شنبه 07 مرداد 1396

کیست سینه

وب سایت امور برای شما علائم و درمان کیست  سینه و دلایلی که باعث تشکیل این کیست می شود را بررسی کرده و در اختیار شما کاربران عزیز قرار داده است...با ما همراه باشید



کیست سینه هشدار دهنده چه نوع بیماری است؟

 



شايد عجيب به نظر برسد، اما شما تنها نيستيد؛ كمتر زني است كه اين برجستگي‌هاي بي‌خطر را در سينه‌اش نداشته باشد و كيست‌ها راهي به سينه‌اش پيدا نكرده باشند.

 



درست است برجستگي مشكوكي كه با دست هم قابل لمس شدن است با خودش ترس‌هايي را يدك مي‌كشد و آرامش‌تان را لااقل تا زمان گرفتن نتيجه سونوگرافي از بين مي‌برد، اما از نظر دكتر هاشمي، جراح پستان، عضو هيات علمي پژوهشكده بيماري‌هاي سینه و مدير كلينيك بيماري‌هاي سینه، همه زناني كه به اين مشكل شايع دچار هستند، گرفتار سرطان سینه نمي‌شوند. دكتر هاشمي مي‌گويد در اينكه بايد كنترل مداوم اين كيست‌ها را جدي بگيريد، شکی نیست اما نبايد پيدا شدن اين برجستگي‌ها را با سرطاني شدن سينه‌هاي‌تان يكي بدانيد.

 



اين چيه كه حسش مي‌كنم؟

 


تقريبا همه خانم‌ها در طول عمرشان براي يك بار هم كه شده كيست سینه را تجربه مي‌كنند. كيست، فضايي داخل سینه است كه ديواره نازكي دارد و مايع درون آن يكدست و زلال است. كيست‌ها معمولا كوچك هستند ولي ممكن است كيست‌هاي بزرگ هم تشكيل شوند كه البته جاي نگراني نيست؛ چون اندازه كيست دليل خطرناك بودن آن نیست.

 


دو نوع كيست سینه وجود دارد؛ كيست‌هاي ساده و كيست‌هاي كمپلكس. اغلب كيست‌هاي سینه (چه بزرگ باشند، چه كوچك) كيست‌هاي ساده هستند كه هيچ خطري را متوجه سلامت فرد نمي‌كنند و تنها ممكن است باعث ايجاد درد در سینه شوند. اما كيست‌هاي كمپلكس متفاوت هستند؛ به اين شكل كه ديواره ضخيمي دارند و به شكل توده لمس مي‌شوند. اين كيست‌های سینه گرچه هميشه خطرساز نيستند، اما به اندازه كيست‌هاي گروه قبل بي‌آزار هم نيستند و اگر طي نمونه‌برداري، آزمايش‌ها و معاينات توده خطرناك تشخيص داده شود، بايد درمان را شروع كرد.

 

 


كيست‌هاي خطرناك سینه چگونه اند؟

 


آنچه مي‌توان با عنوان كيست خطرناك از آن ياد كرد، دسته دوم كيست‌ها يا همان كيست‌هاي كمپلكس هستند؛ اما تشخيص نوع آنها و ميزان خطرناك بودن‌شان كار شما نيست. درصورتي‌كه فرد در سینه خود توده‌اي لمس كند، بايد حتما به پزشك مراجعه كند؛ چراكه تنها راه تشخيص قطعي نوع كيست سینه، سونوگرافي يا راديولوژي است. يعني هيچ كس نمي‌تواند صرفا با لمس يك توده به اين نتيجه برسد كه توده خطرناك است.

 



 



آیا ایجاد كيست سینه به وراثت ربطی دارد؟

 


بعضي‌ها تصور مي‌كنند كيست‌هاي سینه هم مانند كيست‌هاي تخمدان در اثر وراثت ايجاد مي‌شوند. درحالي‌كه اين تصور اشتباه است و كيست‌هاي سینه و تخمدان، ساختار متفاوتي دارند. از آنجا كه علت اصلي تشكيل كيست سینه هورمون‌هاي تخمدان است، در سنين باروري خانم‌ها، احتمال تشكيل كيست بيشتر مي‌شود.

 



تخمدان‌هاي خانم‌ها در سنين بين 30 تا 35 سالگي فعاليت منظم‌تري دارد و به همين دليل زنان در اين سال‌ها در دوران اوج باروري قرار دارند و بيشتر از هر وقت ديگری ممكن است دچار كيست شوند. احتمال اينكه سينه خانم‌ها كيست‌ساز شود، با ورود آنها به 30 سالگي بيشتر مي‌شود و احتمال ابتلا به آن معمولا تا 50 سالگي هم بالاست.

 


در صورت داشتن کیست سینه ،نبايد به كودكم شير دهم؟

 


گاهي افرادي كه كيست ساده سینه دارند از بارداري مي‌ترسند، چون فكر مي‌كنند ممكن است خطري براي خودشان و جنين داشته باشد. اما درصورتي‌كه سونوگرافي يا راديولوژي، ساده بودن كيست‌های سینه را تاييد كنند، بارداري و شيردهي هيچ خطري براي مادر و جنين در پي نخواهد داشت. فقط از آنجا كه طي بارداري ميزان ترشح هورمون‌ها در بدن تغيير مي‌كند، ممكن است اندازه كيست بزرگ‌تر شود و فرد به‌خاطر وجود آنها درد بيشتري احساس كند.

 


البته از آنجا كه هورمون‌ها بيشتر از هر عامل ديگري روي تعداد و اندازه كيست‌ها تاثير مي‌گذارند، بعد از اتمام دوره بارداري و شيردهي و با برگشتن هورمون‌ها به وضعيت عادي فرد مي‌تواند انتظار ايجاد تغييراتي را در آنها داشت. البته ممكن است كيست در اطراف نوك سینه قرار داشته باشد كه در اين صورت مانعي براي مكيدن سینه توسط نوزاد يا عامل درد بيشتر براي مادر خواهد شد. اما باز هم مساله نگران‌كننده‌اي نيست. چون روش ساده‌اي براي خالي كردن محتويات كيست توسط پزشك متخصص وجود دارد و درصورتي‌كه مادر مايل باشد، حتي در اين شرايط هم مي‌تواند نوزادش را با شير خودش تغذيه كند.

 


كيست سینه در اثر تغييرات هورمون‌هاي تخمدان به وجود مي‌آيد

 


درصورت داشتن کیست سینه بايد دارو بخورم؟

 


بعضي خانم‌ها به محض اينكه از وجود كيست‌ها در سینه شان باخبر شوند، نگران سلامت‌ خود مي‌شوند؛ اما اگر بعد از انجام سونوگرافي و مشورت با پزشك متخصص زنان از ساده بودن كيست‌ها اطمينان حاصل شده باشد، ديگر جايي براي نگراني وجود ندارد. كيست‌هاي ساده هيچ خطري براي سلامت ندارند و اساسا نيازي هم به درمان‌شان نيست و وقتي خطري نيست، پس نبايد بي‌جهت خانم‌هاي مبتلا خود را درگير درمان‌هاي بيهوده- و بعضا- خطرناك كنند.

 


گاهي بنا به اصرار بيمار يا تشخيص پزشك براي فرد مبتلا به كيست ساده، ويتامين e تجويز مي‌شود كه خاصيت درماني ندارد و تنها درد را كاهش مي‌دهد؛ علاوه بر آن گل مغربي را هم به همين منظور تجويز مي‌كنند. اما اگر فرد دردي را به‌خاطر وجود اين كيست‌ها احساس نكرد، نيازي به استفاده از اين مكمل‌ها وجود ندارد.

 



 

 



آیا می توان از ایجاد کیست سینه پیشگیری کرد؟

 


همانطور كه گفتيم، كيست سینه در اثر تغييرات هورمون‌هاي تخمدان به وجود مي‌آيد و از آنجايي كه ترشح هورمون‌ها يك اتفاق طبيعي است كه نمي‌توان و نبايد مانع آن شد، به همين دليل توصيه مي‌شود خانم‌هايي كه كيست سینه ندارند سالي يك بار، كساني كه كيست يا فيبروكيستيك دارند، هر شش ماه يك بار و افرادي كه سابقه بيشتري در زمينه ابتلا به كيست سینه دارند، هر سه ماه يك بار سونوگرافي انجام دهند.

 



ضمن اينكه لازم است هر كسي ماهي يك بار در منزل خودش سینه‌هايش را معاينه كند و به محض مشاهده تغييرات، براي پيگيري موضوع سراغ متخصص برود. توصيه مي‌شود از 20 سالگي به بعد خانم‌ها، يك بار در ماه مقابل آينه سینه‌هاي‌شان را معاينه كنند. روش معاينه به هيچ وجه سخت نيست و هر كسي به تنهايي از عهده انجام آن برمي‌آيد. صرفا قرار است سینه را با دست لمس كنيد تا ببينيد آيا توده‌اي احساس مي‌كنيد يا خير.

 



 



خودتان سینه هایتان را معاينه كنيد


– معاينه سينه‌ها در خانه كار سختي نيست

 


براي اين كار مقابل آينه بايستيد، دست‌هاي‌تان را كنار بدن قرار دهيد، با دقت نگاه كنيد و ببينيد آيا هيچ علامت غيرعادي در سینه‌ها مشاهده مي‌شود يا نه. از زاويه‌هاي مختلف نگاه كنيد. حالت دست‌هاي‌تان را تغيير دهيد و باز هر دو سینه را بررسي کنید؛ مثلا دست تان را بالا ببريد.

 



– مرحله بعدي معاينه، لمس كردن است

 


براي معاينه سینه راست، دست را بلند كنيد و پشت سرتان بگذاريد. سینه را يك دايره در نظر بگيريد. با حركات دايره‌اي شكل دست چپ و با فشار خفيفي بافت‌هاي سینه را لمس كنيد تا به نوك سینه برسيد. اين كار را يك بار ديگر با فشار كمي بيشتري انجام دهيد. بار سوم با فشار بيشتري بافت‌ها را لمس كنيد. از همين روش براي سينه چپ هم استفاده كنيد.

 



 

 

– زیر بغل را هم معاینه کنید

 


براي اطمينان بيشتر روي تخت دراز بكشيد و معاينه شماره دو را در حالت خوابيده هم انجام دهيد. به همان روش قبلي دستي را بلند كنيد و با دست مخالف معاينه سینه را تكرار كنيد. در مرحله آخر با دست مخالف زير بغل را هم معاينه كنيد. اگر اين معاينه را در حمام انجام دهيد، راحت‌تر خواهد بود؛ چراكه آب يا صابون باعث مي‌شود بافت‌ها را بهتر و دقيق‌تر لمس كنيد.




دیگر اخبار
کیست های چرب غدد کوچک پوست کیست های چرب غدد کوچک پوست

وب سایت امور برای شما علائم و درمان کیست های چرب غدد کوچک پوست و دلایلی که باعث تشکیل این کیست می شود را بررسی کرده و در اختیار شما کاربران عزیز قرار داده است...با ما همراه باشید

ادامه خبر ...
تاتو را چطور پاک کنیم؟ تاتو را چطور پاک کنیم؟

تاتو زیبایی‌های خاص خودش را دارد ولی همین زیبایی می‌تواند خیلی زود برایمان یکنواخت شود و بخواهیم آن را از بین ببریم، آیاراهی هست که بتوانیم رد تاتوها را از پوستمان پاک کنیم؟ در این مطلب می‌توانید جواب سؤالات خود را پیدا کنید.

ادامه خبر ...
بیماریهای قارچی پوست بیماریهای قارچی پوست

بیماری‌های مختلفی وجود دارند که در کنار عوامل ژنتیکی و تغذیه بر و سلامت پوست وموها تأثیر می گذارند و گاهی اوقات نیز باعث ریزش دائم یا موقت موها و یا مشکلات جدی پوستی می شوند.در این قسمت به معرفی بیماری پوستی "بیماریهای قارچی پوست"می پردازیم

ادامه خبر ...
معنی اصطلاحات پزشکی|اصطلاحات پزشکی گ معنی اصطلاحات پزشکی|اصطلاحات پزشکی گ

اصطلاح شناسی پزشکی یا زبان پزشکی به مجموعه واژگان و اصطلاحات پزشکی که براي توصیف بیماري ها و اختلالات بالینی و اجزاي بدن انسان به کار می رود اطلاق می شود.

ادامه خبر ...
پیشگیری و برطرف کردن گوژ پشتی پیشگیری و برطرف کردن گوژ پشتی

 در مقاله ی زیر عوامل ابتلا به قوز کمر و راهکار درمان آن توسط پایگاه اینترنتی امور بیان شده است.

ادامه خبر ...
احکام پزشکی احکام پزشکی

 این حکم در عین حال که بسیار ساده و زود فهم است اما به دلیل غیر کارشناسی بیان شدن آن از زبان افراد مورد اعتماد مردم، آنگونه که باید به اجرا در نمی آید و همین بی اطلاعی باعث اعتراض عده ای نا آگاه به اصل حکم شده است.


ادامه خبر ...
تب خال تب خال

بیماری‌های مختلفی وجود دارند که در کنار عوامل ژنتیکی و تغذیه بر و سلامت پوست وموها تأثیر می گذارند و گاهی اوقات نیز باعث ریزش دائم یا موقت موها و یا مشکلات جدی پوستی می شوند.در این قسمت به معرفی بیماری پوستی "تب خال"می پردازیم

ادامه خبر ...
التهاب کبد التهاب کبد

با هپاتیت یکی از بیماری های کبد آشنا شوید!این بیماری مستقیما  کبد را هدف می گیرد و بیشتر افراد مبتلا از بیماری خود خبر ندارند.

ادامه خبر ...
علایم بیماری چربی کبد و راههای درمان علایم بیماری چربی کبد و راههای درمان
“کبد چرب” مشکلی است که با اشتباهات غذایی ایجاد می شود و متاسفانه 40 درصد از مردم ایران مبتلا به آن هستند و عوارض شدیدی برای اعضای بدن ایجاد می کند.

ادامه خبر ...
معنی اصطلاحات پزشکی|اصطلاحات پزشکی ج معنی اصطلاحات پزشکی|اصطلاحات پزشکی ج

اصطلاح شناسی پزشکی یا زبان پزشکی به مجموعه واژگان و اصطلاحات پزشکی که براي توصیف بیماري ها و اختلالات بالینی و اجزاي بدن انسان به کار می رود اطلاق می شود.

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی