سه شنبه 23 آبان 1396

هفت خوان مالیاتی

بدین ترتیب که یا مندرجات برگ تشخیص را قبول ننموده و رای به تعدیل درآمد می دهد و یا اینکه اسناد و مدارک ارائه شده را برای تعدیل درآمد کافی ندانسته و برگ تشخیص را تایید می کند که در هر دو حالت، موارد مذکور در ظهر برگ تشخیص منعکس می گردد. 

👈 هفت خوان مالیاتی 👉






روشهاي رسيدگي به اختلافات مالياتي



اول - از طریق ممیز کل


⭕️طبق مقررات ماده (238) قانون مالياتها در مواردي که مودي نسبت به برگ تشخيص ابلاغ شده معترض باشد، به شرط رعايت نکات قانوني در اولين گام مي تواند جهت رفع اختلاف به اداره امور مالياتي مراجعه و کتباً تقاضاي رسيدگي مجدد نمايد.


⭕️ رييس امور مالياتي (مميزکل) به موضوع رسيدگي و با توجه به اسناد و مدارک ابرازي اعلام نظر مي نمايد. بدين ترتيب که يا مندرجات برگ تشخيص را قبول ننموده و راي به تعديل درآمد مي دهد و يا اينکه اسناد و مدارک ارائه شده را براي تعديل درآمد کافي ندانسته و برگ تشخيص را تاييد مي کند که در هر دو حالت، موارد مذکور در ظهر برگ تشخيص منعکس مي گردد. در صورتي که مودي نيز با نظرات اعلام شده موافق باشد مراتب را امضاء نموده و موضوع خاتمه مي يابد.




دوم - هيات حل اختلاف بدوی


در حالي که مسئول مربوطه (رييس امور مالياتي يا مميز کل) با مودي به توافق نرسند و همچنين در مواردي که برگ تشخيص بر اساس مقررات تبصره هاي ماده (203) و ماده (208) قانون مالياتها به مودي ابلاغ گردد. (ابلاغ قانوني) پرونده مالياتي به موجب ماده (244) قانون، جهت حل و فصل موضوع به هيات حل اختلاف مالياتي بدوي ارجاع مي گردد. متعاقب آن واحد مالياتي پس از تشريفات قانوني کتباً زمان تشکيل جلسه هيات را به مودي ابلاغ مي نمايد.


 


سوم- هیات حل اختلاف تجدید نظر



⭕️هیات در مواردي که ماموران ماليات يا موديان نسبت به آراء صادره از سوي هيات حل اختلاف بدوي معترض باشند، مي توانند بر اساس ماده (247) قانون، ظرف بيست روز از ابلاغ راي مذکور کتباً تقاضاي رسيدگي در هيات حل اختلاف تجديد نظر را نمايند. البته مودي مکلف است نسبت به پرداخت ماليات مورد قبول خويش در مهلت تعيين شده اقدام نمايد.




چهارم - هیات ماده 216



⭕️مرجع حل اختلاف مالياتي ديگري که به موجب قانون مالياتها، موديان مي توانند جهت رفع اختلافات خويش به آن مراجعه نمايند هيات موضوع ماده (216) مي باشد. طبق نص صريح اين ماده، هيات مذکور فقط به شکايات ناشي از اقدامات اجرايي رسيدگي مي کند. در صورتي که پرونده قبل از قطعيت به اجرا گذاشته شده باشد، ضمن باطل نمودن اقدامات اجرايي، حسب نياز وارد ماهيت نيز خواهد شد.




پنجم - شوراي عالي مالياتي

 

 

⭕️بر حسب ماده (251) قانون مالياتهاي مستقيم مودي يا اداره امور مالياتي مي توانند ظرف يکماه از تاريخ ابلاغ راي قطعي هيات حل اختلاف مالياتي به استناد عدم رعايت قوانين و مقررات موضوعه يا نقص رسيدگي، با اعلام دلايل کافي به شوراي عالي مالياتي شکايت و نقض راي و تجديد رسيدگي را درخواست نمايد.


⭕️رسيدگي در اين مرجع مالياتي بدين ترتيب است که بدون ورود به ماهيت امر، پرونده مذکور صرفاً از لحاظ رعايت تشريفات و کامل بودن رسيدگي هاي قانوني و مطابقت مورد با قوانين و مقررات موضوعه، مورد رسيدگي قرار گرفته و راي مقتضي صادر مي گردد.


 


ششم - هيات ماده 251 مکرر



⭕️معمولاً تلاش مي شود که قانون و مقررات توسط مجريان دقيقاً بمورد اجرا گذارده شود ولي گاهي اين احتمال نيز وجود دارد که اجراي قانون با عدالت همراه نگردد. براي پرهيز از اين معضل، قانونگذار ماده مذکور را در قانون مالياتها گنجانده تا اولاً بتواند به برقراري عدالت کمک نموده و ثانياًدر رفع هرگونه تبعيض موثر واقع گردد. بنابراين وجود چنين ماده اي در قانون مي تواند به منزله عدالتخانه اي در درون نظام مالياتي محسوب شود.

 

⭕️طبق ماده (251) مکرر :


در مورد مالياتهاي قطعي موضوع اين قانون و مالياتهاي غيرمستقيم که در مرجع ديگري قابل طرح نباشد و به ادعاي غيرعادلانه بودن ماليات مستند به مدارک و دلايل کافي از طرف مودي شکايت و تقاضاي تجديد رسيدگي شود.


⭕️وزير امور اقتصادي و دارايي مي تواند پرونده امر را به هياتي مرکب از سه نفر به انتخاب خود جهت رسيدگي ارجاع نمايد. راي هيات به اکثريت آراء قطعي و لازم الاجراء مي باشد.



هفتم - ديوان عدالت اداري


⭕️ديوان عدالت اداري که زير نظر قوه قضائيه بوده و در تهران مستقر میباشد آخرين مرحله دادخواهي براي رفع اختلافات مالياتي محسوب میشود.


⭕️ديوان عدالت اداري مطابق اصل 173 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، بمنظور رسيدگي به شکايات و تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به مامورين و ادارات و آيين نامه هاي دولتي خلاف قانون يا شرع يا خارج از حدود اختيارات مقام تصويب کننده است.


⭕️تقديم دادخواست به ديوان عدالت اداري نسبت به راي يا تصميم قطعي مراجعي از قبيل هيات حل اختلاف مالياتي، شوراي عالي مالياتي، هيات موضوع ماده (251) مکرر " قانون مالياتهاي مستقيم براي اشخاص داخل کشور سه ماه و براي افراد مقيم خارج از ايران شش ماه از تاريخ ابلاغ راي يا تصميم قطعي مرجع مربوط است.

دیگر اخبار
16 گزینه برای تطبیق سیستم حسابداری با مالیات 16 گزینه برای تطبیق سیستم حسابداری با مالیات

در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور فهرست برخی از مهمترین پارامترهای کنترل حساب ها که مورد توجه سازمان امور مالیاتی قرار می گیرد،گردآوری شده است.

ادامه خبر ...
افزایش حقوق کارگران در سال 97 اعلام شد افزایش حقوق کارگران در سال 97 اعلام شد

افزایش حقوق سال 97|اعضای کارگری و کارفرمایی شورای عالی کار با افزایش ۱۹.۸ درصدی حداقل دستمزد کارگران در سال ۹۷ و همچنین ۱۲ درصدی سایر سطوح به علاوه ۲۴۱۸۸ ریالی روزانه مزد به طور کلی توافق کرده‌اند اما این توافق هنوز مصوب نشده است.

ادامه خبر ...
میزان افزایش حقوق کارمندان دولت در سال ۹۷ میزان افزایش حقوق کارمندان دولت در سال ۹۷

بنابر جلسه کمیسیون تلفیق مجلس، میزان افزایش حقوق و دستمزد کارکنان دولت برای سال آینده بین ۱۰ تا ۱۸ درصد به تصویب رسید.

ادامه خبر ...
قانون اساسی قانون اساسی

حکومت ایران جمهوری اسلامی است که ملت ایران، بر اساس اعتقاد دیرینه‏ اش به حکومت حق و عدل قرآن، در پی انقلاب اسلامی پیروزمند خود به رهبری امام خمینی، در همه ‏پرسی دهم و یازدهم فروردین ماه 1358 شمسی  با اکثریت ۹۸٫۲٪ کلیه کسانی که حق رأی داشتند، به آن رأی مثبت داد.

ادامه خبر ...
مهلت ارسال فهرست معاملات فصلی سال 96 تمدید شد مهلت ارسال فهرست معاملات فصلی سال 96 تمدید شد

رییس کل سازمان امور مالیاتی از تمدید مهلت ارسال فهرست معاملات فصلی خبر داد.

ادامه خبر ...
سوالات بیمه ای تامین اجتماعی سوالات بیمه ای تامین اجتماعی

مجموعه سوالات و پاسخ به پرسش های بیمه شدگان ، کارفرمایان و بازنشستگان تامین اجتماعی و ... همه و همه در پایگاه اینترنتی امور

ادامه خبر ...
مشوق های مالیاتی در اصلاحیه ۳۱ ۴ ۹۴ قانون مالیاتهای مستقیم مشوق های مالیاتی در اصلاحیه ۳۱ ۴ ۹۴ قانون مالیاتهای مستقیم

 مشوق های مالیاتی در اصلاحیه ۳۱/ ۴/ ۹۴ قانون مالیاتهای مستقیم و تازه ترین خبرهای  امور مالیاتی در پایگاه اینترنتی امور... با ما همراه باشید

ادامه خبر ...
نحوه محاسبه مالیات بر درآمد اتفاقی نحوه محاسبه مالیات بر درآمد اتفاقی

 درآمد نقدی و یا غیرنقدی که شخص حقیقی یا حقوقی به صورت بلاعوض و یا از طریق معاملات محاباتی و یا به عنوان جایزه یا هر عنوان دیگر از این قبیل تحصیل می‌نماید مشمول مالیات اتفاقی به نرخ مقرر در ماده (۱۳۱) این قانون خواهد بود .

ادامه خبر ...
نکول چیست؟ نکول چیست؟

احتمال نکول تسهیلات پرداختی به مشتریان یکی از موارد مهم در ارائه تسهیلات بانک‌ها است

ادامه خبر ...
مشمولین صندوق مکانیزه مشمولین صندوق مکانیزه

 قابل توجه مودیان مالیاتی مشمولین نصب و استفاده از سامانه / صندوق فروشگاهی

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی