یکشنبه 25 تیر 1396

درماتیت سبورئیک

بیماری‌های مختلفی وجود دارند که در کنار عوامل ژنتیکی و تغذیه بر و سلامت پوست وموها تأثیر می گذارند و گاهی اوقات نیز باعث ریزش دائم یا موقت موها و یا مشکلات جدی پوستی می شوند.در این قسمت به معرفی بیماری پوستی "درماتیت سبورئیک"می پردازیم

درماتیت سبورئیک یک بیماری التهابی مزمن درسطح پوست می باشد که بیشتر در پوست سر، ابروها، شیارهای بین دهان و بینی ، سینه ، زیر بغل ، ناف، کشاله ران و ناحیه شکاف باسن رخ می دهد. دراین بیماری پوسته ریزی چرب وزردرنگ برروی سطح قرمزپوست ایجاد می شود . خارش در این بیماری می تواند شدید باشد . شوره سر در حقیقت یک نوع خفیف همین بیماری درماتیت سبورئیک است .


اگردرماتیت سبورئیک درسرایجاد شود معمولاً ازحاشیه موها فراتر رفته و در مناطق پیشانی و گوشها و پشت گوشها و گردن نیز منتشر می شود . در موارد شدید بیماری تمام پوست سر با پوسته قهوه ای چرک دلمه مانند بدبویی پوشیده می شود .در شیرخواران پوسته ریزی زرد یا قهوه ای رخ می دهد که یک نوع ازهمین بیماری بوده وبه آن cradle cap می گویند .

 


قرمزی و پوسته ریزی اغلب در ابروها نیز دیده می شود. لبه پلکها نیز ممکن است گرفتار بوده و دچار قرمزی و التهاب باشند که به این حالت بلفاریت حاشیه ای (marginal Blepharitis ) می گویند.



درماتیت سبورئیک می تواند با یک سری از بیماریها مانند پارکینسون، دیابت و ایدز تشدید یافته و یا همراه آنها ایجاد شود. یک سری ازداروها مانند هالوپریدول نیز می تواند ضایعات پوستی شبیه به این بیماری را ایجاد نماید و یا گاهی واکنش به بعضی از فلزات مانند آرسنیک و طلا نیز می تواند شبیه به درماتیت سبورئیک شود.

 

 

 

 


علت این بیماری خیلی مشخص نبوده وکمی پیچیده می باشد اما ممکن است با قارچی ازنوع مخمرها بنام pityrosporum ovale ارتباط داشته باشد . البته این مخمرتنها درافراد مستعد به این بیماری باعث ایجاد ویا تشدید آن می شود.



در مورد درمان درماتیت سبورئیک باید گفت که این بیماری را به کمک استروییدهای موضعی می توان کنترل نمود اما باید مراقب بود تا درطولانی مدت خود این داروها باعث قرمزی پوست بخصوص درصورت نشوند. از داروهای دیگر می توان به ضد قارچها اشاره نمود که از آن جمله است کتوکونازول، کلوتریمازول و میکونازول که از این داروها نیز می توان بصورت موضعی در درمان بیماری درماتیت سبورئیک بهره برد .


ازجمله داروهای دیگر می توان به پیمکرولیموس و یا تاکرولیموس اشاره نمود که بتازگی دردرمان این بیماری استفاده می شود . درموارد مقاوم به درمان نیز می توان ازسولفاستامید سدیم استفاده نمود . برای درمان پوست سرمی توان ازشامپوهای سلنیوم سولفاید ، کتوکونازول ، تار، زینک پیریتیون ، فلوئوسینولون ورزورسین استفاده کرد . این شامپوها را می توان هفته ای 2یا 3 باراستفاده نمود . خارش پوست سررا می توان با استروییدهای موضعی ویا ضدقارچها کنترل نمود . برخی بیماران به استروییدهای قوی تری نیازمندند که می توان این داروها را بصورت هفته ای یک یا دو بار نیز تجویز کرد .



در مورد پلک می توان از سولفاستامید بصورت قطره ویا پماد چشمی ویا از تتراسیکلین خوراکی استفاده نمود . از استروییدهای موضعی دراین ناحیه باید با احتیاط استفاده نمود زیرا ممکن است درطولانی مدت درچشم باعث گلوکوم (آب سیاه ) و یا کاتاراکت (آب مروارید ) گردد. شستشوی روزانه با شامپو بچه روش خوبی جهت کاهش شدت درماتیت سبورئیک پلک می باشد.


در موارد شدید می توان از آنتی بیوتیکهای خوراکی ویا داروهای ضدقارچ خوراکی نیز استفاده نمود که مصرف این داروها حتماً باید تحت نظر متخصص پوست و یا چشم باشد.



به طور خلاصه درماتیت سبورئیک بیماری مزمنی است که بیشتر در سنین جوانی و میانسالی به خصوص در آقایان رخ داده و جهت کنترل و درمان آن، فرد مبتلا باید تحت نظر متخصص پوست بوده تا با تجویز داروهایی متناسب با شدت بیماری، درماتیت سبورئیک تحت کنترل درآمده و فرد مبتلا بتواند مانند یک فرد سالم در جامعه حضور فعال داشته باشد .

دیگر اخبار
معنی اصطلاحات پزشکی|اصطلاحات پزشکی م معنی اصطلاحات پزشکی|اصطلاحات پزشکی م

اصطلاح شناسی پزشکی یا زبان پزشکی به مجموعه واژگان و اصطلاحات پزشکی که براي توصیف بیماري ها و اختلالات بالینی و اجزاي بدن انسان به کار می رود اطلاق می شود.

ادامه خبر ...
رفع سلولیت ران و باسن رفع سلولیت ران و باسن

به گزارش پایگاه اینترنتی امور،سلولیت توده های چربی هست که در نواحی مختلف بدن به خصوص ران ها ، باسن و گاهی بازوها دیده می شود که با ورزش و تغذیه ی مناسب می توان آن را برطرف کرد.

ادامه خبر ...
چرا نباید شبها ناخن گرفت چرا نباید شبها ناخن گرفت

طبق تحقیقات اخیر دانشمندان مشخص شده که کلسیم اضافه بدن در ساعات پایانی روز در ناخنها جمع میشود و از ناخنها بعنوان انبار موقت کلسیم بدن استفاده میشود.

ادامه خبر ...
پسوریازیس پسوریازیس

بیماری‌های مختلفی وجود دارند که در کنار عوامل ژنتیکی و تغذیه بر و سلامت پوست وموها تأثیر می گذارند و گاهی اوقات نیز باعث ریزش دائم یا موقت موها و یا مشکلات جدی پوستی می شوند.در این قسمت به معرفی بیماری پوستی "پسوریازیس"می پردازیم

ادامه خبر ...
همه چیز در مورد سرطان معده همه چیز در مورد سرطان معده

شما در این مقاله از علل ممکن، علائم بیماری، تشخیص و درمان آن آگاهی می‌یابید و نیز راه‌هایی برای مبارزه با بیماری به شما نشان خواهد داد.

ادامه خبر ...
علائم و نشانه های زخم معده چیست علائم و نشانه های زخم معده چیست
علائم و نشانه های زخم معده به طور کلی مربوط به دردهایی در نواحی بین جناغ سینه و نشانه های دیگر بسیار شایع و خطرناکی می شود که با مشاهده ی آنها حتما باید برای درمان اقدام شود.

ادامه خبر ...
معنی اصطلاحات پزشکی|اصطلاحات پزشکی د معنی اصطلاحات پزشکی|اصطلاحات پزشکی د

اصطلاح شناسی پزشکی یا زبان پزشکی به مجموعه واژگان و اصطلاحات پزشکی که براي توصیف بیماري ها و اختلالات بالینی و اجزاي بدن انسان به کار می رود اطلاق می شود.

ادامه خبر ...
کیست های چرب غدد کوچک پوست کیست های چرب غدد کوچک پوست

وب سایت امور برای شما علائم و درمان کیست های چرب غدد کوچک پوست و دلایلی که باعث تشکیل این کیست می شود را بررسی کرده و در اختیار شما کاربران عزیز قرار داده است...با ما همراه باشید

ادامه خبر ...
مشکلات پوستی در دوران بارداری مشکلات پوستی در دوران بارداری

زنان در دوران بارداری با مشکلات جسمی زیادی روبه رو می شوند که از جمله آن ها می توان به مشکلات پوستی اشاره کرد؛ 

ادامه خبر ...
دیسک کمر دیسک کمر

در ستون فقرات بدن انسان بين مهره های کمری استخوانی بالشتک ها يا صفحاتی از جنس غضروف قرار دارند كه به آنها ديسک گفته مي‌شود

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی