آموزش بررسی فعالیت فالوئرهای شما در اینستاگرام و استقبال آن ها از هر پست
اگر روی اینستاگرام یک صفحه ی کاری دارید بهتر است نتایج آن را روی این پلتفورم خیلی دقیق زیر نظر بگیرید و ارزیابی کنید. در صورتی که حساب کاربری شما در اینستاگرام در حالت business قرار گرفته، خود اپلیکیشن اطلاعات بسیار عالی در اختیار شما قرار می دهد. روی قسمت Analytics کلیک کنید تا تمام آمارها در خصوص استقبال از تک تک پست ها، مخاطب ها و استوری ها را ببینید.
از قیمت Posts شروع کنید. در این بخش مقیاس های مختلف و مهمی هست که باید با دقت در جریان آن ها قرار بگیرید. اول از همه بدانید که الگوریتم تغییر می کند و عملکرد پست های اخیر روی دسترسی یا reach کل آن ها تاثیر می گذارد بهتر است میانگین اعداد را در نظر بگیرید. بصورت دوره ای هر هفته یا هر ماه ببینید این عدد افزایش پیدا می کند، کاهش پیدا می کند و یا ثابت می ماند. حالا برای نتایجی که در قسمت engagement نمایش داده می شود هم همین مراحل را تکرار کنید. متوسط engagement را بدست آورید.
به علاوه به پست های برتر توجه کنید. این پست ها به شما نشان می دهد که کسانی که شما را دنبال می کنند بیشتر چه محتوایی را می پسندند. اگر ترند و یا محتوای خاصی در نظر دارید که هر بار با استقبال زیادی روبرو می شود سعی کنید بیشتر مطالبd مشابه آن پست منتشر کنید.
حالا به قسمت followers بروید و ببینید در این بخش چه اطلاعاتی برای شما وجود دارد. شما می خواهید که تعداد کسانی که شما را دنبال می کنند بیشتر شود. در نتیجه اگر عددی منفی می بینید به این معنی ست که بیشتر از اینکه دنبال کننده ی جدید داشته باشید، آن ها را از دست داده اید. عدد منفی معمولا علامت خوبی نیست مگر اینکه مدتی در پلتفورم غیر فعال بوده باشید و یا بصورت زیر بنایی تغییراتی در برند ایجاد کرده باشید.
البته منظور این نیست که نباید هیچ تغییراتی در برند ایجاد کنید. بلکه آماده باشید که چند دنبال کننده از دست بدهید. به این مسئله به دید یک موقعیت نگاه کنید تا کاربران موقعیت جدید شما را بیشتر از موقعیت سابق دوست داشته باشند. حالا که صحبت از مخاطب شد فراموش نکنید که جنسیت، سن و موقعیت مکانی آن ها را هم چک کنید. به این ترتیب می توانید ببینید که آیا مخاطب های اینستاگرامی شما با مخاطب هدف مورد نظر کسب و کار شما مشابه هستند یا خیر.
شاید تعداد زیاد دنبال کننده در اینستاگرام به ظاهر خوب باشد ولی هدف اصلی ما این است که کاربران به وبسایت شما وارد شوند و خرید کنند. اگر مخاطب اشتباهی با نیازهای کاملا متفاوتی شما را دنبال کند راضی کردن آن ها برای خرید از شما می تواند کمی مشکل باشد.
در آخر از عملکرد استوری ها حداکثر استفاده را ببرید. شاید استوری نتواند آن طور که باید عملکرد کسب و کار شما را نشان دهد ولی می تواند نشان دهد که دنبال کننده های شما چه چیزهایی دوست دارند و چه محتوایی را ترجیح می دهند.
از استوری ها و عملکردشان به عنوان آزمایشگاهی برای تست کردن مطالب جدید استفاده کنید و ببینید مخاطب به چه نوعی از این مطالب واکنش نشان می دهد. اگر می توانید ترند های جدید راه بیندازید و یا از مطالب عادی همیشگی استفاده کنید. همینطور می توانید در استوری تبلیغ کنید.
خوب تمام این اطلاعات ارزشمند و خوب هستند ولی اگر نخواهیم حساب کاربری را به حالت کاری در بیاوریم چطور می توانیم به چنین اطلاعاتی دست پیدا کنیم؟ شما می توانید این اطلاعات را از طریق برنامه ها و ابزارهای در دسترس بدست بیاورید. ابزارهای رایگانی مثل Hootsuite، Websta، UnionMetics، SimplyMeasured و SquareLovin استفاده کنید. البته این ابزارهای رایگان تنها یک دید کلی از پست های اینستاگرامی به شما می دهند.
در صورتیکه می خواهید اطلاعات دقیق تری بدست بیاورید باید به برنامه های پولی روی بیاورید چون این برنامه ها در لحظه اطلاعات به روز در اختیار شما قرار می دهند مثلا IconoSquare می تواند اطلاعات پویایی در مورد صفحه ی شما مهیا کند.
تحلیل عملکرد صفحه ی اینستاگرام اولین قدم در تبدیل کردن آن به یک ابزار تبلیغاتی مفید است. بازاریاب های باهوش نه تنها به خوبی در جریان عملکرد و تعداد دنبال کننده ها هستند بلکه می دانند هر پست بطور متوسط چقدر مخاطب دارد و چطور می توانند به دنبال ترند های بهتری برای تهیه ی محتوا باشند.
خلاصه ی کلام، اگر استقبال کاربران از مطالب شما و تعداد کسانی که صفحه ی اینستاگرام شما را دنبال می کنند آن طور که برنامه ریزی کرده بودید نیست تحلیل آماری به شما در جهت بهبود وضعیت کمک می کند.