دوشنبه 22 آبان 1396

سایت سامانه سهام عدالت

با توجه به باز شدن سامانه رسمی پیگیری وضعیت سهام عدالت و در راستای آگاه سازی هموطنان عزیز نسبت به صورت حساب سهام عدالت خود و اعضای خانواده  راهنمای استفاده از سامانه رهگیری سهام عدالت و پیگیری سهام عدالت با کد ملی را فراهم کرده ایم

سهام عدالت ، ثبت نام و پیگیری سود سهام عدالت

 


سهام عدالت که در سال ۹۵ آغاز رسمی خود را داشت، در میان طرح‌های اقتصادی دولتی با شعار حمایت از قشر کم‌ بضاعت جامعه، سکاندار بالاترین رکن اجرایی ایران شده و به کرات دست گرم حمایت مسئولان را بر شانه‌های خود احساس کرده است. نوشته پیش‌رو در پورتال آسمونی که با دیدگاهی نقادانه تنظیم شده، در گام اول شناخت جامع طرح سهام عدالت را هدف قرار داده و با استناد به مصوبات مربوط، به تشریح اهداف، ساختار و مراحل اجرایی پروژه مورد بحث پرداخته است. نقد منصفانه طرح سهام عدالت که به دو دسته تبعات ساختاری و تبعات اجرایی تفکیک شده است، دومین بخش متن پیش‌رو را شکل داده و در انتها نگارنده به جمع‌بندی تحقیق خود و ارایه پیشنهاد برای رفع نقایص وارد بر طرح، پرداخته است.

 

 

 


راهنمای استفاده از سهام عدالت :


۱) ورود به سامانه سهام عدالت و کار با آن توسط مشمولین سهام عدالت مستلزم کسب راهنمایی اولیه می باشد. از مشمولین عزیز درخواست می شود قبل از شروع کار با این سامانه، راهنمای آن را با دقت مطالعه و طبق آن اقدام کنند تا استفاده از خدمات سامانه برای آنان سریع و نتیجه بخش شود.


۲) سامانه سهام عدالت با بانک اسامی و اطلاعات مشمولان سهام عدالت مرتبط بوده و خدمات آن عبارت است از:


اعلام مشمول بودن یا نبودن هر فرد در طرح سهام عدالت


اعلام وضعیت متوفی بودن مشمول


صدور صورت وضعیت تسویه اقساط


صدور قبض پرداخت مانده ارزش تسویه نشده سهام عدالت


دریافت و ثبت شماره شبا بانکی مشمول

 


۳) استفاده از سامانه سهام عدالت مشروط به ورود کد ملی و برخی مشخصات هویتی در سامانه است و ضرورت دارد این اطلاعات توسط شخص مشمول یا ولی، قیم و یا وکیل قانونی وی با دقت وارد سامانه شود. همچنین، درج شماره تلفن همراه در دسترس جهت ارسال پیامک یا اطلاع رسانی سازمان خصوصی سازی الزامی است.


۴) کلیه مشمولین که در دوره ده ساله اجرای طرح سهام عدالت از ابتدای سال ۱۳۸۵ تا پایان سال ۱۳۹۴ ثبت نام شده قطعی در تعاونیهای سهام عدالت شهرستان ها بوده اند، می توانند از طریق این سامانه، ضمن کسب اطلاع از مشمول بودن، صورت وضعیت تسویه اقساط خود را مشاهده یا از آن نسخه چاپی تهیه کنند.

 

۵) مشخصات هویتی کلیه مشمولین سهام عدالت تا دی ماه سال ۱۳۹۵ از طریق سازمان ثبت احوال کشور اخذ و به روز رسانی شده و ملاک اعلام وضعیت مشمولین، ارایه صورت وضعیت تسویه اقساط و سایر خدمات این سامانه می باشد.


۶) در خصوص مشمولینی که طبق اطلاعات اخذ شده تا دی ماه ۱۳۹۵ از سازمان ثبت احوال کشور، جزو فوت شدگان تعیین شده اند، متعاقبا از طریق سامانه سهام عدالت اطلاع رسانی خواهد شد. ۱۳۹۵ تا پایان شهریور ماه ۱۳۹۶ ، پس از مشاهده صورت /۱۲/ ۷) مشمولین سهام عدالت می توانند از ۱۷ وضعیت تسویه اقساط خود، در خصوص باقی مانده ارزش سهام که به طور کامل تسویه نشده ، نسبت به مبلغی که تمایل به پرداخت داشته و آن را در سامانه تعیین می کنند، یک قبض پرداخت دارای شناسه واریز از سامانه دریافت نمایند. مشمولانی که در صورت وضعیت خود از تخفیف برخوردارند، فاقد قبض پرداخت هستند و اکیدا نیز نباید هیچ وجهی به حساب دولت واریز نمایند.


۸) پرداخت های مشمولین فقط از طریق بانک ملی ایران صورت خواهد گرفت و مشمولین می توانند مبلغ مدنظر خود را با استفاده از شناسه پرداخت و معادل مبلغ درج شده در قبض پرداخت که از سامانه دریافت می نمایند، پرداخت نمایند. پرداخت هرگونه وجه درخصوص سهام عدالت به جز از طریق بانک ملی ایران غیرقانونی است و تقاضا می شود مشمولین محترم به طور اکید از پرداخت پول به هر روش دیگر اجتناب نمایند.


۹) مشمولین سهام عدالت می توانند از تاریخ ۱۳۹۶/۱/۳۰ و در اجرای مرحله دوم طرح ساماندهی سهام عدالت با مراجعه به سامانه نسبت به ورود و ثبت شماره شبا بانکی که حساب بانکی مرتبط به آن قابلیت واریز وجه به آن حساب را داشته باشد، اقدام نمایند. هر نفر مشمول سهام عدالت باید انحصاراً شبا بانکی به نام خود را در سامانه درج کند و امکان ثبت و تایید شماره شبا بانکی مربوط به ولی مشمول یا وکیل و قیم و یا هر فرد دیگری وجود ندارد.


۱۰) لازم است مشمولین سهام عدالت که شخصاً دارای یک حساب بانکی معتبر نیستند، با مراجعه به بانک ها یا موسسات مالی اعتباری عضو شبکه شتاب نسبت به افتتاح حساب اقدام کنند و کلیه مشمولینی که دارای حساب بانکی معتبر هستند شماره شبا بانکی خود را از طریق شعب، دستگاه های خودپرداز، تلفن بانک، اینترنت بانک و سایر ابزارها و امکانات بانکی دریافت و به سامانه اعلام نمایند.



ب- گام های ده گانه کار با سامانه:

 


۱) برای ورود به سامانه باید نشانی www.samanese.ir را در نوار آدرس مرورگر وب خود تایپ نمایید . پس از مشاهده صفحه ذیل (شکل ۱)، با کلیک روی کلید “ورود” به سامان ه مشاهده صورتحساب سهام عدالت وارد شوید:

 

(شکل ۱)

 

 

برای استفاده از این سامانه می بایست از مرورگرهای وب، مانند: فایر فاکس و گوگل کروم و یا کرومیوم استفاده نمایید. درغیر اینصورت پیغام”مرورگر شما برای استفاده از سامانه مناسب نمی باشد” بر روی صفحه نمایان می گردد.برای دریافت هر یک از این مرورگرها میتوانید با کلیک بر روی لینک موجود در صفحه فو ق، آنها را دانلود نموده و بر روی سیستم خود نصب کنید.



۲) پس از انجام مرحله فوق، صفحه مقررات سامانه مطابق (شکل ۲) نمایش داده می شود:


(شکل ۲)


 

 


پس از مطالعه مقررات سامانه و در صورت موافقت با آن، گزینه “مطالب فوق را مطالعه نموده و م ی پذیرم” را انتخاب نموده و بر روی کلید ادامه کلیک نمایید.


۳) مطابق (شکل ۳) کد ملی خود را بصورت کامل و بدون خط تیره در کادر وارد نمایید:



(شکل ۳)


 

 

 

جهت حفظ ایمنی سیستم، در این صفحه باید کد امنیتی (بدون حساسیت به بزرگ و کوچک بودن حروف) داخل کادر را تایپ نمایید. اگر کد امنیتی مورد نظر ناخواناست، بر روی آن کلیک نمایید تا ب هروزرسانی شده و کد جدیدی برای شما به نمایش درآید. اگر کد امنیتی صحیح وارد نشود، پیغام “کد امنیتی اشتباه است” نمایش داده می شود و لازم است مجدداً با دقت وارد گردد.


در صورتیکه کد ملی به صورت صحیح وارد نگردد، سامانه مطابق(شکل ۴) پیغام”لطفا شماره ملی را به شکل صحیح وارد نمایید” را نمایش میدهد:



(شکل ۴)


 

 

۴) پس از ورود کد ملی و کد امنیتی بصورت صحیح، روی دکمه ادامه کلیک نمایید تا اطلاعات کد ملی شما در سیستم، اعتبار سنجی گردد. در این حالت پیامهای ذیل حسب انواع کد ملی مشاهده می شود:


الف- کد ملی وارد شده مشمول سهام عدالت نبوده و سامانه پیغامی مطابق (شکل ۵) را نمایش می دهد. در اینصورت با کلیک بر روی دکمه خروج از سامانه، از سامانه خارج گردید:



(شکل ۵)

 

 

ب – کد ملی وارد شده در بانک اطلاعاتی بعنوان یک فرد متوفی شناسایی شده و سامانه پیغامی مطابق (شکل ۶) نمایش می دهد. در اینصورت با کلیک بر روی دکمه “خروج از سامانه” از سامانه خارج شوید:


(شکل ۶)

 


 

 

ج- در صورتی که کد ملی وارد شده، بعنوان مشمول سهام عدالت شناسایی گردد، با کلیک بر روی کلید” ادامه ” وارد صفحه بعدی شوید.


۵) در این قسمت، ۴ مرحله طی چهار صفحه ذیل برای انتخاب اطلاعات هویتی شامل نام و نام خانوادگی ، نام پدر، تاریخ تولد، شماره شناسنامه در نظر گرفته شده است. مشمول می بایستی از بین گزینه ها، گزینه صحیح را انتخاب و با کلیک بر روی کلید “ادامه” هرچهار صفحه را مطابق شکل های ۷ الی ۱۰ تکمیل و به صفحه بعد برود:



(شکل ۷)



 

 

(شکل ۸)

 

 

 

(شکل ۹ و ۱۰)

 

 

 

نکته ۱: نشانگر زمان در سمت چپ و پایین این صفحات، زمان مجاز باقیمانده برای فعالیت در این مرحله را تا خروج خودکار از سامانه نمایش می دهد. هنگامی که زمان به اتمام برسد، شما از سامانه خارج می شوید و لازم اس ت دوباره به سامانه وارد شوید



نکته ۲: مشمولینی که به هر دلیل فاقد شماره شناسنامه می باشند، باید گزینه خط تیره را انتخاب نمایند.



۶) در این قسمت مطابق (شکل ۱۱ ) خلاصه اطلاعات هویتی انتخاب شده نمایش داده می شو د. درصورت تایید



اطلاعات مورد نظر با کلیک بر روی کلید “ادامه” به مرحله بعدی هدایت می شوید :



(شکل ۱۱ )

 

 

 

چنانچه اطلاعات درست انتخاب نشده باشد، پیغام (شکل ۱۲ ) نمایش داده خواهد شد. در این حالت اگر قصد اصلاح اطلاعات را دارید با کلیک بر روی کلید”اصلاح” به صفحه اول مرحله شناسایی(انتخاب نام و نام خانوادگی) بازگشته و تمامی اطلاعات را مجدداً انتخاب نمایید و سپس کلید ” ادامه” را کلیک کنید:



(شکل ۱۲)



 


نکته ۳: در بخش اخذ اطلاعات هویتی، اگربیش از سه بار، اطلاعات نادرست انتخاب شود، دسترسی به سامانه تا ۷۲ ساعت مسدود می گردد (شکل ۱۳).



(شکل ۱۳)

 

 

 

۷) در این مرحله، “صورت وضعیت دارایی” یا ” صورتحساب تسویه اقساط سهام عدالت” مشمول برای کدملی وارد شده مطابق (شکل ۱۴ ) نمایش داده می شود.


در صورت تمایل به خروج از این صفحه ، کلید “پایان استعلام” را کلیک و از سامانه خارج شوید. با کلیک بر روی کلید “چاپ صورتحساب”، درصورتی که سیستم شما به چاپگر متصل باشد، امکان چاپ

 


صورتحساب وجود دارد. با کلیک بر روی کلید “صدور قبض پرداخت” می توانید نسبت به صدور قبض برای پرداخت باقیمانده ارزش اولیه سهام تخصیصی اقدام کنید. برای ورود اطلاعات مربوط به شماره شبا بانکی کلید”ثبت شماره شبا بانک ی” را کلی ک و به صفحه ورود اطلاعات هدایت می گردید.



نکته ۴: مشمولین می توانند با مراجعه به شعب بانکها و موسسات مالی اعتباری یا از طری ق سای ت اینترنت ی و دستگا ه های خودپرداز و سایر امکانات بانک ها ، شناسه حساب بانکی ایران (شبا) ۲۴ رقمی مربوط ب ه حسا ب بانک ی خو د را دریافت نمایند. شماره شبا بانکی که وارد سامانه خواهید نمود باید الزاماً به نام شخص مشمول باشد.



(شکل ۱۴ )

 

 

۸) در صفحه ذیل (شکل ۱۵ ) می توانید با ورود مبلغی که مایل به پرداخت آن هستید، از حداقل ۱۰۰،۰۰۰ ریال تا حداکثر معادل مبلغ باقیمانده ارزش اولیه سهام تخصیصی که در صورتحساب شما درج شده است، نسبت به صدور قبض پرداخت با کلیک بر روی کلید “ثبت نهایی و صدور قبض پرداخت” اقدام نمایید.



نکته ۵: در زمان وارد نمودن مبلغ دقت نمایید که تنظیم زبان صفحه کلید شما انگلیسی باشد.



(شکل ۱۵)

 

 


۹) قبض پرداخت مشمول مطابق( شکل ۱۶ )نمایش داده می شود و دارای قابلیت چاپ است . این قبض دارای مبلغ قابل پرداخت انتخاب شده توسط مشمول و حاوی شناسه پرداخت عددی و بارک د بوده و مبلغ مذکور قابل تغییر مجدد نم یباشد. مشمول میتواند با در اختیار داشتن این قبض و شناسه پرداخت آ ن معادل مبلغ انتخابی خود که در قبض پرداخت آن درج شده از طریق مراجعه به بانک ملی ایران، نسبت به پرداخت اقدام نماید.



(شکل ۱۶)


 

 

۱۰) در صفحه ورود شماره شبا بانکی (شکل ۱۷ )می توانید شماره شبا بانکی خود را (بدون IR) و همچنین شماره تلفن همراهی که به آن دسترسی کامل دارید را وارد نمایید. پس از ورود صحیح اطلاعات مذکور، کلید “تایید و ثبت اطلاعات در سامانه” را کلیک نمایید.(با ورود صحیح کد شبا بانکی، نام بانک عامل که شماره شبا بانکی مربوط به شماره حساب آن می باشد، به صورت خودکار در سامانه درج می گردد.)



(شکل ۱۷)



 

 

 

درصورتیکه شماره شبا بانکی یا تلفن همراه به صورت صحیح وارد نگردد، پیغام خطا مطابق زیر(شکل ۱۸ )نمایش داده می شود که در این حالت باید مجدداً اطلاعات مذکور به صورت صحیح وارد سامانه گردد.


(شکل ۱۸)


 

 

پس از ورود و ثبت اولیه اطلاعات به صورت صحیح و کامل، صفحه اعلام وضعیت شماره شبا بانک ی در سامان ه مانند شکل زیر(شکل ۱۹ ) نمایش داده خواهد شد و وضعیت تایید شماره شبا بانکی مشمول در سطر آخر این صفح ه قابل مشاهده است. مشمول می تواند پس از ۱۵ روز از تاریخ ثبت اولیه اطلاعات، با مراجعه به سامانه از نتیجه تایید یا عدم تایید شماره شبا بانکی خود در همین صفحه مطلع گردد.



(شکل ۱۹ )

 


 


پس از طی شدن مدت ۱۵ روزه مورد نظر و با مراجعه به سامانه در صفحه مذکور، در صورت یکه شماره شبا بانکی مورد تایید قرار گرفته باشد، پیام” تایید و ثبت نهایی شد.” ( شکل ۲۰ ) مشاهده می گردد.



( شکل ۲۰ )



 

 

 

در صورت عدم تایید شماره شبا بانکی، پیام “عدم تایید، نیازمند اصلاح و ثبت شماره شبا بانکی جدید” نمایا ن می گردد (شکل ۲۱ ). در این وضعیت لازم است مجدداً با کلیک بر روی کلید” ثبت شماره شبا بانکی جدید در سامانه” به صفحه ورود شماره شبا بانکی برای ورود اطلاعات وارد شوید.



( شکل ۲۱ )

 

 

 

پس از انجام مراحل فوق، کار شما با سامانه سهام عدالت به اتمام رسیده است و میتوانید صفحه مرورگر خود را ببندید و از سامانه خارج شوید.لازم به ذکر است سود سهام عدالت مشمول در آینده به شماره شبا بانکی تاییدشده واریز خواهد شد و نیاز به اقدام خاصی از سوی مشمول نمی یباشد.
در صورتیکه قصد داشته باشید این مراحل را برای شماره ملی دیگری انجام دهید، لازم است مجدد اً مراحل فوق را از ابتدا در سامانه انجام دهید.

 

 

۱- مقدمه


توزیع سهام شرکت‌های دولتی در میان جامعه و به‌ویژه اقشار کم بضاعت آن در اواخر دوره دوم ریاست جمهوری آقای خاتمی مطرح شد و در کوران رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری در برنامه‌های اقتصادی تعدادی از نامزدها جای گرفت. با پیروزی آقای دکتر‌ احمدی‌نژاد بر دیگر رقبا، اجرای طرح سهام عدالت با جدیت بیشتری مورد تأکید مسئولان جدید قرار گرفت و سرانجام «آیین‌نامه اجرایی افزایش ثروت خانوارهای ایرانی از طریق گسترش سهم بخش تعاون براساس توزیع سهام عدلات» در تاریخ ۱۳۸۴/۱۱/۰۹ و پس از اصلاح متن اولیه که خود در ۱۳۸۴/۰۸/۲۳ مصوب هیأت وزیران شده بود، به تصویب این هیأت رسید.



تصویب اساسنامه شرکت کارگزاری سهام عدالت در همین روز بر عزم راسخ دولت جدید در عملی ساختن این پروژه صحه گذاشت و سهام مزبور پیش از آغاز سال ۸۵ مطابق ماده ۷ آیین‌نامه اجرایی پیش گفته، در چهار استان به تعدادی از مشمولان طرح اعطا شد. طرح مورد بحث که بنا به اساسنامه شرکت کارگزاری سهام عدالت و به گفته مسئولان آن اهدافی همچون گسترش مالکیت واحدهای تولیدی در بین اقشار کم درآمد، کاهش خطرات ناشی از تمرکز دولت، بهبود توزیع ثروت و درآمد و تسریع در روند خصوصی‌سازی را نشانه رفته، با نقد منتقدان و تأیید حامیان روبه‌رو شد و بحث‌های فراوان برانگیخته است.



متن پیش‌رو می‌کوشد، با معرفی و نقد منصفانه طرح سهام عدالت گامی در راستای توزیع همگون‌تر ثروت ایرانی در میان ایرانیان بردارد.


سهام عدلت چیست و سهام عدالت به چه کسانی تعلق میگیرد؟

نحوه دریافت سود سهام عدالت و خرید سهام عدالت چگونه است؟

استعلام و پیگیری سهام عدالت از کجاست؟

سایت رسمی سهام عدالت چه آدرسی است؟

قیمت سهام عدالت در سال ۹۶ و ارزش سهام عدالت هر فرد چقدر است؟

نحوه واگذاری و فروش سهام عدالت به چه صورت است و آیا قادر خواهد بود فقر را ریشه کن کند؟

و سهام عدالت چه تاثیری بر خصوصی سازی دارد؟



پاسخ کلیه سوالات در ادامه متن آمده و اطلاعات تماس، آدرس وبسایت سهام عدالت در انتهای صفحه ذکر شده است.

 

اطلاعات تماس


وب سایت ثبت نام سامانه سهام عدالت: www.samanese.ir


تلفن: ۰۲۱۸۳۳۳۸


نمابر: ۰۲۱۸۸۰۸۵۶۶۷


پست الکترونیک: edalat@samanese.ir

 

۲- معرفی طرح سهام عدالت:


۲-۱- اهداف طرح


اهداف طرح براساس اساسنامه سهام عدالت و اساسنامه تیپ تعاونی‌های عدالت استانی، مشتمل بر موارد زیر است:


توزیع متعادل‌تر ثروت و درآمد


تسریع در روند خصوصی‌سازی


روش‌های شفاف‌تر در واگذاری


افزایش درآمد دائمی برای خانوارها


کاهش مالکیت دولت و انتقال مالکیت به مردم


افزایش کارایی بنگاه‌های دولتی


گسترش سهم تعاون در اقتصاد کشور


۲-۲- ساختار اجرایی طرح



ستاد مرکزی توزیع سهام عدالت، عالی‌ترین نهاد فعال در پروژه مورد بحث است.


این ستاد از ۱۸ عضو تشکیل شده که ۱۲ عضو آن دارای حق رأی و ۶ عضو دیگر حق رأی ندارند.


ریاست این ستاد برعهده بالاترین مقام اجرایی کشور است و ۹ وزیر هیأت دولت در کنار رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ۱۲ عضو دارای حق رأی این ستاد را تشکیل می‌دهند. ستاد مرکزی که با هدف برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر فرآیند واگذاری سهام عدالت تشکیل شده است از اختیاراتی همچون واگذاری سهام عدالت، تعیین اولویت استان‌ها و مشمولان طرح، تصویب ضوابط اجرایی، تعیین وظایف ستادهای استانی و نظارت بر عملکرد آنها و انجام هرگونه اقدامات اجرایی لازم در چارچوب مقررات مربوطه، برخوردار است.



ستادهای استانی را شاید بتوان دومین نهاد مؤثر در فرآیند اجرای پروژه سهام عدالت دانست.


مسئولیت حسن اجرای تصمیمات ستاد استانی، برعهده رئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی استان است.


و آخرین بند که به انجام هرگونه فعالیت نافع برای شرکت اشاره کرده، مؤید فراخی بسیار حوزه عمل این شرکت است.


سرمایه این شرکت در زمان تأسیس پانصد میلیون ریال است که صددرصد آن به وزارت اقتصاد و دارایی تعلق دارد.


سهام شرکت به تدریج به تعاونی‌های عدالت استانی واگذار شده و به سهام طبقه ب (عادی) تنزل می‌یابد.


در انجام مراحل افزایش سرمایه، حق‌تقدم از سهامداران طبقه ب سلب شده و به سهامدار طبقه الف تعلق می‌گیرد.


تصمیمات مجامع عمومی این شرکت نیز در صورت حضور و موافقت سهامدار طبقه الف یا وکیل وی معتبر خواهد بود.


شرکت‌های تعاونی عدالت استانی دیگر نهاد اجرایی درگیر در طرح سهام عدالت هستند.


کلیه اعضا مکلف‌اند به مسئولیت‌های قانونی خود که محدود به یک صدم درصد کل سهام تعاونی است، عمل کنند.



۲-۳- مراحل اجرایی طرح


مراحل انجام پروژه سهام عدالت را می‌توان به سه مرحله اصلی واگذاری (فروش اقساطی) شرکت‌های دولتی به شرکت کارگزاری سهام عدالت و واگذاری (فروش اقساطی) سهام شرکت کارگزاری مزبور به تعاونی‌های عدالت استانی و در گام آخر توزیع سهام تعاونی‌های مذکور به مشمولان طرح تقسیم کرد؛ هر چند هر یک از این سه مرحله به نوبه خود سازوکارهای اجرایی ویژه‌ای را می‌طلبند. انتخاب و ارزش‌گذاری شرکت‌های قابل‌واگذاری به شرکت کارگزاری، شناسایی مشمولان به عنوان اعضای تعاونی‌های عدالت استانی، ارزش‌گذاری سهام واگذار شده به هر مشمول و تعیین و دریافت اقساط سهام واگذار شده،



در اولین گام اجرا نمودن سه مرحله پیش گفته خودنمایی می‌کنند.


ارزش معامله در هر یک از مراحل یاد شده بدون احتساب سود فروش اقساطی منظور خواهد شد.


۳- ایرادات وارد بر طرح


۳-۱- تبعات ساختار طرح

 


۳-۱-۱- تمرکز:


هر چند یکی از اهداف طرح سهام عدالت کاهش خطرات ناشی از تمرکز دولت ذکر شده است، لکن مراحل اجرایی طرح مزبور نه تمرکززدا که تمرکززا است. تجمیع مالکیت و مدیریت قریب به ۵۰۰ شرکت دولتی در شرکت کارگزاری سهام عدالت، چیزی جز افزودن بر نهادهای اقتصادی بسیار بزرگ دولتی و شبه دولتی در برندارد. اگرچه واگذاری سهام شرکت کارگزاری مزبور به تعاونی‌های عدالت استانی در بلندمدت (پس از ۲۰ سال و اتمام فروش اقساطی) بر سهامداران این شرکت خواهد افزود، اما ریالی از دارایی‌های آن نخواهد کاست و در مالکیت شرکت‌های واگذار شده خللی ایجاد نخواهد کرد.

 


۳-۱-۲- تشکیل نهادهای اداری بزرگ و بروکراتیک

 


جدا از شرکت کارگزاری سهام عدالت که نهاد اقتصادی عظیم و تأثیرگذاری خواهد بود، در فرآیند اعطای سهام شرکت‌های دولتی به مردم کم‌بضاعت، نهادهای اداری بسیار فربهی حضور خواهند یافت که انتظار چالاکی از آنها بیهوده است. ستاد مرکزی با ۱۸ عضو که در بردارنده رئیس جمهور و ۹ وزیر است و چنین به نظر می‌رسد که عمده کار اجرایی آن برعهده ۶ عضو بدون حق رأیش باشد و همچنین ستادهای استانی نیز که با اعضایی متناظر واحد مرکزی خود تشکیل خواهند شد، نهادهایی با اعضایی بلند مرتبه‌تر از حد و اندازه این طرح هستند و تصور تشکیل جلسات آن با وقفه‌های طولانی و بدون حضور تمامی اعضا، کار دشواری نیست.



از دیگر سو تشکیل و تأسیس شرکت‌های تعاونی استانی از توجیه قابل ملاحظه‌ای برخودار نیست.



۳-۲- تبعات اجرایی طرح


۳-۲-۱- اخلال در فرآیند خصوصی‌سازی


با وجود آن که در مواردی بعضی از مسئولان طرح، سهام عدالت را یگانه راه خصوصی‌سازی دانسته‌اند، نگارنده بر این باور است که نه تنها چنین نیست که سهام عدالت مخل خصوصی‌سازی نیز خواهد بود.


از دیگر سو ورود نزدیک به ۵۰۰ شرکت دولتی به پرتفوی کارگزاری سهام عدالت از آن رو که با مالکی حداقل ۴۹ درصدی همراه خواهد بود، می‌تواند مانعی در ورود آنان به بورس اوراق بهادار باشد.



۳-۲-۲- دامنه زمانی بلندمدت


دامنه زمانی طرح ۲۰ سال در نظر گرفته شده که این مدت زمانی طویل می‌تواند نقطه ضعفی برای اجرای طرح مزبور در سرزمینی باشد که در اجرای برنامه‌های چهار ساله‌اش درمانده است. واگذاری تدریجی در دامنه زمانی ۲۰ ساله بدون احتساب سود فروش اقساطی که رقم قابل‌توجهی در این دامنه فراخ زمانی خواهد بود، به نوبه خود قابل تأمل است. از دیگر سو اخراج اعضای تعاونی با از دست دادن شرایط عمومی و اختصاصی در مدت زمان یاد شده و دیگر مواردی که اداره تعاونی‌ها و ستادها را با مشکلات گوناگون رودررو کند، خارج از تصور نیست.



۳-۲-۳- تعداد بسیار اعضا

 


گستره شمول طرح مورد بحث چند ده میلیون نفر را در برخواهد داشت، که هر یک به عنوان عضوی از یک تعاونی استانی خود را در تصمیمات مربوط به اداره تعاونی یا شاید شرکت‌ کارگزاری معظم سهام عدالت محق بدانند. برگزاری مجامع عمومی شرکت‌هایی با چند ده میلیون عضو امری بسیار دشوار است که طراحان پروژه سهام عدالت با برگزاری انتخابات نمایندگان اعضا در صدد رفع آن برآمده‌اند، لکن انجام چنین انتخاباتی نیز دشواری خاص خود را خواهد داشت. از دیگرسو پاسخ‌گویی به خیل افرادی که به خوبی از حقوق و وظایف خود آگاه نیستند و ممکن است با برداشت نادرست از وعده‌های داده شده، انتظاراتی فراتر از حدود طرح داشته باشند، بر مشکلات اجرای پروژه خواهد افزود.

 


۴- نتیجه‌گیری و پیشنهاد



طرح سهام عدالت از تناقض اهداف و برنامه در رنج است.


طراحان این پروژه به تأسیس نهادها و ادارات بزرگ و بروکراتیکی همت گماشته‌اند که لزوم و نحوه تشکیل هر یک از آنان می‌تواند محل پرسش‌های فراوان باشد. به راستی حضور رئیس‌جمهور به عنوان مدیر ارشد و همراهی ۹ وزیر با وی در پروسه اعطای سهام شرکت‌های دولتی به مردمان کم‌بضاعت در پی چه ضرورتی پدید آمده است و مگر نه آن که سازمان خصوصی‌سازی و نهادهای حمایتی همچون دفتر امور مناطق محروم، سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) از توانایی به سرانجام رساندن چنین طرحی برخوردارند.


از سوی دیگر آیا خرید سهام عدالت، بازپرداخت اقساط و توزیع سود آن در میان مشمولان می‌تواند توجیه‌گر تأسیس ۳۰ تعاونی استانی که هر یک هیأت مدیره، بازرس، مدیرعامل و دیگر مستخدمین اجرایی و اداری را در بطن خود دارند و هزینه فراوانی در پی می‌آورند، باشد و مگر نه این که ستادهای استانی، خود قادر به سامان‌دهی این سه مهم هستند.



سهام واگذار شده می‌تواند در وثیقه سازمان خصوصی‌سازی یا خود شرکت باشد و به صورت اقساطی به مشمولان واگذار گردد.



با چنین شیوه‌ای خصوصی‌سازی اعمال خواهد شد و شرکت‌ها از شانس بیشتری برای پذیرش در بورس برخوردار خواهند شد.



 

 

لطفاً دفت نمایید برای مشاهده سامانه سهام عدالت از مرورگر های فایرفاکس ، کروم یا کرومیوم استفاده نمایید

 


مرحله اول: مقررات سامانه


۱ – این سامانه برای مشاهده صورتحساب و تسویه بدهی مشمولین سهام عدالت می‌باشد.


۲ – اطلاعات درخواست شده در این سامانه باید توسط مشمول، ولی، وکیل ویا قیم قانونی ایشان وارد شود.


۳ – وارد نمودن شماره تلفن همراه معتبر در سامانه الزامی است،


۴ – حداکثر زمان جهت هر بار استفاده از سامانه ۱۰ دقیقه بوده،و پس از اتمام،باید از ابتدا وارد سامانه شد.


۵ – اگر در مراحل شناسایی بیش از سه بار، اطلاعات هویتی نادرست وارد کنید، دسترسی به سامانه ۷۲ ساعت مسدود می گردد.


۶ – فعالیت مراجعین در این سامانه ثبت شده و قابل پیگیری می باشد.



مرحله دوم: شناسایی


شماره ملی


لطفا شماره ملی خود را با صفر های اول شماره به صورت کامل و بدون خط تیره


( ۱۰ رقمی ) وارد کنید


مثال


۰۰۷۰۸۵۴۳۰۹



مرحله سوم: دریافت اطلاعات


اگر شما مشمول سهام عدالت باشید در صفحه اطلاعات نمایش داده می شود.


در غیر اینصورت پیام زیر برای شما نمایش داده می شود:


“این شماره ملی در سامانه ثبت نشده است


مراجعه کننده گرامی


شماره ملی وارد شده در فهرست مشمولین ثبت نام شده سهام عدالت نمی باشد.


با تشکر ، لطفا از سامانه خارج شوید”




مرحله چهارم: مشاهده صورتحساب


صورتحساب سهام عدالت شما در این مرحله نمایش داده می شود.


جدول زمان‌بندی مراجعه به سامانه سهام عدالت


کلیه مشمولین که در دوره ده ساله اجرای طرح سهام عدالت از ابتدای سال۱۳۸۵ تا پایان سال۱۳۹۴ ثبت نام شده قطعی در تعاونی های سهام عدالت شهرستان ها بوده اند، می توانند با مراجعه به این سامانه، ضمن کسب اطلاع از مشمول بودن، صورت وضعیت تسویه اقساط خود را مشاهده یا از آن نسخه چاپی تهیه کنند.



بر اساس سامانه، مشمولان به ترتیب رقم سمت راست شماره ملی خود از فردا می توانند صورتحساب دریافت کنند.



به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصی سازی:


سامانه سهام عدالت به نشانی www.samanese.ir از سه شنبه مورخ ۱۳۹۵/۱۲/۱۷ برای مشمولین محترم و دریافت صورتحساب مربوطه راه اندازی خواهد شد.


این سامانه پایگاه رسمی اطلاع رسانی سهام عدالت در کشور بوده و خدمات آن تا پایان شهریور سال ۱۳۹۶ ادامه دارد.


همچنین اطلاعیه ها، اخبار و پاسخ سوالات متداول در مورد سهام عدالت از طریق این نشانی قابل دریافت است.


سامانه سهام عدالت با بانک اسامی و اطلاعات مشمولان سهام عدالت مرتبط بوده و خدمات آن به شرح ذیل است:


” اعلام مشمول بودن یا نبودن هر فرد در طرح سهام عدالت”.

” اعلام وضعیت متوفی بودن مشمول “.

” صدور صورت وضعیت تسویه اقساط مشمول “.

” صدور قبض پرداخت مانده ارزش تسویه نشده سهام عدالت”.

همچنین درج شماره تلفن همراه در سامانه جهت برقراری تماس توسط سازمان خصوصی سازی الزامی است.

 

 

پرداخت هرگونه وجهی، به جز از طریق بانک ملی ایران و خارج از دو حالت فوق غیرقانونی است.


همچنین اعلام می شود هر گونه معامله و خرید و فروش سهام عدالت و یا اقدامات مشابه کاملا غیرقانونی بوده و بلااثر می باشد.


از مشمولین سهام عدالت درخواست می شود، راهنمای آن را با دقت مطالعه و طبق مفاد آن اقدام کنند.


مشمولین سهام عدالت می توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر با تلفن گویا به شماره ۸۳۳۳۸ تماس برقرار نمایند.

 

 

گزارش مراحل مختلف مشمولان سهام عدالت


مرحله


گروههای مورد شناسایی تعداد مشمولان
۱ مرحله اول: مددجویان نهادهای حاکمیتی(کمیته امداد و سازمان بهزیستی) و رزمندگان فاقد شغل ۴ میلیون و ۵۲۹ هزار و ۴۶۳ نفر
۲ تکمیلی مرحله اول: مددجویان نهادهای حاکمیتی(کمیته امداد و سازمان بهزیستی) و رزمندگان فاقد شغل ۳ میلیون و ۴۱ هزار و ۶۵۸ نفر
۳ مرحله دوم: روستاییان سرپرست خانوار فاقد شغل ۵ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۵۵۷ نفر
۴ تکمیلی مرحله دوم: کلیه روستاییان و عشایر ۱۱ میلیون و ۲۹۰ هزار و ۵۸۸ نفر
۵ مرحله سوم: کارکنان شاغل در دستگاههای اجرایی، بازنشستگان کشوری و لشکری و تامین اجتماعی ۱۲ میلیون و ۳۰۲ هزار و ۳۰۹ نفر
۶ تکمیلی مرحله سوم: کارکنان شاغل در دستگاههای اجرایی، بازنشستگان کشوری و لشکری و تامین اجتماعی ۱ میلیون و ۴۹۳ هزار و ۹۲۴ نفر
۷ مرحله چهارم: ایثارگران(والدین، همسر و فرزندان شهید و افراد تحت تکلفل آنها، جانبازان، آزادگان و افراد تحت تکفل آنها ۱میلیون و ۲۵۹ هزار و ۸۹۲ نفر
۸ مرحله پنجم: دختران کارگر مجرد و زنان کارگر سرپرست خانوار(مشمول قانون کار) ۶ هزار و ۹۰۲ نفر
۹ مرحله ششم: خدام مساجد، حسینیه ها و امام زاده ها و اماکن زیارتی متبرکه ۳۱ هزار و ۳۱۹ نفر
۱۰ مرحله هفتم: طلاب حوزه های علمیه سراسر کشور ۱۶۷ هزار و ۶۹۳ نفر
۱۱ مرحله هشتم: بیماران خاص ۱۱ هزار و ۱۶۸ نفر
۱۲ مرحله نهم: کارکنان ستادهای نمازجمعه ۶ هزار و ۷۳۵ نفر
۱۳ مرحله دهم: کارکنان هیات های تحریریه رسانه ها(خبرنگاران) ۸ هزار و ۶۸۰ نفر
۱۴ مرحله یازدهم: دست اندرکاران امر شناسایی و واگذاری سهام عدالت ۹ میلیون و ۵۴۰ هزار و ۳۰۵ نفر
۱۵ مرحله دوازدهم: مددجویان و کارکنان موسسات خیریه
۱۶ مرحله سیزدهم: فعالان قرآنی
۱۷ مرحله چهاردهم: قالیبافان
۱۸ مرحله پانزدهم: زندانیان آزاد شده(مددجویان تحت پوشش مراکز مراقبت از زندانیان آزادشده)
۱۹ مرحله شانزدهم: تاکسیرانان
۲۰ مرحله هفدهم: درخواست کنندگان مردمی
۲۱ مرحله هجدهم: کارگران فصلی و ساختمانی
مجموع ۴۹ میلیون و ۲۲۶ هزار و ۱۹۳ نفر
 
 

اطلاعات هویتی و خانواری مشمولین سهام عدالت


۱)چنانچه اطلاعات شناسنامه ای مشمولین از تاریخ ثبت نام قطعی تاکنون تغییر یافته باشد، چه اقدامی باید انجام شود؟


پاسخ: آخرین اطلاعات هویتی و اصلاحات شناسنامه تا دی ماه ۱۳۹۵ از ثبت احوال کشور دریافت و اعمال شده است.


این مشخصات نهایی، مبنای عضویت و سهامداری مشمولین است، لذا نیاز به اقدام خاصی نمی باشد.



۲)در صورت تغییر تعداد یا تغییر شرایط خانوار ناشی از تولد، ازدواج و فوت چه اقدامی باید نمود؟


پاسخ: اقدام خاصی لازم نیست.


تخصیص سهام عدالت بر مبنای بعد خانوار در زمان ثبت نام است و ازدواج، طلاق و فوت تأثیری در مبلغ سهامداری ندارد.


همچنین متولدین بعد از تاریخ ثبت نام در خانوارها نیز از سهام عدالت برخوردار نیستند.



۳) خانوارهایی که در قالب یکی از اقشار نظیر روستائیان یا مددجویان کمیته امداد امام خمینی ( ره ) ثبت نام نموده اند ولی اکنون جزو آن اقشار نیستند ( مثلاً دیگر در روستا زندگی نمی کنند یا مدد جوی کمیته امداد نیستند)، کماکان سهامدار هستند یا خیر و باید چه اقدامی انجام دهند؟


پاسخ: ملاک سهامداری افراد و خانوارها قطعی شدن ثبت نامشان در طرح سهام عدالت است، و درج تغییرات نیاز نیست.

 


عضویت مشمولین سهام عدالت و شرایط آن


۱) چگونه افراد می توانند مطمئن شوند که مشمول سهام عدالت هستند؟


پاسخ: به زودی سامانه تأئید عضویت و صدور صورتحساب مشمولین سهام عدالت در همین آدرس اینترنتی راه اندازی می شود و کلیه متقاضیان و آحاد مردم می توانند از طریق این سامانه از عضویت خود مطلع شده وآخرین وضعیت سهامداری شان را پی گیری و صورتحساب خود را مشاهده نمایند.



۲) کدام اقشار جمعیت جزو واجدین شرایط دریافت سهام عدالت بوده اند؟


پاسخ: فهرست اقشار جمعیتی که در ۱۰ سال گذشته واجد شرایط دریافت سهام عدالت شده اند به همراه تعداد ثبت نام شدگان هر یک از این اقشار، در بخش سهام عدالت همین پایگاه اطلاع رسانی قابل مشاهده است.



۳) آیا امکان ثبت نام برای اشخاصی که تاکنون برای سهام عدالت ثبت نام نکردند وجود دارد؟


پاسخ: دوره مجاز ثبت نام بازه زمانی ده ساله ۱۳۸۵ الی ۱۳۹۴ بوده و پس از آن ثبت نام جدید صورت نمی گیرد.



۴) افراد جامانده و کسانی که قبلاً ثبت نام نکرده اند چگونه می توانند مشمول دریافت سهام عدالت شوند؟


پاسخ: دوره مجاز سهام عدالت به پایان رسیده است. در حال حاضر به دلیل عدم وجود مجوز و ظرفیت های قانون، ثبت و توزیع سهام عدالت به افراد جدید میسر نمی باشد.درصورت صدور مجوزهای جدید، متعاقباًاطلاع رسانی خواهد شد.



۵) افرادی که با وجود ثبت نام اولیه در زمان مقرر در تعاونی های سهام عدالت شهرستان ها، ثبت نام نهایی نداشتند، مشمول سهام عدالت محسوب می شوند؟

 


پاسخ: فقط کسانی که در شرکت های تعاونی شهرستانی ثبت نام نهایی داشته اند و نامشان از طریق آن شرکت تعاونی به سازمان خصوصی سازی ارسال و در بانک اطلاعاتی مشمولین درج شده است مشمول سهام عدالت هستند و صرفاً ثبت نام اولیه دلیل عضویت مشمولین نیست.



۶) آیا ثبت نام شدگان فوت شده کماکان مشمول سهام عدالت هستند؟


پاسخ: بلی ثبت نام شدگان قطعی فوت شده جزو مشولین سهام عدالت هستند و وراث قانونی شان می توانند متعاقباً از طریق همین آدرس اینترنتی اطلاعات لازم جهت اقدامات بعدی را کسب نمایند. فعلاً ضرورتی به هیچ گونه پی گیری یا مراجعه حضوری نمی باشد.



۷) در صورت مفقودی برگه عضویت سهام عدالت باید چه اقدامی کرد؟


پاسخ:هیچ لزومی به در اختیار داشتن برگه عضویت سهام عدالت نیست و این برگه دارای کاربرد و ارزش نمی باشد.



خرید و فروش، ارزش سهام و دریافت سود


۱) آیا معامله نمودن سهام عدالت امکان پذیر است؟


پاسخ: هرگونه معامله برگه سهام عدالت ممنوع و فاقد اعتبار است.


در بانک اطلاعاتی مشمولان سهام عدالت فقط ثبت نام شدگان قطعی، مشمول سهام عدالت محسوب می شوند و هرگونه جابجایی مالکیت و هر نوع معامله سهام و یا خرید و فروش برگه های در دست مشمولین غیر قانونی و بلااثر است.




۲) زمان آزاد سازی و معاملاتی شدن سهام چه وقت خواهد بود و نحوه معامله آن چگونه است؟


پاسخ: آزاد سازی و معاملاتی شدن سهام عدالت نیاز به مجوز مراجع ذیصلاح قانونی دارد. زمان و نحوه معاملات سهام عدالت متعاقباً به صورت گسترده به عموم مردم اطلاع رسانی خواهد شد.




۳) آیا در زمان آزاد سازی سهام عدالت، برگه های عضویت در اختیار مشمولین قابل خرید و فروش می باشد؟


پاسخ: برگه های در اختیار مشمولین صرفاً تأئیدیه ثبت نام و عضویت در طرح سهام عدالت است و ارزش معاملاتی ندارند.




۴) ارزش سهام تخصیص یافته به هر نفر چقدر است؟


پاسخ: ارزش سهام تخصیصی اولیه به هر نفر در زمان ثبت نام یک میلیون تومان بوده است.



۵) ارزش سهام عدالت تخصیص یافته به هر مشمول در خانوارهای بالاتر از ۵ نفر ( در زمان ثبت نام ) چه مبلغی است؟

 

پاسخ: در خانوارهای بالای ۵ نفر همانند مثال ذیل می توان ارزش سهام تخصیصی اولیه را محاسبه نمود:


تومان۶۲۵,۰۰۰= جمع سهام تخصیصی به خانوار ( ۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان ) تقسیم بر تعداد عضو خانوار زمان ثبت نام (۸ نفر) = ارزش سهام تخصیصی هر نفر



۶) ارزش روز سهام تخصیص یافته به هر نفر از مشمولین چه مبلغی است؟


پاسخ: ارزش روز سهام متناسب با افزایش یا کاهش ارزش سهام شرکت های سرمایه پذیر در نوسان است، لیکن درحال حاضر می توان با تخمین مناسب، اعلام کرد ارزش روز این سهام حدود دو برابر ارزش زمان واگذاری ( تخصیص اولیه) است.



۷) چرا به برخی مشمولین سود سهام عدالت دریافت شده ولی به برخی دیگر هیچگونه وجهی پرداخت نشده است؟


پاسخ: به آن دسته از افرادی که تا قبل از سال ۱۳۸۷ مشمول سهام عدالت گردیده اند، از محل سود عملکرد سالهای ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ مبالغی به عنوان سود پرداخت شده است. به استناد تبصره (۱) ماده ۱۰۰ قانون برنامه پنجم توسعه جهموری اسلامی ایران که اشعار می دارد:”پرداخت هرگونه سود سهام عدالت تا سقف اقساط سررسید شده ممنوع است.”، از سال ۱۳۸۷ به هیچ یک از مشمولین سودی پرداخت نشده است و مبالغ مذکور بابت مطالبات دولت ناشی از اقساط سهام واگذار شده به حساب خزانه واریز گردیده است.

 

 


 

 

شرکت های سرمایه پذیر و درصد سهام تخیص یافته به سهام عدالت

 



شرکتهای دارای قیمت قطعی واگذار شده به سهام عدالت



ردیف



نام شرکت



درصد سهام تخصیص یافته به سهام عدالت



ردیف



نام شرکت



درصد سهام تخصیص یافته به سهام عدالت


۱ آلومینیوم ایران- ایرالکو ۳۰% ۲۶ سایپا ۱%
۲ ایران خودرو ۱% ۲۷ سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران ۲۳%
۳ بانک تجارت ۴۰% ۲۸ سرمایه گذاری رنا ۵%
۴ بانک صادرات ایران ۴۰% ۲۹ سیمان داراب ۵۰%
۵ بانک ملت ۳۰% ۳۰ سیمان دشتستان ۳۴%
۶ بیمه دانا ۵۵% ۳۱ شهر صنعتی البرز ۲۳%
۷ پارس سویچ ۴۶% ۳۲ شهر صنعتی رشت ۲۹%
۸ پالایش نفت بندر عباس ۲۰% ۳۳ شهر صنعتی کاوه ۲۱%
۹ پالایش نفت تهران ۷۰% ۳۴ صنایع پتروشیمی خلیج فارس(هلدینگ) ۴۰%
۱۰ پالایش نفت شیراز ۲۰% ۳۵ فولاد آلیاژی ایران ۳۹%
۱۱ پالایش نفت لاوان ۲۰% ۳۶ فولاد خوزستان ۳۰%
۱۲ پالایش نفت اصفهان ۲۰% ۳۷ فولاد مبارکه اصفهان ۳۰%
۱۳ پالایش نفت تبریز ۲۰% ۳۸ کارخانجات مخابراتی ایران ۳۵%
۱۴ پتروشیمی ارومیه ۳۰% ۳۹ کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ۲۴%
۱۵ پتروشیمی بندر امام ۳۰% ۴۰ گل گهر ۱۱%
۱۶ پتروشیمی بوعلی سینا ۳۰% ۴۱ مخابرات ایران ۲۰%
۱۷ پتروشیمی بیستون ۳۰% ۴۲ مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران- مپنا ۲۶%
۱۸ پتروشیمی تبریز ۱۰% ۴۳ مشانیر ۴۲%
۱۹ پتروشیمی خوزستان ۳۰% ۴۴ مگا موتور ۷%
۲۰ پتروشیمی شهید تند گویان ۱۰% ۴۵ ملی صنایع مس ایران ۳۷%
۲۱ پتروشیمی فجر ۳۰% ۴۶ نیرو ترانس ۳۱%
۲۲ پتروشیمی جم ۱۵% ۴۷ حمل و نقل پتروشیمی ۲۹%
۲۳ پتروشیمی مارون ۳۰% ۴۸ دخانیات ایران ۴۰%
۲۴ پست بانک ۲۵% ۴۹ ساختمان سد و تأسیات آبیاری سابیر ۴۹%
۲۵ چادرملو ۲۱%  


شرکتهای فاقد قیمت قطعی واگذار شده به سهام عدالت



ردیف نام شرکت درصد سهام تخصیص یافته به سهام عدالت ردیف نام شرکت درصد سهام تخصیص یافته به سهام عدالت
۱ پالایش نفت کرمانشاه ۲۰% ۷ غله و خدمات بازرگانی منطقه۴ ۹۵%
۲ پالایش نفت آبادان ۴۹% ۸ غله و خدمات بازرگانی منطقه۵ ۹۵%
۳ پالایش نفت شازند اراک ۶۶% ۹ مدیریت تولید برق نیروگاه یزد ۴۰%
۴ غله و خدمات بازرگانی منطقه۱ ۹۵% نیروگاه چرخه ترکیبی یزد ۹۵%
۵ غله و خدمات بازرگانی منطقه۲ ۹۵% ۱۰ ملی حفاری ایران ۴۰%
۶ غله و خدمات بازرگانی منطقه۳ ۹۵% ۱۱ هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران ۴۰%
 

 


جدول اطلاعات مربوط به شرکتهای پرتفوی سهام عدالت               تاریخ به رورسانی: ۱۳۹۵/۱۲/۰۷



شرح


بورسی غیر بورسی قطعی غیرقطعی کل شرکتها
تعداد شرکتها ۳۵ ۲۵ ۴۹ ۱۱ ۶۰
ارزش مقطع واگذاری
(میلیارد ریال)
۲۲۷۸۵۹ ۱۸۳۷۵۲ ۲۷۲۶۰۰ ۱۳۹۰۱۱ ۴۱۱۶۱۱

 

 


جدول وضعیت سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال مالی ۱۳۸۵ تا تاریخ ۱۳۹۵/۱۰/۱۹-


(ارقام به میلیارد ریال)



ردیف عملکرد

 

سال مالی


سود مصوب

 

مجامع عمومی شرکت‌ها

(برای سهام عدالت)


سود دریافتی از شرکت‌ها مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه پذیر مانده طلب سود از شرکت‌ها
۱ ۱۳۸۵ ۳۴۲۸ ۳۳۴۸ ۸۰ ۰
۲ ۱۳۸۶ ۱۴۸۶۹ ۱۳۸۱۹ ۱۰۵۰ ۰
۳ ۱۳۸۷ ۱۶۷۱۱ ۱۶۲۰۲ ۵۰۹ ۰
۴ ۱۳۸۸ ۱۵۲۲۶ ۱۰۱۸۱ ۵۰۴۵ ۰
۵ ۱۳۸۹ ۱۸۶۵۶ ۱۳۹۴۶ ۴۱۷۲ ۵۳۸
۶ ۱۳۹۰ ۲۳۵۵۷ ۲۲۰۴۸ ۷۴۰ ۷۶۹
۷ ۱۳۹۱ ۴۷۲۷۴ ۳۳۰۴۹ ۱۳۰۶۶ ۱۱۶۰
۸ ۱۳۹۲ ۷۸۳۳۲ ۵۰۰۹۷ ۱۲۳۰۲ ۱۵۹۳۳
۹ ۱۳۹۳ ۵۴۵۰۱ ۳۳۴۰۶ ۱۲۳۰۹ ۸۷۸۵
۱۰ ۱۳۹۴ ۳۱۵۹۳ ۱۱۱۹۰ ۲۴۹۹ ۱۷۹۰۴
۱۱ ۱۳۹۵ ۶۰۸۷ ۰ ۰ ۶۰۸۷
جمع ۳۱۰۲۳۴ ۲۰۷۲۸۸ ۵۱۷۷۰ ۵۱۱۷۶

 

 


جدول وضعیت سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال مالی ۱۳۸۵ تا تاریخ ۱۳۹۵/۱۲/۰۷-


(ارقام به میلیارد ریال)




سود مصوب

 

مجامع عمومی شرکت‌ها

(برای سهام عدالت)


سود دریافتی از شرکت‌ها مبالغ واریزی به خزانه مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه پذیر پرداختی به مشمولین طرح
۳۱۰۲۵۲ ۲۱۷۴۴۹ ۲۰۴۷۴۰ ۵۸۰۵۸ ۱۳۴۵۷
 

 

 

آیین‌نامه اجرایی توزیع سهام عدالت


مصوب شماره: ۶۳/۱/۲۲۶۰۳۷ مورخ: ۱۳۸۸/۰۱/۲۹ و به همراه اصلاحات بعدی


شورای عالی اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی


بسمه تعالی


“با صلوات بر محمد و آل محمد”


وزارت امور اقتصادی و دارایی– وزارت تعاون – وزارت رفاه و تأمین اجتماعی


شورای عالی اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی در جلسه مورخ ۱۳۸۷/۱۱/۲۷ بنا به پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت تعاون و به استناد مواد(۳۴) تا(۳۸) قانون اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی- مصوب سال ۱۳۸۷ مجلس شورای اسلامی- آیین‌نامه اجرایی فصل ششم قانون یاد شده موضوع توزیع سهام عدالت را به شرح زیر تصویب نمود:



آیین‌نامه اجرایی توزیع سهام عدالت


ماده ۱- در این آیین‌نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:


۱- قانون: قانون اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم(۴۴) قانون اساسی مصوب سال ۱۳۸۷ مجلس شورای اسلامی.


۲- هیأت واگذاری: هیأت واگذاری موضوع ماده(۳۹) فصل هفتم قانون


۳- مشمولین طرح: اتباع ایرانی مقیم داخل کشور شامل شش دهک زیر که به صورت علمی شناسایی می شوند:


۴- دو دهک پایین درآمدی کشور با اولویت روستانشینان و عشایر.


۵- دهک های سوم تا ششم بعدی که مشمول طرح واگذاری سهام عدالت می شوند.


۶- شرکت‌های تعاونی عدالت شهرستانی:شرکت هایی که با عضویت مشمولان طرح سهام عدالت درهر شهرستان تشکیل می شوند و وظایف ارائه خدمات به اعضاء و کمک به ایفای نقش در اداره شرکت های سرمایه گذاری استانی را بر عهده دارند


۷- شرکت های سرمایه‌گذاری استانی:شرکت هایی که باعضویت(سهامداری)شرکت های تعاونی عدالت شهرستانی هر استان به ‌صورت سهامی خاص قابل تبدیل به سهامی عام، در قالب قانون تجارت تشکیل و اداره می شوند.


۸- سهام عدالت: سهام شش دهک درآمدی کشور که به شرکت های سرمایه‌گذاری استانی واگذار می‌شود تا در ازای آن شرکت های مزبور معادل مبلغ آن، سهام شرکت سرمایه گذاری استانی را از طریق شرکت های تعاونی عدالت شهرستانی به مشمولین سهام مزبور(اعضای تعاونی ها) واگذار نمایند.


ماده ۲- سازمان خصوصی‌سازی مکلف است سهام عدالت قابل واگذاری مصوب دولت را در اجرای قانون و به منظور گسترش مالکیت عمومی و تأمین عدالت اجتماعی، حداکثر تا سقف چهل (۴۰۰) درصد از مجموع ارزش سهام بنگاه های قابل واگذاری در هر بازار موضوع گروه (۲) ماده(۲) قانون، براساس مصوبات هیأت واگذاری به شرکت های سرمایه‌گذاری استانی متناسب با تعداد سهامداران شرکت های تعاونی عدالت شهرستانی هر استان واگذار نماید.



ماده ۳- سهام عدالت به‌صورت مستقیم به شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی واگذار خواهد شد.سهام مزبور در توثیق سازمان خصوصی سازی خواهد بود و متناسب با کسر تخفیفات قانونی و اقساط پرداختی از توثیق خارج می شود.



ماده ۴- در اجرای ماده(۳۵) قانون که مشمولین بندهای(الف) و(ب) ماده(۳۴) قانون را در قالب شرکت های تعاونی عدالت شهرستانی و سرمایه گذاری استانی ساماندهی نموده است، سازمان خصوصی سازی مکلف است کلیه سهام دولتی را که در اختیار شرکت کارگزاری سهام عدالت است با همان قیمت قبلی واگذار شده متناسب با تعداد اعضای شرکت های تعاونی عدالت شهرستانی به شرکت های سرمایه گذاری استانی واگذار نماید.



تبصره۱- سازمان خصوصی سازی مکلف است، حداکثر تا سه ماه ترتیبات انحلال شرکت کارگزاری سهام عدالت را فراهم کند.



تبصره۲- سهام موضوع این ماده، مشمول کلیه ضوابط و احکام مربوط به سهام عدالت خواهد بود.


ماده ۵- شرکت های مورد واگذاری فقط از شرکت های پذیرفته شده در بورس تعیین می‌شوند.


مبنای قیمت‌گذاری سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس، بهای فروش نقدی سهام غیر بلوکی است


که مطابق آیین‌نامه جزء (۳) بند (الف) ماده(۴۰) قانون توسط سازمان خصوصی‌سازی تعیین می‌شود.



ماده ۶- سازمان خصوصی‌سازی موظف است از طریق انعقاد قرارداد با شرکت های سرمایه‌گذاری استانی که ضمانت اجرایی لازم در آن پیش‌بینی شده باشد، نسبت به فروش سهام متعلق به دولت و شرکت های دولتی به این شرکت ها اقدام کند.سازمان مذکور می‌بایستی در قراردادهای منعقده تصریح نماید ثمن معامله از محل سود سالانه شرکت های واگذار شده تسویه خواهد شد و متناسب با سود دریافتی یا تخفیفات اعطایی و بلافاصله پس از آن نسبت به تسویه و آزادسازی آن بخش از سهام که بهای آن توسط سازمان مذکور وصول یا مشمول تخفیف می‌شود، اقدام خواهد شد.



تبصره۱- کلیه افراد ثبت نام شده تا پایان سال ۱۳۹۴، مشمولان نهایی سهام عدالت محسوب می¬شوند و سازمان خصوصی سازی ضمن انجام فرایند لازم برای قطعیت سهامداری آن¬ها، موظف است نسبت به تنظیم و ارائه صورتحساب تسویه اقساط به این مشمولان، پس از پایان دوره اقساط اقدام نماید.



تبصره۲- مشمولان نهایی سهام عدالت که در زمان ارائه صورتحساب، مددجوی کمیته امداد امام خمینی (ره) یا سازمان بهزیستی کشور و یا جزء روستائیان و عشایر فاقد شغل باشند، از پنجاه درصد تخفیف در بهای سهام مورد واگذاری برخوردار می¬شوند.



تخفیف موضوع این تبصره به حساب کمکهای بلاعوض دولت به اقشار کم درآمد منظور می شود.


تبصره۳- دوره محاسبه اقساط سهام عدالت با لحاظ سال مالی شرکت¬های سرمایه¬پذیر، حداکثر ده دوره مالی از تاریخ ۰۱/۰۱/ ۱۳۸۵ تا پایان نیمه اول سال ۱۳۹۵ تعیین می¬شود.



تبصره۴- در صورتی که در پایان دوره تقسیط، بهای سهام مورد واگذاری به طور کامل تسویه نشده باشد،


مشمولان می توانند حداکثر تا پایان شهریور ماه ۱۳۹۶، رأساً نسبت به پرداخت بدهی و تسویه حساب سهام مورد خریداری اقدام کنند.


در هر صورت به میزان مبلغ بدهی تسویه شده، سهام به مشمولان تعلق می گیرد.


ماده ۷- سازمان بورس و اوراق بهادار و سازمان خصوصی‌سازی مکلفند با همکاری شرکت بورس اوراق بهادار و سایر دستگاه های ذیربط حداکثر تا پایان سال ۱۳۸۸، تمهیدات لازم برای پذیرش شرکت‌های سرمایه گذاری استانی را در بورس فراهم نمایند. در عین حال شرکت های سرمایه گذاری استانی نیز می بایستی برای پذیرش در بورس اقدام نموده و بدین منظور باید ابتدا به شرکت های سهامی عام تبدیل ‌شوند. شرکت های مزبور مالکیت و مدیریت سهام عدالت هر استان را بر عهده خواهند داشت. در صورت عدم تحقق شرایط پذیرش بورس، سازمان بورس و اوراق بهادار مکلف است در اجرای ماده (۳۷) قانون تا پایان سال ۱۳۸۸، امکان خرید و فروش سهام شرکت های سرمایه گذاری استانی را در فرا بورس فراهم نماید.



ماده ۸- در اجرای ماده (۳۸) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (۴۴) قانون اساسی، دستگاههای اجرایی که تا قبل از واگذاری سهام دولت، مسئولیت اعمال مالکیت و مدیریت سهام مزبور را برعهده داشته‌اند، صرفاً تا زمان آزاد سازی سهام به عنوان نماینده دولت تعیین می‌شوند.

 


فصل ششم قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴


فصل ششم ـ توزیع سهام عدالت



ماده۳۴ـ در اجراء سیاست‌ گسترش مالکیت عمومی ‌به ‌منظور تأمین عدالت اجتماعی، دولت مجاز است تا چهل درصد (۴۰%) مجموع ارزش سهام بنگاههای قابل واگذاری در هر بازار موضوع گروه دو ماده (۲۲) این قانون را با ضوابط ذیل به اتباع ایرانی مقیم داخل کشور واگذار نماید:


الف ـ در مورد دو دهک پائین درآمدی با اولویت روستانشینان و عشایر، پنجاه ‌درصد (۵۰%) تخفیف در قیمت سهام واگذاری با دوره تقسیط ده ساله.


ب ـ‌ در مورد چهار دهک بعدی تقسیط تا ده‌سال حسب مورد داده خواهد شد.


تبصره۱ـ مبناء قیمت‌گذاری، قیمت فروش نقدی سهام در بورس خواهد بود.


تبصره۲ـ تخفیف‌های مذکور در بند « الف» این ماده به حساب کمک‌های بلاعوض به اقشار کم درآمد منظور می‌‌شود.


تبصره۳ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است با همکاری وزارت رفاه و تأمین اجتماعی و سایر نهادهای ذی‌ربط حداکثر ظرف مدت یک سال پس از تصویب این قانون، افراد مشمول این ماده را با سازوکارهای علمی ‌و دقیق شناسایی و شرایط واگذاری سهام به مشمولان را فراهم نماید.


ماده۳۵ـ مشمولین بندهای « الف» و « ب» ماده(۳۴) این قانون در قالب شرکتهای تعاونی شهرستانی ساماندهی‌شده و از ترکیب آنها شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی به صورت شرکتهای‌ سهامی ‌تشکیل و بر اساس قانون ‌تجارت فعالیت می‌‌کنند. دولت موظف ‌است جهت پذیرفته شدن شرکتهای مذکور در بورس اوراق بهادار کمک‌های لازم را انجام دهد.


ماده۳۶ـ سازمان خصوصی‌سازی موظف است سهام موضوع ماده(۳۴) از هر بنگاه قابل واگذاری را مستقیماً بین شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی تقسیم کند.


سهم هر یک از شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی متناسب با تعداد اعضاء تعاونی‌های هر استان تعیین خواهد شد.


تبصره۱ـ نقل و انتقال سهام از سازمان خصوصی‌سازی به شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی از مالیات معاف است.


تبصره۲ـ افزایش سرمایه در شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی ناشی از دریافت سهام از سازمان خصوصی‌سازی، همچنین افزایش سرمایه در شرکتهای تعاونی شهرستانی ناشی از افزایش دارایی شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی مربوط از این محل، از مالیات معاف است.


ماده۳۷ـ فروش سهام واگذار شده به شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی قبل از ورود این شرکتها به بورس به میزانی که اقساط آن پرداخت شده یا به همین نسبت مشمول تخفیف واقع شده در بازارهای خارج از بورس مجاز است و سهام واگذار شده به همین نسبت از قید وثیقه آزاد می‌‌شود.


ماده۳۸ـ دولت مکلف است سهام موضوع ماده (۳۴) را به گونه‌ای واگذار نماید که موجبات افزایش یا تداوم مالکیت و مدیریت دولت در شرکتهای مشمول واگذاری را فراهم ننماید. در انتخاب مدیران، دستگاههای اجرائی موضوع ماده (۸۶) این قانون مجاز به أخذ وکالت از شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی نخواهند بود. آئین‌نامه اجرائی این فصل با پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت تعاون و با همکاری نهادهای ‌ذی‌ربط ظرف مدت حداکثر سه ماه از تصویب این قانون تهیه و به تصویب شورای عالی اجراء سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی جمهوری اسلامی‌ایران خواهد رسید.


تبصره ـ مصوبات این شورا در اجراء اصول هشتاد و پنجم (۸۵) و یکصد و سی و هشتم (۱۳۸) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برای ریاست مجلس شورای اسلامی ارسال می‌گردد. در صورت اعلام مغایرت از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی، شورا موظف است نسبت به اصلاح یا لغو مصوبات خود اقدام کند.

 


 زمان درج شماره شبا به سامانه سهام عدالت مشخص شد:


میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران گفت: شماره حساب از مشمولان دریافت شده و مستقیما سود سهام عدالت به حساب خود مشمولان واریز می‌شود، لذا مرحله دوم که به توزیع سود سهام عدالت به مشمولان تعلق دارد، با دریافت شماره شبا آغاز شده است. رئیس سازمان خصوصی سازی افزود: از نیمه شب سه شنبه هفته جاری (۳۰ فروردین) مشمولان باید وارد سامانه شده و شماره شبا خود را ارایه نمایند. وی با اعلام گزارش عملکرد مرحله اول ساماندهی سهام عدالت گفت: هفده اسفندماه سال ۹۵ آیین رونمایی از سامانه سهام عدالت برگزار شد و از همان روز، پذیرش ۴۹ میلیون نفر سهامدار سهام عدالت آغاز شد.


تا به امروز، نزدیک به ۳۰ میلیون مراجعه به سامانه انجام گرفته که حدود ۳.۵ میلیون نفر از این افراد، تکراری است.


پوری حسینی افزود: ۵۳ درصد جامعه هدف به صورت اینترنتی با سازمان دولتی در ارتباط هستند.


به گفته وی، در مرحله دوم مشمولان کمیته امداد و بهزیستی قرار دارند؛


اما بازنشستگان دولتی و تامین اجتماعی، کمترین مشارکت و رقم ۳۲ درصدی را به ثبت رسانده اند.

و کارمندان و بازنشستگان، ضعیف ترین مشارکت را در سامانه برای پیگیری دریافت سهام عدالت داشتند.

وی اظهار کرد: کارگران ساختمانی استانهای ایلام، کرمانشاه، کهکلویه و بویر احمد و لرستان بیشترین مراجعه را داشتند.


ضمن اینکه در مورد کارمندان دولت نیز، استانهای تهران با ۱۹ درصد کمترین مشارکت را داشت.

وی افزود: تا پایان سال گذشته ۱۵ هزار و ۷۲۶ میلیارد تومان سهم فروخته شده است.

بر این اساس ۱۲۰ عنوان شرکت و ۳۲۵ مورد بنگاه، برای واگذاری در سال ۹۶ می تواند در فهرست واگذاری قرار گیرد.

اما اکنون این مسیر شفاف است و تخلفات هم شناسایی شده است.

اما وظیفه سازمان این بود که این فرصت را در اختیار مشمولان قرار دهد؛ که فرصت تا پایان شهریور پابرجا است.


وی بیان کرد: اگر بعد از ۱۵ روز مشمولان هیچ پیامکی دریافت نکردند، به معنای آن است که کد شبای آنها پذیرفته شده است، اما برای اطمینان بیشتر به سامانه مراجعه نمایند تا مطمئن شوند که شماره شبا صحیح بود و از سوی سامانه و سازمان خصوصی سازی، پذیرش شده است.


پورحسینی از مشمولان خواست تا علاوه بر اعلام شماره شبا، حتما شماره تلفن همراه را هم به سامانه اعلام کنند.


وی در خصوص آزادسازی سهام عدالت نیز گفت: ابهامات مربوط به ورقه های سهام عدالت هنوز برطرف نشده و مجوزهای لازم نیز به سازمان خصوصی سازی داده نشده است، البته هنوز مشخص نیست که این مجوز چه زمانی به سازمان داده می شود، اما هر زمان که این اجازه داده شد، سازمان مقدمات را فراهم خواهد کرد و بنابراین اطلاع رسانی خواهیم کرد که چگونه برگه سهام عدالت را در اختیار مردم قرار دهیم.


وی در انتها خاطر نشان کرد: برای برخی از این بنگاهها، بیش از یک بار مزایده برگزار شده است.


و تعداد مزایده های برگزار شده، ۲۵۵ عدد است که از این رقم ۱۴۳ مزایده موفق آمیز بوده است. البته حجم ریالی این عرضه ها، بالا نیست.



سازمان خصوصی سازی در خصوص گزارش خبرگزاری فارس جوابیه ای رامنتشر کرد.



به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصی سازی؛ این سازمان اعلام کرد: پیرو مطلب منتشر شده مورخ ۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ خبرگزاری فارس با عنوان “دارایی‌های سهام عدالت که در دولت روحانی آب رفت/ حذف ۷ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان از پرتفوی نفتی سهام عدالت” موارد زیر جهت تنویر افکار عمومی ارائه می‌شود:


برخلاف آنچه در برخی اظهار نظرها آمده است هفت پالایشگاه نفت از سبد سهام عدالت خارج نشده است بلکه درصد سهام عدالت در هر یک از هفت پالایشگاه موضوع مصوبه به میزان بیست درصد کاهش یافته است (پالایش نفت تهران از ۹۰ درصد به ۷۰ درصد و سایر پالایشگاه ها از ۴۰ درصد به ۲۰ درصد کاهش یافته است).



افزون بر این؛ حذف و اضافه کردن شرکتهای سهام عدالت مختص دولت یازدهم نبوده و نیست؛ به طوری که از ابتدای اجرای طرح توزیع سهام عدالت از سال ۱۳۸۵ نه تنها دولتهای مختلف بلکه ستاد مرکزی توزیع سهام عدالت به دفعات مصوبات تخصیصی سهام شرکتهای دولتی به طرح سهام عدالت را لغو، اصلاح، کاهش و یا حذف و اضافه نموده‌اند که به عنوان نمونه می‌توان به شرکتهای ملی گاز ایران، ایران خودرو، معدنی و صنعتی گل گهر، سرمایه‌گذاری رنا، سایپا، برق سبز منجیل، پتروشیمی شیراز، پایانه‌های نفتی ایران، ملی پخش فرآورده های نفتی، توزیع گاز ایران و … اشاره نمود.



گفتنی است مصوبه مربوط به اصلاح درصد واگذاری پالایشگاهها نظیر مصوبات مورد اشاره به هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین مجلس ارسال شده و هیچگاه مغایر قانون شناخته نشده است.

 


از سوی دیگر به ازای کاهش سهام عدالت در پالایشگاههای فوق، سهامی به عنوان جایگزین از پالایشگاه نفت امام خمینی (شازند اراک) به میزان ۳۶ درصد و پالایش نفت آبادان به میزان ۹ درصد به سبد فوق اضافه شده است. بنابراین حذف دارایی در ارزش سهام عدالت ایجاد نشده است.



همچنین در پایان دوره ۱۰ ساله وصول اقساط از محل سود سهام عدالت، با احتساب تخفیف دو دهک اول مشمولین، مجموعا ۲۶.۶۱۰ میلیارد تومان از محل سودهای دریافتی سهام عدالت به مشمولین تعلق گرفته است؛ در حالی که با کسر ۲۰ درصد سهام هفت پالایشگاه و قبل از جایگزینی سهام دو پالایشگاه بعدی، ارزش سهام دارای قیمت گذاری قطعی بالغ بر ۲۷.۲۶۰ میلیارد تومان است. بنابراین در پایان سال ۱۳۹۵،  حدود ۶۵۰ میلیارد تومان دیگر از سهام تخصیص یافته به طرح سهم عدالت مازاد است و باید به دولت سال برگردانده شود مگر آن که آورده نقدی مشمولین تا پایان شهریورماه سال جاری از ۶۵۰ میلیارد تومان فراتر رود که در چنین صورتی جایگزین سهام دو پالایشگاه و قیمتگذاری سایر شرکتها و بنگاههای تخصیص یافته به همان میزان به طرح ضرورت پیدا خواهد کرد.



از سوی دیگر در گزارش آن خبرگزاری عنوان شده است که هفت پالایشگاه موضوع مصوبه از پربازده‌ترین سهام طرح سهام عدالت بوده‌اند. لیکن متذکر می شود بر اساس گزارش ۱۰ سال وصول سود از ۴۹ شرکت دارای قیمت قطعی سهام عدالت، شاخص بازدهی موسوم به P/E کل (نسبت قیمت به سود) کمتر از ۱۰ واحد است در حالی که همین شاخص برای هفت شرکت یاد شده حدود ۱۷ واحد است و این امر نشان دهنده آن است که بازدهی شرکتهای پالایشگاهی نفت از جمله ۷ شرکت مورد بحث به مراتب از میانگین بازدهی شرکتهای دارای قیمت قطعی سهام عدالت پایین‌تر و ضعیف‌تر است.



همچنین یادآور می‌شود وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان خصوصی‌سازی با وجود عدم اجرای برخی از قوانین و مقررات در زمینه سهام عدالت و حتی اجرای خلاف آن در دولتهای قبلی که به تولید ایراد و ابهام زیاد در طرح سهام عدالت منجر شده بود با تلاشی مثال زدنی و با دریافت مجوزهای لازم از شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل (۴۴) قانون اساسی، در مدت زمان قانونی اقدام به ارائه صورتحساب ۴۹ میلیون سهامدار نموده است و خود را برای توزیع سود سهام تعلق گرفته به مشمولین در سال جاری آماده نموده است. از این رو آیا بهتر نیست به جای ایجاد ابهام و ایراد تهمت برای شیرین نگهداشتن کام این مشمولین عزیز که به ارقام بسیار محدود سود سهام عدالت چشم دوخته اند، قدم برداریم.



در پایان سازمان خصوصی‌سازی با توجه به تناقض تیتر و متن خبر با واقعیتهای مصوبه هیئت وزیران، به لحاظ حقوقی حق هر گونه پیگیری قانونی را محفوظ می داند.



سازمان خصوصی سازی در خصوص خبر خبرگزاری تسنیم جوابیه ای رامنتشر کرد.


به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصی سازی؛ این سازمان اعلام کرد: پیرو مطلب منتشر شده مورخ ۱۷ اسفندماه ۱۳۹۵ خبرگزاری تسنیم با عنوان “تخفیف ۸۵۰ میلیارد تومانی خصوصی‌سازی برای فروش یک شرکت دولتی؟” در گفتگو با آقای موسوی لارگانی، نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس موارد زیر جهت استحضار و اقدام لازم بر اساس قانون مطبوعات به حضور ارائه می‌شود:



–    بنا به ارزیابی صورت پذیرفته توسط کارشناسان رسمی دادگستری ارزش روز دارایی‌های شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک ۷۸۶ میلیارد تومان و ارزش بدهی‌های آن شرکت ۱۲۸ میلیارد تومان و بنابراین ارزش روز خالص داراییهای شرکت ۶۶۰ میلیارد تومان ارزیابی شده است و برای این سازمان معلوم نیست آقای موسوی به چه استنادی ارزش روز خالص دارایی این شرکت را ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرده است.



–    با توجه به مطالب فوق، خبر منتشر شده توسط آن خبرگزاری بی‌پایه و نادرست بوده و ایراد اتهام ناروا به سازمان خصوصی‌سازی محسوب می‌شود. ضمن تکذیب آن، سازمان خصوصی‌سازی حق هر گونه پیگیری قانونی را برای خود محفوظ می‌دارد.



 مشاور رئیس کل سازمان خصوصی سازی از ورود ۱۸ میلیون و ۶۰۰ هزار شماره شبای حساب های بانکی مشمولان در سامانه سهام عدالت خبر داد.



به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصی سازی؛ سید جعفر سبحانی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان اینکه این تعداد از مشمولان ظرف ۱۸ روز شماره شبای حساب های بانکی را برای دریافت سود سهام به این سازمان ارائه کرده اند، گفت: مشمولان پس از ثبت اطلاعات خود باید ۱۵ روز بعد از آن بار دیگر به سامانه مراجعه کنند تا اگر مشکلی وجود نداشت، منتظر اطلاعیه سازمان خصوصی‌سازی در این ارتباط باشند.



وی با تشریح جزئیات جلسه اخیر ستاد ساماندهی سهام عدالت در سازمان خصوصی سازی، ادامه داد: اگر شماره شبای بانکی وارد شده مربوط به فرد مشمول نباشد و یا مربوط به حسابی باشد که به هر دلیلی در شبکه بانکی مسدود شده باشد یا فعال نباشد، از طریق سامانه سهام عدالت یا ارسال پیامک به فرد اعلام می شود.



سبحانی با تاکید بر اینکه برای دریافت سود سهام عدالت، وارد کردن شماره شبای حساب مشمول در سامانه الزامی است، اظهار داشت: در جلسه ستاد ساماندهی سهام عدالت که عصر روز شنبه( دیروز) برگزار شد، همکاری نامناسب برخی بانک ها و موسسات اعتباری با طرح ساماندهی سهام عدالت به عنوان یکی از مهم ترین طرح های اقتصاد مقاومتی مطرح و بحث شد.



وی تاکید کرد: در این جلسه مقرر شد در نامه ای به بانک های عامل دارای تعامل ضعیف با سامانه سهام عدالت، اخطار داده و از آنها درخواست همکاری مناسب تر شود.

 



از ابتدای امسال تاکنون ۸۰۰ میلیارد ریال سهم دولتی توسط سازمان خصوصی سازی فروخته شده است.


به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصی سازی؛ از ابتدای امسال تاکنون ۸۰۰ میلیارد ریال سهم دولتی توسط سازمان خصوصی سازی از طریق مزایده به فروش رسیده است. بر اساس فهرست بنگاههای دولتی قابل واگذاری در سال ۹۶، تعداد ۳۳۷ بنگاه برای واگذاری در سالجاری توسط سازمان خصوصی‌سازی عرضه خواهد شد که بر این اساس تعداد ۲۳۰ بنگاه در گروه یک و ۱۰۷ بنگاه در گروه ۲ قرار دارند.



زمان واریز سود سهام عدالت نزدیک است


مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: با اتمام زمان مجامع شرکت‌های موجود، سود سهام عدالت در شهریور ماه به حساب مشمولین واریز خواهد شد.


جعفر سبحانی در گفتگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به واریز سود سهام عدالت مشمولان در شهریورماه اظهارداشت: در حالی که ساماندهی سهام عدالت به مرحله دوم و به زمان واریز سود نزدیک می‌شود که تا به امروز نزدیک به ۳۰ میلیون نفر به سامانه سهام عدالت شماره شبا ارائه کرده‌اند.


وی ادامه داد: مسئولین سازمان خصوصی‌سازی از مشمولین سهام عدالت درخواست کرده‌اند برای دریافت سود سهام عدالت در شهریور ماه هر چه سریعتر شماره شبای خود را به سامانه  ارائه دهند تا این سازمان بعد از بررسی صحت شماره حساب بتواند در زمان مقرر سود را به حساب مشمولین واریز کند.



براساس این گزارش، رئیس سازمان خصوصی‌سازی خبر از واریز سود ۱۵۰ هزار تومانی به حساب مشمولینی داد که آورده سهام خود را تکمیل کرده باشند، در غیر این صورت میزان سود به نسبت و درصد برای هر یک از مشمولین تعیین خواهد شد که رقم آن مشخص نیست.



سهام عدالت جهانی شد


پایگاه اطلاع رسانی سهام عدالت به نشانی www.news.samanese.ir در دسترس عموم مردم در سراسر جهان قرار گرفت.


 

همچنین کلیه علاقه مندان از سراسر جهان می توانند با مراجعه به موتورهای جستجوگر به “پایگاه اطلاع رسانی سهام عدالت” دسترسی پیدا کنند.



طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی عنوان کرد:

 

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه گاهی سرعتم در دفاع از بخش خصوصی در دولت، بیش از فعالان اقتصادی بود، گفت: سود سهام عدالت ماه آینده واریز می شود.


به گزارش خبرنگار مهر، علی طیب نیا در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی گفت: اقتصاد ایران در وضعیت مناسبی به سر نمی برد و به دلیل تحریم ها، با شرایط ناپایداری در بازارهای مختلف مواجه بودیم، به نحوی که نوسانات شدید در کنار رشد اقتصادی منفی و تورم لجام گسیخته، شرایط سختی را برای اقتصاد کشور رقم زده بود. بر این اساس به نظر می رسید که شرایط در جهت تخریب ایران عمل می کند و تحریم ها روند فزاینده به خود گرفته است.


وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در این شرایط دولت یازدهم کار خود را آغاز کرد و تلاش نمود تا ثبات را بر اقتصاد ایران حاکم کند. البته رسیدن به سطح قبلی و قرار گرفتن در مسیر قبل از تحریم، نیازمند تلاش بسیار بود، این در حالی است که بازگشت به وضعیت قبلی، پاسخگوی نیاز ما نیست؛ این در حالی است که رشد سه تا چهار درصدی به هیچ عنوان نمی تواند منجر به ایجاد اشتغال برای جوانان کشور شود و نیازهای ضروری مردم را پاسخ دهد. به نحوی که ارتقای رفاه و بهبود معیشت مردم را به دنبال داشته باشد.


وی تصریح کرد:اگر به وضعیت قبل از تحریم برگردیم، هنوز در شرایط تاریخی گذشته خود قرار خواهیم گرفت، پس دولت باید برنامه بلندمدت برای اصلاح ساختارها داشته باشد، در عین حال که برنامه کوتاه مدت اجرا می شد، از اصلاحات بلندمدت نیز غافل نبودیم، هر چند که این اقدامات در حدی نبود که نیازهای جامعه کشور را پاسخگو باشد، اما امروز که ثبات در جامعه حاکم شده و امید به کشور برگشته است، می توان شرایط را به نحو بهتری پیش برد.


طیب نیا گفت: اگر دولت اول روحانی وظیفه مقابله با تحریم ها و بازگشت امید و ثبات به جامعه را داشت، وظیفه دولت دوازدهم این است که اصلاحات ساختاری و جدی را در اقتصاد ایران انجام دهد، چراکه بدون اجرای یک برنامه اصلاح ساختاری نمی توان مشکلاتی که در فرآیند رشد اقتصادی با آن مواجه هستیم را حل و فصل کنیم.


وی دو مشکل عمده اقتصاد ایران را رشد پایین و سهم کم بهره وری دانست و خاطرنشان کرد: دولتی بودن و نفتی بودن اقتصاد ایران عامل اصلی این مشکلات است، در حالی که در کشور عمده درآمد دولت از محل نفت حاصل می شد که این درآمد در قالب بودجه نفتی در اقتصاد تزریق شد و منشا بسیاری از مشکلات اقتصادی از جمله رکود و کسادی به نفتی بودن اقتصاد برمی گردد، البته نفت فی نفسه یک مشکل نیست؛ بلکه نعمت الهی است.


طیب نیا گفت: وجوه ناشی از فروش نفت، درآمد نیست، بلکه فروش دارایی است، در حالی که فرد عاقل اگر دارایی خود را بفروشد آن را باید تبدیل به احسن کند، پس نباید درآمد نفتی را که متعلق به نسل های بعدی است، در نسل کنونی مصرف کرد؛ همانطور که صندوق توسعه ملی یک ابزار برای این هدف است. بر این اساس امیدواریم این سیاست، اجرایی شده و درآمد نفتی صرف توسعه اقتصاد کشور و توانمندسازی بخش خصوصی شود.


وی افزود: بدون تنظیم و مدیریت کارآمد بودجه دولت که یکی از الزامات آن، ایجاد یک نظام مالیاتی کارآمد است، نه می توان با تورم و نه با کسادی در بلندمدت مقابله کرد؛ پس باید ادامه مسیر دولت یازدهم که نظام مالیاتی در آن مستقر شد، ادامه یابد، این درحالی است که توجه به این امر، تکانه های خارجی اقتصاد ایران را کنترل می کند؛ در عین حال یکی از مجاری آسیب پذیری اقتصاد ایران که مرتبط با نفت هم هست، صادرات بالای طلای سیاه و درآمدهای آن در تراز تجاری کشور است که برای حل این مشکل باید به دنبال توسعه صادرات غیرنفتی باشیم.


وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: باید صادرات غیرنفتی را توسعه داده و درآمدهای ارزی حاصل از آن را برای تامین نیاز کشور استفاده کنیم، به این معنا که صادرات غیرنفتی آسیب پذیری اقتصاد ایران را کاهش داده و زمینه را برای ارتقای کیفیت و کارایی در بخش تولید، فراهم می کند.


وی نقش صادرات را فراهم سازی زمینه ارتقای کیفیت و بهره وری دانست و گفت: همه شعار توسعه صادرات می دهند، اما به لوازم آن پایبند نیستند، در حالیکه در سیاستهای ارزی، پولی و اقتصادی باید صادرات را مبنا و هدف قرار داد؛ به نحوی که سیاستها بازدارنده نباشد؛ این در حالی است که هنوز فضای فکری کشور، سیاست جایگزینی واردات است و اگرچه استراتژی جایگزینی واردات کنار گذاشته شده، ولی در فکر مدیران و فعالان اقتصادی هنوز جای دارد.


طیب نیا مهمترین برنامه اقتصاد مقاومتی را ایجاد درآمد سالم و کافی برای دولت از طریق مالیات و نیز توسعه صادرات غیرنفتی دانست و گفت: مشکل دیگر ما که با اقتصاد نفتی در هم تنیده است، دولتی بودن اقتصاد ایران است؛ البته به این موضوع توجه شده و سیاستهای ابلاغی اصل ۴۴ بر مبنای آن تدوین شده است، البته قانون اصل ۴۴ قانون کاملی است و همه موارد ارتقای بخش خصوصی در آن دیده شده است؛ اما در عمل، فقط به بخشی از آن توجه شده است.


وی اظهار داشت: توجه نکردیم که اگر محیط کسب و کار ما ناسالم و نامناسب برای فعالیت بخش خصوصی باشد، صرف واگذاری مالکیت بنگاهها چیزی را حل نمی کند، پس اول باید محیط کسب و کار را اصلاح کرد و سپس تلاش نمود که واگذاری را صورت داد.


این عضو کابینه یازدهم با اشاره به اینکه رتبه کسب و کار کنونی، شایسته اقتصاد ایران نیست؛ گفت: باید فشار خود را بر این متمرکز کنیم که محیط کسب و کار مساعد باشد، به نحوی که فعالان اقتصادی بازدهی مناسبی داشتند؛ در حالیکه هزینه های مبادله ای نیز که به دلیل محیط کسب و کار مناسب بر فعالان اقتصادی تحمیل می شود، باید کاهش یابد.


طیب نیا گفت: اگر بخواهیم به صورت پایدار تورم را کنترل کرده و رشد اقتصادی پایدار داشته باشیم، باید مدیریت بودجه دولت و هزینه ها را در کنار ایجاد نظام مالیاتی کارآمد داشته باشیم، به نحوی که استقرار نظام بودجه ریزی عملیاتی هم در دستور کار باشد


وی افزود: این ها کارهای بزرگی است که انجام آن به صورت ساده امکان پذیر نیست، وضعیت ما نیز با وضعیت ده سال پیش قابل مقایسه نیست. بنابراین اگر بخواهیم کشور را در مسیر رشد مستمر هدایت کنیم، نیازمند وفاق ملی هستیم یعنی همه ارکان حکومت شامل دولت، مجلس و قوه قضاییه بپذیرند که اصلاحات جدی در کشور را صورت دهند. البته اصلاحات جدی دردآور است.


طیب نیا گفت: عمل جراحی رنج و نارضایتی به دنبال دارد، ولی تسکین و درمان آن در بلندمدت ظاهر می شود و همه باید با هم عزم مشترک پیدا کنند که با دولتی بودن و نفتی بودن مقابله کرده و افزایش سرمایه در بانکها نیز مهمتر از اجرای پروژه در استانها است که نمایندگان باید به این موضوع توجه کنند؛ چراکه اگر بانک راه بیفتد، اقتصاد کشور را با خود به حرکت درمی آورد؛ تقدم منافع ملی بر منافع حزبی و گروهی شرط لازم است و باید در دورن دولت هم انسجام و همبستگی وجود داشته باشد تا بر اساس برنامه و فهم مشترک از مشکلات اقتصاد کشور، پیش رفت.


وی ادامه داد: هر کجا باشیم به عنوان علاقمندان به کشور و نظام از همه توان خود برای اجرای موثر و مفید برنامه ها استفاده خواهیم کرد؛ تمام تلاش من این بود که در شورای گفتگو مشکلات بخش خصوصی را حل کنیم، در حالیکه تلاش ما این بود که از همه توان محدود خود علیرغم همه فشارها استفاده کنم، البته در دولت نیز سعی کردم حامی بخش خصوصی باشم، البته گاهی هم این گلایه را داشتم که سرعت من بیشتر از بخش خصوصی بوده است.


طیب نیا گفت: سود سهام عدالت ماه آینده واریز می شود. البته قبل از انتخابات هم دولت این توانایی را داشت که سود را پرداخت کند، اما به دلیل عدم ایجاد شائبه سیاسی این کار صورت نگرفت.


وی افزود: بیشترین فشاری که در چهارسال گذشته بر وزارت امور اقتصادی و دارایی وارد شد، از حوزه نظام بانکی بود، این در حالی است که تفکری در ذهن مدیران ایرانی نشسته که کارآمدترین شیوه مدیریت و اعمال کنترل، حتما مالکیت و مدیریت دولتی است؛ این در ذهن بسیاری از مدیران اقتصادی است.


وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: برخی از نمایندگان دلسوزانه خواستار خروج نام مجموعه های اقتصادی حوزه انتخابیه خود از فهرست واگذاری ها هستند، در حالیکه آنها هم حق دارند؛ چراکه بنگاهها در گذشته به خصولتی ها واگذار شده است، این در حالی است که مطالعات پژوهشی نشان می دهد که مدیریت در بخش دولتی با مدیریت بخش خصوصی چندان تفاوتی ندارد، البته این به دلیل آن است که فضای کسب و کار مساعد نبوده و انحصارات دولتی همچنان وجود دارد.


وی تصریح کرد: اگر قرار بر این باشد که وزیر اقتصاد، مالکیت ۸۰ درصد بانکها و شرکتها را واگذار کند و بیست درصد را در اختیار بگیرد، بخش خصوصی نمی تواند کار کند، چراکه باز هم وزیر اقتصاد است که مدیران را تعیین کرده و اعمال نفوذ می کند؛ در حالیکه باید دولت نظارت عالیه داشته باشد.


به گفته طیب نیا، صرف حفظ اشتغال در خصوصی سازی ها، ملاک مثبتی نیست؛ اما در بنگاههایی که در دولت یازدهم واگذار شده اند، به دلیل اینکه واگذار به بخش خصوصی واقعی بوده است و مالکیت و مدیریت به صورت همزمان واگذار شده است، نتایج بسیار مثبتی به دست آمده است.


وی خواستار اصلاح جدی نظام بانکی شد و گفت: با مشکل بزرگ تنگنای اعتباری مواجه هستیم و بانکها قادر نیستند که نیاز بخش خصوصی را پاسخ دهد، ضمن اینکه اگر هم تامین مالی کنند، هزینه بسیار بالایی دارد؛ در حالیکه حل این مشکل از طریق زیر سوال بردن مدیریت بانکها امکان پذیر نیست، بلکه اصلاحات اساسی نیاز داریم؛ در حالیکه بانکها قادر به ارایه تسهیلات نیستند و باید به حل و فصل آن فکر کرد.


طیب نیا خواستار پرداخت بدهی دولت به بانکها شد و گفت: دارایی های بانکها باید به پول و منابع قابل وام دهی تبدیل شود. ضمن اینکه بازار سرمایه اگرچه تحولات مثبتی داشته و بازار بدهی هم ایجاد شده است، اما باز هم نیاز به اصلاحات دارد.


وی با بیان اینکه در سال ۹۵ معادل ۲۸ هزار میلیارد تومان اوراق دولتی در بازار بدهی منتشر شده است، گفت: بازار بدهی یک بازار نوظهوری است که در حال رشد است؛ این درحالی است که بخش خصوصی نیز اوراق منتشر کرده است.

 

 

منابع :


سرویس خبری سایت آسمونی


سامانه سهام عدالت


سازمان خصوصی سازی


وزارت امور دارایی و اقتصادی


ماده ۴ آیین‌نامه اجرایی افزایش ثروت خانوارهای ایرانی


ماده ۵ آیین‌نامه اجرایی افزایش ثروت خانوارهای ایرانی


دستورالعمل نحوه تشکیل و وظایف ستادهای استانی توزیع سهام عدالت


ماده ۲ اساسنامه شرکت کارگزاری سهام عدالت


مواد ۱۳ و ۱۴ اساسنامه شرکت کارگزاری سهام عدالت


ماده ۳ آیین‌نامه افزایش ثروت خانوارهای ایرانی


آیین‌نامه برقراری نظام اقساطی فروش سهام در اجرای طرح سهام عدالت


ماده ۱۲ آیین‌نامه افزایش ثروت خانوارهای ایرانی


مواد ۲و ۳ دستورالعمل فرآیند شناسایی و تأیید نهایی مشمولان


واحد خبرگزاری جام جم آنلاین


دیگر اخبار
تفاوت تجمیعی و تجمعی در ارسال معاملات فصلی تفاوت تجمیعی و تجمعی در ارسال معاملات فصلی

 تفاوت تجمیعی و تجمعی در ارسال معاملات فصلی موضوع ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم

ادامه خبر ...
قانون مبارزه با مواد مخدر قانون مبارزه با مواد مخدر

قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و الحاق موادی به آن مصوب ۱۷/۸/۱۳۷۶مجمع تشخیص مصلحت نظام  با اصلاحیه‌های بعدی

ادامه خبر ...
طلاق توافقی چگونه است طلاق توافقی چگونه است

برای گرفتن طلاق توافقی، زن و شوهر باید به همراه شناسنامه و عقد نامه به دادگاه بروند و فرم درخواست را پر و همه موارد و مسایل مانند حضانت فرزند و ملاقات با او و نیز امور مالی مانند مهریه، جهیزیه و نفقه را مشخص کنند

ادامه خبر ...
بورس انواع کالا در تهران بورس انواع کالا در تهران

براي خريد در تهران بزرگ بايد بورس هاي كالا را شناخت. مراجعه به اين مراكز كه پر از فروشگاه هاي كالا مورد نظر شما، مي‌تواند به شما كمك كند تا انتخابي درست با قيمتي مناسب داشته باشيد.

ادامه خبر ...
فاقد مجوز رسمی بودن موسسه قرض‌الحسنه خاتم‌الانبیاء فاقد مجوز رسمی بودن موسسه قرض‌الحسنه خاتم‌الانبیاء
بانک مرکزی طی اطلاعیه ای اعلام کرد: «موسسه قرض الحسنه خاتم‌الانبیاء» فاقد مجوز فعالیت است.
ادامه خبر ...
برگ تشخیص مالیات برگ تشخیص مالیات

طبق ماده ۲۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم ،  در صورتی که مؤدی ظرف سی روز از تاریخ ابلاغ ‌برگ تشخیص مالیات قبولی خود را نسبت به آن کتباً اعلام کند

ادامه خبر ...
نکات مهم در صدور چک نکات مهم در صدور چک

چک برگشتی از جرائم علیه اموال است که مشکلاتی فراوان در جامعه به وجود آورده است. یک کارشناس قضایی در مورد قوانین صدور چک ، توصیه های مهمی را انجام داده است که در ادامه می خوانید.

ادامه خبر ...
بیمه مرکزی نرخ حق بیمه را برای سال جدید 10 درصد گران کرد بیمه مرکزی نرخ حق بیمه را برای سال جدید 10 درصد گران کرد

نرخ حق بیمه اجباری شخص ثالث برای سال 1396 توسط بیمه مرکزی 10 درصد افزایش یافته است.

ادامه خبر ...
اطلاعیه مودیان مالیاتی اطلاعیه مودیان مالیاتی

 به اطلاع می رساند در راستای اجرای ماده  ۱۶۹ اصلاحیه مورخ  ۳۱/ ۴/ ۱۳۹۴ قانون مالیات های مستقیم، تغییراتی در ساختار بسته های دریافت اطلاعات صورت معاملات فصلی صورت گرفته است. 

ادامه خبر ...
ميزان حقوق بازنشستگان تحت تأثير مدت زمان بيمه پردازي ميزان حقوق بازنشستگان تحت تأثير مدت زمان بيمه پردازي

محاسبه میزان حقوق بازنشستگان تحت تأثیر مدت زمان بیمه پردازی و دستمزد افراد در زمان اشتغال

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی