قانون مالیاتهای مستقیم
📗 ماده ۱۴۵ : سود دریافتی به هر عنوان در موارد زیر از پرداخت مالیات معاف است:
۱ . سود متعلق به سپردههای مربوط به كسور بازنشستگی و پس انداز كارمندان و كارگران نزد بانكهای ایرانی در حدود مقررات استخدامی مربوطه.
۲ . سود یا جوایز متعلق به حسابهای پس انداز و سپردههای مختلف نزد بانكهای ایرانی یا مؤسسات اعتباری غیر بانكی مجاز.
این معافیت شامل سپردههائی كه بانكها یا مؤسسات اعتباری غیر بانكی مجاز نزد هم میگذراند نخواهد بود.
۳ . جوایز متعلق به اوراق قرضة دولتی و اسناد خزانه.
۴ . سود پرداختی بانكهای ایرانی به بانكهای خارج از ایران بابت اضافه برداشت (اوردرافت) و سپردة ثابت به شرط معاملة متقابل.
۵ . سود و جوایز متعلق به اوراق مشاركت.
▪️تبصره - در مواردی كه در قانون مالیاتهای مستقیم به بانكها اشاره میشود، امتیازات، تسهیلات، ترجیحات و تكالیف ذكر شده شامل مؤسسات اعتباری غیر بانكی كه به موجب قانون یا با مجوز بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران تأسیس شدهاند یا میشوند، صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع كوچك، صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الكترونیك، صنایع دریایی و بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی و صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش كشاورزی نیز خواهد شد.
🔵 ماده ۲۲۷ ق.م.م : در مورادی كه اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان مؤدی حسب مورد قبول میشود و همچنین پس از تشخیص علیالرأس و صدور برگ تشخیص، چنانچه ثابت شود مؤدی فعالیتهایی داشته است كه درآمد آن را كتمان نموده است و یا ادارة امور مالیاتی در موقع صدور برگ تشخیص از آن مطلع نبودهاند، مالیات باید با محاسبة درآمد ناشی از فعالیتهای مذكور تعیین و ما بهالتفاوت آن با رعایت مهلت مقرر در مادة (۱۵۷) این قانون مطالبه شود.
⏺ مستند قانونی ادارات امور مالیاتی جهت تعیین درآمد و مالیات متمم همین ماده ۲۲۷ ق.م.م می باشد که با توجه به مهلت قانونی مذکور در قسمت انتهایی آن مورد مطالبه قرار می گیرد .
🔘 یعنی مالیات عملکرد سال ۱۳۹۰ صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی که مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی آنان ۴ ماه پس از پایان سال مالی ( پایان تیر ۱۳۹۱ ) بوده است ، مطالبه مالیات متمم سال ۱۳۹۰ با توجه به مهلت مذکور فقط تا پایان تیر ۱۳۹۶ صورت قانونی داشته است .