منشی صحنه چه کار می کند؟
منشی صحنه همه موارد فنی و عملی تمرین ها و اجراها را سازماندهی کرده و بر اینکه همه بازیگران و عوامل در مکان و زمان درست خود قرار دارند،کنترل دارد. در واقع منشی صحنه کسی است که اطلاعات خاص هر نما را ثبت و نگه داری می کند.
او مسئول است که از تعداد و طول زمان هر برداشت، گفت و گوهای هر صحنه، موقعیت شخصیت ها در سر صحنه و مسیر حرکت شان، محل و موقعیت وسایل موجود در صحنه، محل استقرار دوربین و حرکت آن و … یادداشت بردارد، تا اطمینان حاصل شود که در نماهای بعدی همه چیز در سر جای درست خود قرار دارند. در مجموع منشی صحنه کسی است که بر کلیه مراحل آماده شدن صحنه، لباس و… نظارت دارد و اطلاعات لازم را در اختیار سایر عوامل فیلم از جمله صدابرداران، فیلمبرداران، گریمورها و… قرار می دهد.
رابطه منشی صحنه و کارگردان
منشی صحنه، حافظه کارگردان به حساب می آید و از مراحل پیش تولید همراه اوست. منشی صحنه به نوعی رابط کارگردان با سایر عوامل است و نظرات و دستورات او را به آنها انتقال می دهد.
منشی صحنه بر مسائل مربوط به تطبیق نور و شرایط آب و هوایی در کنار مدیر فیلمبرداری، تطبیق لباس در کنار مسئول لباس، تطبیق دکور در کنار مسئول دکور و تدارکات، تطبیف نوع آرایش صورت و موی بازیگران در کنار گریمور و بسیاری مسایل دیگر کنترل و نظارت دارد. به طور خلاصه مسئولیتهای منشی صحنه آن چنان متفاوت و وسیع است که در پروژه های بزرگ، به منشی صحنه چندین دستیارداده می شود.
ساعت کار منشی صحنه و محل کار او
این نکته قابل ذکر است که عمدتا منشی صحنه، خانم می باشد. ساعت کاری منشی صحنه هم بسته به نوع پروژه کاری (فیلم، تئاتر و…) معمولا طولانی و متغیر می باشد. محل کار آنها نیز معمولا سر صحنه تئاتر یا فیلم برداری است.
یکی از مشکلاتی که پیش روی علاقه مندان به این شغل می باشد این است که، آموزش حرفه ای به صورت رشته ای مجزا در دانشگاه ها برای منشی صحنه وجود ندارد و فقط در رشته کارگردانی سینما اطلاعات مختصری در مورد منشی صحنه ارائه می شود. البته فارغ التحصیلان رشته سینما به خوبی می توانند از عهده این کار برآیند و بسیاری از منشی صحنه ها در کشور نیز در این رشته تحصیل کرده اند. کسب تجربه در کنار کارگردان های مختلف در موفقیت این شغل تاثیر زیادی دارد. در واقع کسانی که می خواهند فیلم سازی را به خوبی یاد بگیرندف می توانند با کار منشی صحنه شروع کنند. زیرا منشی صحنه در همه لحظات کنار کارگردان است و هر آنچه او می داند را باید بلد باشند.
وظایف منشی صحنه
سازماندهی تمرین ها
همکاری با با سایر عوامل فیلم در استفاده از لباس، انجام طراحی ها، تغییرات صحنه، صدا و نور
مدیریت بودجه لوازم و تجهیزات و سازماندهی آنها
تهیه خلاصه ای از فیلم نامه ( که نشان دهنده وضعیت بازیگران روی صحنه، تغییرات صحنه، تجهیزات، نور و صدای لازم برای هر صحنه است)
برقراری ارتباط مناسب با مدیران و سایر عوامل
نظارت بر ورود و خروج لوازم و تجهیزات در هر صحنه
راهنمایی بازیگران برای رفتن روی صحنه
راهنمایی عوامل فنی در خصوص نور و صدا