چهار شنبه 17 آبان 1396

اصحاب کهف|سیصد و نه سال در خواب

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به سیصد و نه سال در خواب بپردازیم.

[و چون از آنها و از آنچه که جز خدا می پرستند کناره گرفتید، پس به غار پناه جویید تا پروردگارتان از رحمت خود بر شما بگستراند و برای شما در کارتان گشایشی فراهم سازد و آفتاب را می بینی که چون برآید از غارشان، به سمت راست حایل است و چون فرو می شود از سمت چپ دامن برچیند. در حالی که آنان در جایی فراخ از آن غار قرار گرفتند.


این از نشانه های قدرت خداست. و می پندارد که ایشان بیدارند. در حالی که خفته اند و آنها را به پهلوی راست و چپ می گردانیم و سگشان بر آستانه غار دو دست خود را دراز کرده بود، اگر بر حال آنان اطلاع می یافتی، گریزان روی از آنها می پرداختی و از مشاهده آنها آکنده از بیم می شدی].(2)

آنها به اذن پروردگار به خوابی عمیق فرو رفتند و از آن سو، دقیوس که از غیبت و سرکشی آنها مطلع شد، با هشتاد هزارسوار در جستجوی آنها روانه شد. اما هنگامی که آنها را در غاری بیرون از شهر یافتند، دستور داد تا در ورودی غار را با تخته سنگی مسدود کنند. تا در غار زندانی شوند و بمیرند.



شب های متوالی از پس روزها آمد و سالی پس از سال دیگر گذشت ولی

[357]

آنها همچنان در خواب عمیق بودند. در این مدت چشم و گوش آنها بر درک حوادث طبیعی چون طوفان و رعد و برق بسته بود. خورشید از روزنه ای درون شکاف کوه را روشن می ساخت و نور و حرارت به آنها می بخشید تا حیاتشان بقاء یابد و اگر کسی در وضع آنان دقت می کرد می دید گاهی از راست به چپ و زمانی از چپ به راست می غلطند و ظاهرشان به قدری تغییر یافته که هر بیننده ای را به وحشت می اندازد.

[و سیصد سال در غارشان درنگ کردند و نه سال بر آنها افزودند.(1)]

به اذن خداوند آن هفت نفر سیصد و نه سال به خواب رفتند و بعد از این مدت خداوند آنها را بیدار کرد.

[یکی از آنان گفت؛ چقدر مانده ایم؟! گفتند؛ روزی یا پاره ای از روز را مانده ایم].(2)



یکی از آنها گفت؛ شب گذشته از عبادت خدا غافل شدیم. آنها در حالی که گرسنگی شدیدی در خود احساس می کردند و از فرط ضعف و گرسنگی به سختی از جای خود برمی خاستند، لذا متوجه تغییر ظاهر یکدیگر نشدند، آنها تصور نمی کردند که زمان زیادی در خواب بوده اند و از گذشت زمان اطلاعی نداشتند.

همگی به جلوی درب غار آمدند و با تغییرات زیادی مواجه شدند، هنگامی که به غار می آمدند درختان بسیاری را دیده بودند، اما حالا همه جا خشک و کویر بود.

آنان چون احساس گرسنگی شدیدی کردند. گفتند،


[اینک یکی از خودمان را با این پول خرد به شهر بفرستید تا ببیند کدام یک از غذاهای آن پاکیزه تر است و از آن غذا برایتان بیاورد و باید زیرکی به خرج دهد و هیچ کس را از حال ما آگاه نگرداند. چرا که اگر آنان بر شما دست یابند سنگسارتان می کنند یا شما را به کیش خود باز می گردانند و در آن صورت هرگز روی رستگاری نخواهید دید].(3)



2 - کهف، 18 - 16.1 - کهف، 25.2 - کهف، 19.3 - کهف، 20 - 19
 
 

دیگر اخبار
حدیث در مورد زبان تلخ|حدیث در مورد بد زبانی حدیث در مورد زبان تلخ|حدیث در مورد بد زبانی

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
شهربی یارمگر ارزش دیدن دارد شهربی یارمگر ارزش دیدن دارد

ما  فعالان فضای مجازی بیکار نیستیم گاهی از ما پرسیده می شود که :  چرا اینقدر برای فضای مجازی وقت میگذارید، مگر بیکارید؟ 
ادامه خبر ...

دانلود کتاب انسان دویست و پنجاه ساله دانلود کتاب انسان دویست و پنجاه ساله

اگر می خواهید زوایایی از زندگی ائمه ی هدی(ع) که کمتر گفته شده را بیابید به هیچ وجه این کتاب را از دست ندهید.

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت لوط علیه السلام زندگینامه حضرت لوط علیه السلام

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به زندگینامه حضرت لوط علیه السلام بپردازیم.

ادامه خبر ...
حدیث در مورد شنیدن|حدیث در مورد گوش دادن حدیث در مورد شنیدن|حدیث در مورد گوش دادن

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت یونس علیه السلام|نزول عذاب زندگینامه حضرت یونس علیه السلام|نزول عذاب

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به نزول عذاب بپردازیم.

ادامه خبر ...
حدیث در مورد تغذیه سالم حدیث در مورد تغذیه سالم

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
زندگی نامه هابیل و قابیل|کلاغ، معلم قابیل زندگی نامه هابیل و قابیل|کلاغ، معلم قابیل

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به ماجرای کلاغ، معلم قابیل بپردازیم.

ادامه خبر ...
احكام روزه احكام روزه

 روزه آن است كه انسان براي انجام فرمان خداوند عالم از اذان صبح تا مغرب از چيزهايي كه روزه را باطل مي‏كند و شرح آنها بعداً گفته مي‏شود، خودداري نمايد.

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت ذوالکفل|عمر ذوالکفل زندگینامه حضرت ذوالکفل|عمر ذوالکفل

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به عمر ذوالکفل بپردازیم.

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی