یکشنبه 02 اردیبهشت 1397

احکام روزه قضا و شرایط پرداخت کفاره

احکام روزه قضا بسیار متنوع است و کسی که روزه اش قضا می شود باید احکام روزه قضا را بداند تا از نحوه قضای روزه خود و وجوب کفاره آن مطلع شود.

احکام روزه قضا و شرایط پرداخت کفاره


احکام روزه قضا و شرایط پرداخت کفاره



اگر به هر دلیلی روزه شما قضا شد باید بدانید که وظیفه شما در قبال آن چیست؟ آیا تنها باید قضای آن را بجا بیاورید؟ آیا کفاره هم بر شما واجب است؟ برای دانستن تمامی این احکام با ما همراه باشید؛

 


چه زمانى فقط قضای روزه واجب است



    کسى که در روز ماه رمضان نیت روزه نمى‌‌کند، یا از روى ریا روزه مى‌‌گیرد ولى هیچ‌یک از کارهایى را که موجب باطل شدن روزه است انجام نمى‌‌دهد، قضاى آن روز بر او واجب است ولى کفاره واجب نیست.



    کسى که در ماه رمضان غسل جنابت را فراموش کرده و با حال جنابت یک یا چند روز، روزه بگیرد قضاى آن روزها بر او واجب است



    اگر در سحر ماه رمضان بدون اینکه تحقیق کند صبح شده یا نه، کارى که روزه را باطل مى‌‌کند انجام دهد، سپس معلوم شود که در آن هنگام صبح شده بوده است، باید قضاى آن روز را بگیرد. (اگر تحقیق کند و بداند که صبح نشده و چیزى بخورد و بعد معلوم شود که صبح بوده است قضاى آن روز بر او واجب نیست.)



    اگر در روز ماه رمضان به خاطر تاریکى هوا یقین کند که مغرب شده یا کسى که خبر او شرعاً حجت است بگوید مغرب شده و افطار کند سپس معلوم شود که هنوز در آن هنگام مغرب نبوده است، باید قضاى آن روز را بجا آورد. (اگر بر اثر وجود ابر در آسمان گمان کند که مغرب شده و افطار کند، بعد معلوم شود که مغرب نبوده است، قضاى آن روز بر او واجب نیست.)



    اگر روزه‌دار در هنگام وضو برای نماز غیر واجب قدرى آب در دهان بگرداند و مضمضه کند و آب بى‌اختیار فرو داده شد، احتیاط واجب آن است که قضا نماید.



    زن باید ایامى‌ را که به خاطر عادت ماهیانه و یا زایمان روزه نگرفته پس از ماه رمضان قضا کند.


    اگر کسی به سبب بى‌اطلاعى از حکم شرعى، کارى را انجام دهد که روزه را باطل مى‌‌کند روزه‌اش باطل است و باید آن را قضا کند ولى کفاره بر او واجب نیست.

 



احکام روزه قضا در شرایط مختلف



احکام روزه قضا به دلیل مستی:



    اگر انسان به دلیل مستی روزه ای را نگرفته باید قضایش را بگیرد، حتی اگر چیزی را كه به واسطه آن مست شده، برای معالجه خورده باشد. حتی اگر نیت روزه كرده و مست شده و در حال مستی روزه را ادامه داده تا از مستی خارج شده باشد بنابراحتیاط واجب باید روزه آن روز را تمام كند و بعداً قضا آن را بگیرد.


شک در تعداد روزه قضا:



    اگر شخصی برای عذری چند روز روزه نگیرد و بعد شك كند كه چه وقت عذر او برطرف شده می تواند مقدار كمتر را كه احتمال می دهد روزه نگرفته قضا نماید، مثلاً كسی كه پیش از ماه رمضان مسافرت كرده و نمی داند پنجم رمضان از سفر برگشته یا ششم، می تواند پنج روز روزه بگیرد.

 


احکام روزه قضا از چند سال:



    اگر از چند ماه رمضان روزه قضا داشته باشد، قضای هر كدام را كه اول بگیرد مانعی ندارد، ولی اگر وقت قضای رمضان آخر تنگ باشد، مثلاً پنج روز از رمضان آخر قضا داشته باشد و پنج روز هم به رمضان مانده باشد باید اول، قضای رمضان آخر را بگیرد.

 


    اگر قضای روزه چند رمضان بر او واجب باشد و در نیت معین نكند روزه ای را كه می گیرد قضای كدام رمضان است قضای سال اول حساب می شود.



احکام باطل کردن روزه قضا:

 


    كسی كه قضای روزه رمضان را گرفته، اگر وقت قضای روزه او تنگ نباشد می تواند پیش از ظهر روزه خود را باطل نماید.

 



احکام روزه قضا به دلیل بیماری طولانی مدت:



    اگر به واسطه مرضی روزه رمضان را نگیرد و مرض او تا رمضان سال بعد طول بكشد، قضای روزه هایی را كه نگرفته بر او واجب نیست و باید برای هر روز یك مد كه تقریباً ده سیر (750 گرم) است طعام یعنی گندم یا جو و مانند اینها به فقیر بدهد.

 



احکام روزه قضا بعد از یک سال:



    اگر در ماه رمضان به واسطه عذری روزه نگیرد و بعد از رمضان عذر او برطرف شود و تا رمضان آینده عمداً قضای روزه را نگیرد باید روزه را قضا كند و برای هر روز یك مد گندم یا جو و مانند اینها هم به فقیر بدهد.



    اگر قضای روزه رمضان را چند سال تأخیر بیندازد باید قضا را بگیرد و برای هر روز یك مد طعام به فقیر بدهد.

 



کفاره روزه نگرفتن عمدی:



    اگر روزه رمضان را عمداً نگیرد، باید قضای آن را بجا آورد و برای هر روز دو ماه روزه بگیرد یا به شصت فقیر طعام بدهد، یا یك بنده آزاد كند و چنانچه تا رمضان آینده قضای آن روزه را بجا نیاورد برای هر روز نیز دادن یك مد طعام لازم است.




احکام روزه قضا بعد از مرگ پدر:



    بعد از مرگ پدر، پسر بزرگتر باید قضای نماز و روزه او را بجا آورد ولی قضای روزه مادر، بر پسر واجب نیست.



    اگر پدر غیر از روزه رمضان، روزه واجب دیگری را مانند روزه نذر نگرفته باشد باید پسر بزرگتر قضا نماید.

 


روزه مستحبى و نذرى با داشتن روزه قضا:



    كسى كه روزه قضای ماه رمضان بر گردن اوست نمى‌‌تواند روزه مستحبى بگیرد.


منبع : مجله اینترنتی ستاره

دیگر اخبار
آیا روزه خواری جرم است؟ آیا روزه خواری جرم است؟

در اسلام توصیه شده افراد تظاهر به روزه کنند و به صورت پنهانی روزه بخورند زیرا همین تظاهر به روزه خواری موجب از بین رفتن قبح روزه خواری در سطح جامعه می‌شود

ادامه خبر ...
حدیث درباره ی امام مهدی عج|حدیث درباره ی امام مهدی حدیث درباره ی امام مهدی عج|حدیث درباره ی امام مهدی

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
حدیث در مورد ولیمه حدیث در مورد ولیمه

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت یونس علیه السلام|آخرین هشدار یونس علیه السلام زندگینامه حضرت یونس علیه السلام|آخرین هشدار یونس علیه السلام

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به آخرین هشدار یونس علیه السلام بپردازیم.

ادامه خبر ...
عنوان شب دهم محرم   حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام  حضرت زینب علیها السلام و شام غریبان عنوان شب دهم محرم حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام حضرت زینب علیها السلام و شام غریبان

شاید برای برخی از افراد جالب باشد که بدانند اتفاقات حماسه عاشورا در آن روز در چه ساعتی بوده است.در این متن  که بر اساس اوقات شرعی کربلا و با متن مقاتیل تنظیم شده است به شرح وقایع به طور مختصر می پردازیم.

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت ابراهیم علیه السلام زندگینامه حضرت ابراهیم علیه السلام

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به زندگینامه حضرت ابراهیم علیه السلام بپردازیم.

ادامه خبر ...
زندگی نامه امام حسن عسکری(ع) زندگی نامه امام حسن عسکری(ع)

حضرت امام حسن عسکرى (علیه السلام) در سال ۲۳۲ هجرى قمرى در روز هشتم ماه ربیع الثانى در شهر مدینه به دنیا آمد،پدر آن حضرت امام بزرگوار حضرت هادى، ومادرش خانمى به نام حدیثه بود. نام ایشان حسن، و کنیه آن بزرگوار ابو محمّد واز القاب ایشان زکى و عسکرى است

ادامه خبر ...
احادیث بخش سوم در رابطه با امانتداری احادیث بخش سوم در رابطه با امانتداری

امانت در فرهنگ لغت، دارای معانی مختلفی است; پاس داری، حفاظت، امـنـیـت، امـان، مـواظبت، مراقبت، رازداری، نگه داری، آسایش و آرامـش روح و جـان از جـمـلـه مـعانی امانت است و مفاهیمی چون: خـیـانـت، دزدی و چـپـاول، بی وفایی، ایجاد رعب و وحشت، نیرنگ، جـاسـوسـی، نـفاق، بهتان، کتمان حقیقت و بی مبالاتی در نگه داری اسرار، متضاد آن می باشد.

ادامه خبر ...
حدیث درباره سنت نیکو حدیث درباره سنت نیکو

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
زندگینامه فینحاس علیه السلام زندگینامه فینحاس علیه السلام

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به زندگینامه فینحاس علیه السلام بپردازیم.

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی