یکشنبه 02 اردیبهشت 1397

تظاهر به روزه خواری

روزه داری علاوه بر ارزش و هنجار دینی، در ایران اسلامی و سایر کشورهای اسلامی، تبدیل به یک سنت اجتماعی شده است. لذا هتک حرمت این ماه مبارک خلاف فضای عمومی جامعه اسلامی است و از طریق منع اجتماعی با آن مقابله خواهد شد.

تظاهر به روزه خواری


تظاهر به روزه خواری

 

 

روزه داری علاوه بر ارزش و هنجار دینی، در ایران اسلامی و سایر کشورهای اسلامی، تبدیل به یک سنت اجتماعی شده است. لذا هتک حرمت این ماه مبارک خلاف فضای عمومی جامعه اسلامی است و از طریق منع اجتماعی با آن مقابله خواهد شد.



بدون شک برابر قانون مجازات اسلامی کسانی که در ماه رمضان عمل حرامی همچون روزه خواری در انظار عمومی را مرتکب شوند؛ مستحق مجازات هستند.



روزه خواری در ملأ عام، طبق ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی جرم است و با روزه خواران در ملأ عام برخورد می شود.



کسانی که اقدام به روزه خواری در ملا عام می کنند به 10 روز تا دو ماه حبس و یا 74 ضربه شلاق محکوم می شوند.



«ماده 638 ق.م.ا می گوید: هرکس علنا در انظار عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید، علاوه بر کیفر عمل به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم می گردد و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل داری کیفر نمی باشد ولی عفت عمومی را جریحه دار نماید فقط به حبس از ده روز تا دو ماه یا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

 


تبصره - زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ده روز تا دو ماه و یا از پنجاه هزار تا پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد»[1]



در تمام کشورهای اسلامی با کسانی که علنا روزه خواری می کنند برخورد قانونی می شود.



به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از پایگاه شبکه خبری العربیه، وزارت کشور عربستان دستور بر  توقیف روزه خواران و ارجاع آنها به جناح های تحقیق تا صدور احکام شرعی متناسب با جرمی که مرتکب شده اند، داده است.

 


خداوند هم در برابر خوردن روزه عمدی کفاره سنگینی قرار داده است؛ که حاکی از اهمیت روزه است. لذا کفاره سنگین روزه که خوردن یک روز روزه، کفاره شصت روز را به دنبال دارد؛ نشان از اهمیت و جایگاه والای روزه و جنبه بازدارندگی از روزه خواری دارد. کفاره سنگین روزه خواری، موجب ترک آن می شود.

 


آزادی در دینداری



این تنبیهات منافاتی با آزادی انسان در دینداری ندارد. هر فردی در عالم خیال و ذهنش مختار است که مسلمان شود یا نه؛ ولی در محیط اجتماعی تابع قوانین و سنت های جامعه است. روزه خواری در انظار مردم از حالت فردی و شخصی به حالت اجتماعی در می آید که افراد در جامعه مجاز به انجام هر کاری نیستند. هر فردی در منزل خود می تواند روزه خوار ی کند که اگر بدون عذر باشد گنهکار است؛ ولی روزه خواری در اجتماع، موجب تضییع حقوق دیگران و بی حرمتی به عقاید افراد جامعه است. زیرا بین عمل حرام و تظاهر به عمل حرام تفاوت است.



در نتیجه هیچ فردی اعم از مسلمان و غیر مسلمان، مسافر و غیر مسافر حق روزه خواری در انظار عمومی را ندارد. هر شخصی که در فضای کشور اسلامی زندگی می کند باید به این قانون احترام بگذارد.



فرد روزه خوار علاوه بر بی حرمتی به احکام و قوانین اسلامی، به صورت علنی و آشکار بیان می کند که رعایت حقوق دیگران، برایش اهمیتی ندارد؛ لذا مستوجب عقوبت است.

 


برخورد با روزه خواران



آیا با روزه خواران،فقط ضابطین دولتی برخورد کنند و دیگران تکلیفی ندارند؟



خیر؛ هر انسان مسلمانی در برابر انجام گناه در روز روشن، از باب امر به معروف و نهی از منکر که یکی از واجبات اسلام است؛ حق تذکر به افراد روزه خوار را دارد.

 


البته در امر به معروف باید مراحل آن مراعات شود. در مرحله اول انکار قلبی است. یعنی همه افراد باید با روزه خوار یک نگاهی غیرعادی داشته باشند؛ تا او احساس کند که کارش خطاست. عمل او را قلبا انکار کنند. مثلا در محافل عمومی به او اعتنایی نشود. در مرحله دوم ، که مرحله زبانی است باید با احتمال تأثیر و عدم خطر جانی یا مالی برای خویش، با ادب و محبت به فرد خاطی تذکر دهد. مرحله سوم که مرحله عملی است؛ که منجر به تنبیه جسمی و مالی می شود؛ مربوط به قانون است که افراد مسئول، حق برخورد فیزیکی با روزه خوار را دارند.

 



بدون شک تأثیر روش های ارشادی در برخورد با روزه خواران بیشتر است و تجربه ثابت کرده که برخوردهای قضایی اثرات منفی به همراه دارد.



اگر عموم افراد یک جامعه در برخورد با عمل زشت و مجرم، احساس مسئولیت کنند و تذکر دهند؛ قطعا محیط برای افراد خاطی ناامن خواهد شد. مثلا اگر در تمام محیط های اجتماعی با زن بدحجاب، نگاهی خاص داشته و حتی به او تذکر دهند و از زن با حجاب استقبال کنند؛ قطعا زنان بدحجاب به فکر اصلاح خود خواهند افتاد.

 


تذکر



در مورد تذکر به افراد روزه خوار، توجه داشته باشیم که اگر تصمیم به تذکر یا به اصطلاح امر به معروف و نهی از منکر گرفتیم؛ در جامعه امروزی، احتمال برخورد بد و غیر مؤدبانه از افراد خاطی داشته باشیم.

 


یعنی متاسفانه در بسیاری از اوقات، ممکن است شما یک تذکر کوچک کاملا بجا و مؤدبانه به بعضی افراد بدهید ولی با عکس العمل خیلی عجیب و غیر قابل پیش بینی؛ گاها باور نکردنی!! روبرو شوید. شنیدن جملاتی مثل مگه تو وکیل وصی بقیه ای؟! یا خلیفه شهری؟ قاضی شارع یا حاکم شرع شدی؟!! جملات خیلی عادی و بسیار محترمانه ای!!! هستند که ممکن است در جواب بشنویم. البته خیلی جملات دیگری هم ممکن است بشنویم که خدا کند؛ نشنویم!! چون مثل قبلی ها محترمانه نیستند!! ولی خوب متاسفانه آن جملات هم رایج است!!! در نتیجه شاید بعضی ها با توجه به این مورد از خیر تذکر یا نصیحت یا اصلا امر به معروف و نهی از منکر بگذرند که در این صورت در برابر خداوند مسئول اند.

 


 پی نوشت:


[1] پایگاه دادخواهی

دیگر اخبار
دعایی برای مشرف شدن به خانه خدا دعایی برای مشرف شدن به خانه خدا

دعایی برای مشرف شدن به خانه خدا وجود دارد که مشتاقان زیارت خانه ی کعبه می توانند از این دعا کمک بگیرند.

ادامه خبر ...
حدیث فقر و فقرا|حدیث درباره کمک به فقرا حدیث فقر و فقرا|حدیث درباره کمک به فقرا

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت سلیمان (ع)|حکومت سلیمان علیه السلام زندگینامه حضرت سلیمان (ع)|حکومت سلیمان علیه السلام

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به حکومت سلیمان علیه السلام بپردازیم.

ادامه خبر ...
زندگینامه پیامبر اکرم (ص)|وفات آمنه زندگینامه پیامبر اکرم (ص)|وفات آمنه

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به وفات آمنه بپردازیم.

ادامه خبر ...
زندگی نامه حضرت هود علیه السلام|عمر هود علیه السلام زندگی نامه حضرت هود علیه السلام|عمر هود علیه السلام

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به عمر هود علیه السلام بپردازیم.

ادامه خبر ...
حدیث در مورد زباله ریختن حدیث در مورد زباله ریختن

حدیث در مورد زباله ریختن|حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
عذاب زنان بی حجاب پس از مرگ عذاب زنان بی حجاب پس از مرگ

امیرالمومنین علی (علیه السلام) میفرماید: « روزی با فاطمه (سلام الله علیها) محضر پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلّم) رسیدیم ٬ دیدیم حضرت به شدت گریه می کند .

ادامه خبر ...
حدیث درباره عمر|حدیث درباره گذر عمر حدیث درباره عمر|حدیث درباره گذر عمر

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
حدیث درباره گذشت|آیه قرآن در مورد عفو و گذشت حدیث درباره گذشت|آیه قرآن در مورد عفو و گذشت

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
راز زیارت اربعین راز زیارت اربعین

اربعین در تداوم واقعه کربلا است،از این رو برای پاس داشتن روز عاشورا که از اعظم ایام الله است در روز اربعین عاشقان حسینی با حرکت امام حسین علیه السلام تجدید عهد می کنند.

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی