پنج شنبه 11 خرداد 1396

روانپزشک

روانپزشکان به تشخیص، ارزیابی، درمان و پیشگیری از اختلالات رفتاری، عاطفی و ذهنی می پردازند.

 

 

به عبارت دیگر روانپزشک، (Psychiatrist) پزشکی است که متخصص تشخیص و درمان بیماری های روانی یا روان درمانی می باشد.

 


همه روانپزشکان برای سنجش و درمان بیماری های روانی آموزش می بینند. روانپزشکان و متخصصان بهداشت روانی تنها کسانی هستند که مرجعیت تجویز دارو برای درمان بیماری های روانی را دارند. برخی از روانپزشکان متخصص در کمک به گروه سنی ویژه ای می باشند، مانند روانپزشک کودکان، که درمان گروه سنی کودکان یا نوجوانان را بر عهده دارند.




تفاوت روانشناس، مشاور و روانپزشک



برخی از مردم گاهى روانپزشک را با روانکاو و روان شناس و یا مشاور اشتباه می گیرند. از نظر تحصیلی و فرایند آموزشی روان‌پزشک پیش از روانپزشک شدن باید از دانشکده پزشکى فارغ‌التحصیل شده و مدرک دکتری عمومی اخذ نموده و سپس آموزش بیماری های روانی را دیده و متخصص روانپزشک شود اما روانشناس و مشاور در رشته روانشناسی ابتدا نسبت به دریافت مدرک کارشناسی و سپس در مراحل بعدی کارشناسی ارشد و یا دکتری اقدام می کنند.



اما از نظر کار و وظیفه ای که هر یک از این متخصص ها انجام می دهند نظر دکتر غلامرضا میرسپاسی، نایب‌رئیس انجمن روانپزشکان ایران و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران را مرور می کنیم :



" وقتی یک فرد با مشکلی برخورد می‌کند (مثلا یک مشکل تربیتی با فرزندش) ابتدا از یک دوست یا بزرگ‌تر نظرخواهی می‌کند و آن دوست بر اساس تجربه‌های محدودش نقطه نظراتی را مطرح می‌کند که می‌تواند مفید باشد یا نباشد. پس از آن، اگر فرد از آگاهی و بینش بهتری برخوردار باشد، به جای رفتن سراغ اعمال مضحک (مثل کف‌بینی و طالع‌بینی) سراغ اهل‌ فن می‌رود و مثلا سعی می‌کند با خواندن کتاب یا مقاله، مشکلاتش را حل کند. به طور مثال، در زمینه تربیت کودکان کتابی مطالعه می‌کند؛ و البته معمولا آن کتاب، کامل نیست و به طور اختصاصی برای ما تدوین نشده. در گام بعدی، فرد با یک مشاور تماس می‌گیرد؛


البته مشاوره تلفنی می‌تواند راهکار مفیدی باشد ولی چون تماس چهره به چهره وجود ندارد، احساس خوبی نیز تجربه نمی‌شود و معمولا کلی‌گویی‌هایی صورت می‌گیرد. از این‌رو فرد، قدم بعدی را برای رفتن نزد یک مشاور برخواهد داشت. مشاور هم سعی می‌کند راهکارهایی ارایه دهد و در صورتی که مشکل همچنان باقی بود فرد باید از یک روان‌شناس بهره بگیرید تا با بررسی مسایل و مشکلات و توانایی‌های منحصر به فرد او کاری ‌کند که بتواند راه‌ ساده‌‌ای را در زندگی‌ انتخاب کند.

 

حال پس از بررسی‌های همه ‌جانبه روان‌شناسی و ارایه راهکار‌های مناسب فرد متوجه شود که جایی از مغزش دچار مشکل شده‌ است. حالا باید نزد روان‌پزشک رفته تا با دریافت داروهای خاصی تنظیم هورمونی وضعیت عادی خود را به دست آورد و یا از یک متخصص مغز و اعصاب بخواهد او را معاینه کرده و در صورت لزوم، عمل جراحی انجام دهد تا فرد بتواند دوباره به روان‌شناس خود مراجعه کند. "





آمار و ارقام و مشکلات موجود



آمارها حاكي از آن است كه 10 تا 14 ميليون نفر از مردم ایران حداقل يك بار در عمر خود مسائل رواني را به نوعي تجربه كرده‌اند. علي معين، رئيس كرسي يونسكو مي‌گويد: براساس آمار سازمان WHO از هر 4 نفر در خانواده حداقل يك نفر دچار اختلالات روانپزشكي هستند و اعضاي خانواده‌ها نيز معمولاً درگير مشكلات بيماران مي‌شوند.



اما علاوه بر مشکلات فرهنگی که در این زمینه در کشور وجود دارد و بیمار را از مراجعه به روانپزشک باز می دارد يكي دیگر از مشكلاتي كه حوزه درمان‌هاي روانپزشكي با آن مواجه است، طولاني شدن مدت درمان‌هاست كه در خيلي موارد باعث مي‌شود بيماران درمان را رها كنند. کارشناسان اذعان دارند اغلب داروهاي روانپزشكي تحت پوشش بيمه هستند ولي درمان‌هاي غيردارويي تحت پوشش بيمه نيستند و گاهي تصور مي‌شود كه جلسات غيردارويي كه درمان بيمارهاي رواني در آن اتفاق مي‌افتد تنها گفت‌وگوي بين پزشك و بيمار است. در حالي كه در اين جلسات درمان صورت مي‌گيرد. متاسفانه اين جلسات غيردارويي كه براي درمان بيماران صورت مي‌گيرد هزينه‌هاي بالايي دارد كه تحت پوشش بيمه‌ها نيستند.

 



وظایف و مسئولیت های روانپزشک



ارزیابی وضعیت ذهنی و فیزیکی بیماران برای تعیین ماهیت و حد اختلالات رفتاری، عاطفی و ذهنی


ارزیابی تاریخچه و سوابق پزشکی و روانپزشکی بیماران به منظور تشخیص بهتر بیماری و امکان تجویز بهترین درمان


انجام تست های مختلف برای تشخیص بیماری و یافتن بهترین راه درمان


تجویز دارو و برگزاری جلسات درمانی لازم تا بهبودی بیمار


همکاری با سایر متخصصان از جمله پزشکان، روانشناسان و... برای درمان همه جانبه بیمار تا رسیدن به بهبودی کامل او

 




دانش و مهارت های مورد نیاز



علاقه زیاد به دیگران و حل مشکلات آنها زیرا در صورت عدم علاقه مندی روانپزشک به انسان ها نمی تواند شنونده خوبی برای آنها بوده و با ثبات عاطفی زیرا بسیاری از مراجعین روانپزشکان دچار اختلالات روحی و روانی هستند و از مشکلات روحی رنج می برند و نیاز است روانپزشک از ثبات روحی بالایی برخوردار باشد تا بتواند به دور از احساسات تصمیمی منطقی اتخاد نماید

 

داشتن صبر و حوصله برای گوش کردن به صحبت های بیماران و آرامش دادن به آنها


رازداری - زیرا گاهی اوقات بیماران مجبور می شوند برای مداوا خصوصی ترین مسایل زندگی خود را با روانپزشک درمیان گذارند و در صورت عدم اطمینان از رازداری پزشک خود عمل تشخیص و درمان با موفقیت انجام نخواهد شد.


مهارت های ارتباطی عالی به منظور تأثیر گذاری بر بیماران


مهارت شنیداری و گفتاری خوب


قدرت تصمیم گیری به منظور اتخاذ تصمیم مناسب و صحیح به دور از احساسات و مسایل غیر تخصصی


توان حل مساله برای حل مسایل و مشکلات بیماران

 




تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل روانپزشکی



فارغ التحصیلان رشته پزشکی که دوره تخصصی روانپزشکی را گذرانده اند، می توانند وارد این شغل شوند.

 



فرصت های شغلی و بازار کار روانپزشکی



روانپزشک - مسیر ایرانیعلی رغم اینکه در ایران آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد اما می توان پیش بینی کرد به دلیل رشد فرهنگ مردم در خصوص روش صحیح مواجه شدن با بیماری های روانی و مراجعه به پزشک متخصص برای تشخیص و درمان آنها در آینده رشد اشتغال در این حوزه از میانگین مشاغل بیشتر باشد.

 



همچنین به دلیل افزایش اختلالات و بیماری های روانی در سال های اخیر به دلیل رشد زندگی شهرنشینی و افزایش استرس، افسردگی و سایر بیماری های مرتبط با این موضوع و نیز با گسترش بخش های نادرست فرهنگ غربی بین خیلی از ایرانی ها و افزایش مشکلات خانوادگی و میان فردی در سال های اخیر پیش بینی می شود نیاز نسل جدید به روانپزشکان در سالهای پیش رو به شکل فراینده ای رشد خواهد داشد.



روانپزشکان می توانند در مراکز بهداشتی و درمانی، مراکز روانپزشکی، کلینیک های روان‌شناسی و روان‌پزشکی دولتی و خصوصی، مدارس و دانشگاه ها و سایر سازمان هایی که به تخصص آنها نیاز دارند، مشغول به کار شوند.

 



آنها همچنین می توانند به صورت مستقل کار کرده و مطب شخصی داشته باشند.





وضعیت استخدام این شغل در برخی کشورهای جهان به شرح زیر است :



استرالیا - در بازه زمانی 5 سال گذشته میزان استخدام در این شغل رشد 36.4 درصدی داشته و رشد محدود در آینده برای آن پیش بینی شده است.

 



میزان درآمد روانپزشک



درآمد روانپزشکان در ایران به طور کامل مشخص نیست. اما آنچه مسلم است تا کنون جایگاه این تخصص در بین مردم مشخص نشده و بسیاری از بیماران روانی که درجه ناراحتی روحی آنها خفیف است از مراجعه به روانپزشکان خودداری می کنند. پیش بینی می شود در آینده با افزایش مراجعین به روانپزشکان، سطح درآمد این گروه از افراد نسبت به این زمان افزایش یابد.

 

 

 


درآمد روانپزشک در برخی از کشورهای جهان عبارتند از :



آمریکا - متوسط درآمد سالانه این شغل مطابق با آخرین آمارها در سال 2013، 170.200 دلار بوده است.


استرالیا - متوسط درآمد سالانه روانپزشکان 96.000 دلار (قبل از کسر مالیات) می باشد.

 




شخصیت های مناسب این شغل



در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و ... برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.



به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.




شخصیت های مناسب این شغل بر اساس شخصیت شناسی MBTI :

 


ENTJ این تیپ شخصیتی شان اجتماعی و سطح نفوذی را که به دنبالش است، در این شغل می یابد. او از چالش های این شغل لذت برده و دوست دارد دانش خود را در دنیای پیرامونش به کار بگیرد.


INTJ این تیپ شخصیتی در زمینه های فنی تر حوزه سلامت موفق تر است. او می تواند به طور مستقل و با حداقل دخالت دیگران کار کند.

 

دیگر اخبار
لذت بردن از شغل لذت بردن از شغل

برای بسیاری از افراد، زندگی وابسته به شغلی که دارند تعریف می شود،اکنون که انتخاب کرده‌اید تا شغل حال حاضر خود را داشته باشید، پس به عهده شماست که از آن نهایت استفاده را ببرید.

ادامه خبر ...
کارشناس استقرار نرم افزار کارشناس استقرار نرم افزار

اگر شما علاقه مند به انجام کارهای متنوع و آموزش افراد می باشید، به دنبال دانش و مهارت بالا هستید و اطلاعات شما در کامپیوتر هم بالا است، این شغل مناسب شماست

ادامه خبر ...
انیماتور انیماتور

اگر می خواهید از تخیل خود استفاده کرده و مهارت های خلاقانه خوبی مثلا در نقاشی و مدلسازی دارید، این شغل برای شما مناسب است.

ادامه خبر ...
کارشناس امور گمرکی کارشناس امور گمرکی

کارشناس گمرک (یا کارشناس امور گمرکی) فردی است که با کلیه امور گمرکی در بخش های مختلف آشنایی کامل دارد.

ادامه خبر ...
سبک های مدیریت تعارض سبک های مدیریت تعارض

ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ ﺗﻌﺎرض ﻳﻌﻨﻲ ﻣﺪﻳﺮﻳﺘﻲ ﻛﻪ ﺑﺘﻮاﻧﺪ در ﺷﺮاﻳﻂ ﺗﻌﺎرض ﺑﻪ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﺷﻜﻞ ﺳﺎزﻣﺎن را اداره ﻛﺮده و ﺑﻴﻦ ﻛﺎرﻛﻨﺎن و ﺳـﺎزﻣﺎن. ﺗﻌﺎدل اﻳﺠﺎد ﻛﻨﺪ

ادامه خبر ...
مدیر تولید کارخانه مدیر تولید کارخانه

مدیر تولید بر عملیات روزانه تولید کارخانه نظارت داشته و عهده‌دار مسئولیت برنامه ‌ریزی تاکتیکی و راهبردی فرآورده‌های موجود و جدید می باشد.

ادامه خبر ...
نوازنده نوازنده

اگر استعداد خوبی در موسیقی دارید و از اجرای آن برای دیگران لذت می بیرید، شغل نوازندگی برای شما مناسب است.

ادامه خبر ...
معرفی مشاغل حوزه دولت و بخش های حقوقی و نظامی معرفی مشاغل حوزه دولت و بخش های حقوقی و نظامی

وب سایت امور برای شما عزیزان به معرفی مشاغل حوزه دولت و بخش های حقوقی و نظامی پرداخته است .... با ما همراه باشید

ادامه خبر ...
معرفی مشاغل کشاورزی و منابع طبیعی معرفی مشاغل کشاورزی و منابع طبیعی

وب سایت امور برای شما عزیزان به معرفی مشاغل حوزه کشاورزی و منابع طبیعی پرداخته است...با ما همراه باشید

ادامه خبر ...
پرستار پرستار

اگر مراقبت از دیگران را دوست داشته و به دنبال شغلی متنوع هستید، این شغل برای شما مناسب است.

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی