان کیست  سینه و دلایلی که باعث تشکیل این کیست می شود را بررسی کرده و در اختیار شما کاربران عزیز قرار داده است...با ما همراه باشید

ادامه خبر ...
آزمایش غربال گری و تفسیر آن آزمایش غربال گری و تفسیر آن
آزمایش، تفسیر و هزینه غربالگری سه ماهه اول بارداری در پایگاه اینترنتی امور 
 
ادامه خبر ...
علائم سرطان مقعد و راههای تشخیص “سرطان مقعد” چیست علائم سرطان مقعد و راههای تشخیص “سرطان مقعد” چیست

سرطان مقعد (به انگلیسی: Anal cancer) یکی از انواع بیماری سرطان (تومور بدخیم) است.

ادامه خبر ...
معنی اصطلاحات پزشکی|اصطلاحات پزشکی ع معنی اصطلاحات پزشکی|اصطلاحات پزشکی ع

اصطلاح شناسی پزشکی یا زبان پزشکی به مجموعه واژگان و اصطلاحات پزشکی که براي توصیف بیماري ها و اختلالات بالینی و اجزاي بدن انسان به کار می رود اطلاق می شود.

ادامه خبر ...
وزوز گوش چیست|دلایل و درمان وزوز گوش وزوز گوش چیست|دلایل و درمان وزوز گوش

یکی از عذاب آور ترین اتفاقاتی که طی روز میتواند اتفاق بیافتد وزوز گوش است. وزوز نوعی صدا است که در گوش و گاهی در سر حس میشود بدون اینکه این صدا منبعی خارجی داشته باشد

ادامه خبر ...
استرس هنگام خواب استرس هنگام خواب

بعد از یک روز خسته کننده، صرف شام و کمی تفریح به رختخواب می روید و منتظر می شوید خواب به سراغتان بیاید. اما این اتفاق نمی افتد! در حقیقت به جای خواب افکار و اندیشه های مختلف شروع به شکل گیری در ذهن می کنند.

ادامه خبر ...
کهیر کهیر

بیماری‌های مختلفی وجود دارند که در کنار عوامل ژنتیکی و تغذیه بر و سلامت پوست وموها تأثیر می گذارند و گاهی اوقات نیز باعث ریزش دائم یا موقت موها و یا مشکلات جدی پوستی می شوند.در این قسمت به معرفی بیماری پوستی "کهیر"می پردازیم

ادامه خبر ...
کولونوسکپی کولونوسکپی

کلونوسکوپی روشی است که در آن یک پزشک متخصص با استفاده از یک لوله بلند، انعطاف‌پذیر و باریک داخل راست‌ روده و روده بزرگ (کولون) را مشاهده می‌کند.

ادامه خبر ...
راه‌های پیشگیری از سرماخوردگی پاییزی راه‌های پیشگیری از سرماخوردگی پاییزی

معمولا در اول پاییز افراد زیادی سرما می‌خوردن. برای پیشگیری از سرماخوردگی روش‌های طبیعی و مناسبی وجود دارد که می‌توانید از آنها پیروی کرده و احتمال سرماخوردگی را به حداقل برسانید.

ادامه خبر ...
لكه های پررنگ صورت لكه های پررنگ صورت

بیماری‌های مختلفی وجود دارند که در کنار عوامل ژنتیکی و تغذیه بر و سلامت پوست وموها تأثیر می گذارند و گاهی اوقات نیز باعث ریزش دائم یا موقت موها و یا مشکلات جدی پوستی می شوند.در این قسمت به معرفی بیماری پوستی "لكه های پررنگ صورت"می پردازیم

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی