شنبه 13 آبان 1396

زندگینامه حضرت یونس علیه السلام|یونس در شکم ماهی

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به یونس در شکم ماهی بپردازیم.



یونس در شکم ماهی






هنوز کشتی از ساحل دور نشده بود و از خشکی فاصله زیادی نگرفته بود که دریا طوفانی شد و امواجی سهمگین، کشتی را متلاطم ساخت. سرنشینان کشتی بدفرجامی را برای خود پیش بینی می کردند، چشمها خیره شده بود و قلب ها به تپش و دست و پای افراد به لرزه درآمده بود و در این حال راهی جز سبک کردن کشتی به نظرشان نمی رسید.



مسافرین با یکدیگر مشورت کردند که چه کنند، سپس به توافق رسیدند که قرعه بیندازند و به نام هرکس اصابت کرد او را به دریا بیفکنند.(2) پس قرعه انداختند و بنام یونس درآمد، ولی به خاطر احترام و ارزشی که برای او قائل بودند، حاضر نشدند او را به دریا اندازند، پس بار دیگر قرعه را تکرار کردند، بازهم بنام یونس درآمد، اما این بار هم دریغ کردند که او را به دریا افکنند و برای سومین بار قرعه انداختند و این بار نیز قرعه بنام یونس درآمد.

[290]

«پس یونس با سرنشینان کشتی قرعه انداخت و خود از بازندگان شد.»(1)



یونس چون دید سه بار قرعه به نامش درآمد، دریافت که در این پیشامد رازی نهفته است و خدا در این حادثه تدبیر و حکمتی دارد. سپس به اشتباه خود پی برد و دریافت که قبل از اینکه اجازه هجرت و ترک شهر و مردمش را داشته باشد و پیش از صدور امر الهی، قوم و دیار خود را ترک کرده است. به همین جهت خود را در میان دریا انداخت و جان خویش را تسلیم امواج خروشان دریا کرد و در اعماق دریا و در آغوش متلاطم امواج دریا فرو رفت.



«و او را به دریا افکندند و عنبر ماهی (نهنگی) او را بلعید، در حالی که مردمان هم ملامتش می کردند و اگر او از زمره تسبیح کنندگان بود، قطعا تا روزی که برانگیخته می شوند، در شکم آن ماهی می ماند.»(2)



چون یونس را به دریا افکندند، نهنگی او را بلعید. نهنگ در دریای سرخ به طرف نیل و سپس به دریای طبرستان و بعد به دجله رفت و از آنجا به اعماق زمین تا جایی که قارون در آن به زنجیر کشیده بود، رفت. خداوند فرشته ای را مأموریت داده بود، که هر روز به اندازه یک قامت قارون را پایین ببرد.



هنگامی که او صدایی را از میان شکم نهنگ شنید، پرسید چه کسی هستی؟ و بعد متوجه شد او یونس بن متی است، قارون از یونس در موردی موسی و هارون و آل عمران پرسید و هنگامی که متوجه شد همگی به دیار باقی شتافتند، بر فقدان آنها افسوس خورد و خدا را به خاطر نعمت هایش سپاس گفت.



2 - صحت این بیان تا حدی مورد تردید است که بعضی گفته اند که چون کشتی به حرکت درآمد نهنگی عظیم الجثه اطراف کشتی به جولان پرداخت و سرنشینان فکر کردند که نهنگ طعمه می خواهد و فردی گنه کار بین ما وجود دارد که ما به چنین عذابی دچار شده ایم پس به حکم قرعه رضایت دادند تا یکی از سرنشینان را به دریا بیندازند.



1 - صافات، 141.2 - صافات، 144 - 142.


دیگر اخبار
زندگی نامه حضرت صالح علیه السلام|شتر صالح زندگی نامه حضرت صالح علیه السلام|شتر صالح

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به زندگینامه حضرت " " بپردازیم.

ادامه خبر ...
زندگینامه پیامبر اکرم (ص)|جنگ اُحُد زندگینامه پیامبر اکرم (ص)|جنگ اُحُد

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به جنگ اُحُد بپردازیم.

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت سلیمان (ع)|روز مقدس هفته زندگینامه حضرت سلیمان (ع)|روز مقدس هفته

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به روز مقدس هفته بپردازیم.

ادامه خبر ...
چهل حدیث همت و کار|حدیث در مورد تلاش و کوشش|حدیث در مورد هدف داشتن چهل حدیث همت و کار|حدیث در مورد تلاش و کوشش|حدیث در مورد هدف داشتن

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
متن و ترجمه دعای توبه و استغفار متن و ترجمه دعای توبه و استغفار

اصرار در دعا سبب رستگاری انسان شده و بسیاری از بلایا توسط دعا کردن برطرف می‌شود، متن و ترجمه دعای توبه و استغفار یکی از همین ها است.

ادامه خبر ...
نظر مراجع تقلید در مورد بهائیت نظر مراجع تقلید در مورد بهائیت

در ادامه  از پایگاه اینترنتی امور به بررسی رابطه با پیروان فرقه ضاله بهائیه از منظر علمای دین و مراجع عظام خواهیم پرداخت...با ما همراه باشید

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت خضر علیه السلام|آشنایی خضر و موسی علیه السلام زندگینامه حضرت خضر علیه السلام|آشنایی خضر و موسی علیه السلام

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به آشنایی خضر و موسی علیه السلام بپردازیم.

ادامه خبر ...
حدیث در مورد عید غدیر حدیث در مورد عید غدیر

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
زندگینامه عُزیر پیامبر علیه السلام|صد سال خواب زندگینامه عُزیر پیامبر علیه السلام|صد سال خواب

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به صد سال خواب بپردازیم.

ادامه خبر ...
کتاب مهدویت پرسشها و پاسخ ها کتاب مهدویت پرسشها و پاسخ ها

معارف عمیق مهدویت ضامن سلامت و سعادت جامعه و فردفرد انسان‌هاست. اعتقاد به بشارت‌های پیامبران گذشته و ائمۀ دین، افراد باانگیزه و پرتوانی را در جامعه می‌تواند پرورش دهد. 

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی