چهار شنبه 24 آبان 1396

تشویق افراد به کار تیمی

افراد بااستعداد می‌توانند موفقیت‌های بسیاری به ارمغان بیاورند، اما چنین موفقیت‌هایی محدود هستند و فراتر از یک نقطه‌ی خاصی کشش ندارندکار تیمی و مشارکت برای صعود به ارتفاعات بلندتر ضروری است. 

۱۲ نکته برای تشویق افراد به کار تیمی

 


 


در موارد بسیاری، بهترین روش انجام یک پروژه، کار تیمی است. اما چالشی که بسیاری از مدیران با آن مواجه‌اند، رهبری منسجم تیم‌شان است. ایجاد هماهنگی میان هر یک از کارکنان و روند حرکت گروه ممکن است باعث بی‌نظمی در گروه شود و توانایی‌های کاری و مدیریتی شما را تحت تأثیر قرار دهد. کار تیمی موجب تقویت ارتباطات کلامی و غیرکلامی اعضای گروه‌ می‌شود. برای کار تیمی، افراد باید بدانند چگونه با دیگران ارتباطی شفاف داشته باشند و از ایده‌های همه‌ی اعضا برای اعتمادسازی استفاده کنند. در این مقاله با ۱۲ نکته برای تشویق افراد به کار تیمی، آشنا می‌شوید.

 


صداقت یکی از محصولاتِ تعاملِ اعضا در کار تیمی است. اعضای یک تیم کارآمد به سرعت فرا می‌گیرند که برای رفع ناهماهنگی‌ها، ایده‌های‌شان را صادقانه ابراز کنند، آنها همیشه حقیقت را بیان می‌کنند، حتی اگر کار آسانی نباشد. نقدهای سازنده و بازخوردهای صادقانه و سودمند امکان ارتقاء مهارت‌ها را برای اعضا فراهم می‌کند. همچنین ارتباط مستقیم و بی‌واسطه‌ی اعضا منجر به برقراری روابطی حرفه‌ای و مبتنی بر اعتماد می‌شود.

 


۱. به کار گرفتن افراد مناسب

 


ممکن است تفاوت در میزان مهارت‌های اعضا، کل تیم را دچار مشکل کند. بنابراین هر یک از اعضا را جداگانه ارزیابی کنید و مطمئن شوید برای پست مورد نظر مناسب هستند. اگر در حین ارزیابی متوجه شدید فردی برای موقعیت ‌دیگری مناسب‌تر است، برای جابه‌جایی تردید نکنید. اعمال تغییرات در مراحل آغازین، از قرار گرفتن اعضا در پست‌های نامناسب جلوگیری می‌کند.



۲. شناخت همه‌ی اعضای تیم

 


داشتن رابطه‌ی خوب با تک تکِ کارکنان، منجر به خلق پیوندی قوی در میان همه‌ی تیم می‌شود. رابطه‌ی شخصی با هر یک از اعضا و شناختن آنها، احترام متقابل بین شما و همه‌ی کارکنان را تضمین و موقعیت شما را به عنوان رهبر تیم تقویت می‌کند.



۳. توجه به مهارت‌های خاص هر فرد


 

 

 

هر یک از اعضا مهارت خاصی را به تیم اضافه می‌کند. راز تشکیل یک تیم کارآمد، یافتن روشی برای به کار گرفتن همه‌ی این مهارت‌ها در کنار هم به شکلی سازنده است. مهارت‌ها و توانایی‌های هر عضو مانند چرخ‌دنده‌‌های منحصر به فرد ماشین است. اگر چرخ‌دنده‌ها به درستی در جای‌شان قرار بگیرند، ماشین به خوبی کار می‌کند اما اگر با هم اصطکاک داشته باشند، ماشین از کار می‌افتد. به عنوان مدیر باید ماشین خود را روغن‌کاری کرده و به گونه‌ای نگهداری کنید که دچار مشکل نشود. پس در تغییر و بهبود افراد و موقعیت آنها در صورت نیاز، تردید نکنید.



۴. تعیین اصول و قوانین اساسی

 


ساختاری خلق کنید که بر مبنای آن اعضا از نقش خود آگاه باشند و بدانند در صورت بروز مشکل باید به چه کسی گزارش دهند. باید مشخص باشد که در صورت وجود اختلاف نظر، چه کسی حرف آخر را می‌زند. تعیین اصول اولیه و قوانین اساسی، از بحث‌های غیرمعمول و خارج از کنترل در هنگام بروز تناقضات جلوگیری می‌کند.

 

 


۵. توافق بر سر مأموریت تیم

 


کار را با تعریف روشن مأموریت کلی تیم آغاز کنید. توصیف هدف کلی و چشم‌انداز شرکت احتمال بروز بدفهمی را در هر یک از اعضا درباره‌ی نقش‌شان کاهش می‌دهد. هدف کلی را به نمایش بگذارید و فرصت گفت‌وگو را برای پاسخ به پرسش‌های موجود فراهم کنید.



۶. ترغیب اعضا به ابراز نظر



 


اگر عضوی همکاری کمتری دارد، برای ترغیب او به سخن گفتن، نظرش را درباره‌ی موضوع خاصی بپرسید. همه‌ی اعضای تیم باید در بحث‌ها شرکت کنند. لزومی ندارد کارکنان در سخنرانی برای عموم مهارت داشته باشند، اما لازم است همه‌ی اعضای تیم حرف‌شان را به گوش دیگران برسانند تا از بروز رنجشِ ناشی از گمان به کم‌کاری، جلوگیری شود.



۷. هدایت جریان گفت‌وگو

 


همه‌ی اعضا باید در جلسات طوفان مغزی (بارش فکری) برای گردآوری ایده شرکت کنند. تیم بدون ایده، تیم خوبی نیست. اگر همیشه فرد یا افراد محدودی، ایده بدهند باعث تردید اعضای دیگری می‌شود که مشتاق به ابراز عقیده هستند. یادتان باشد بهترین تیم‌ها پذیرای هر ایده‌ای از طرف هر عضوی هستند.

 


اما اگر بحث اعضا، تیم را از موضوع پروژه دور کرد، دخالت کنید و گفت‌وگو را به سمت درست هدایت نمایید. برای اینکه هیچ یک از اعضا آزرده نشوند، ایده‌های همه‌ی آنها را روی کاغذی یادداشت و از آن برای ارزیابی کلی استفاده کنید.




۸. تعیین جدول زمانی برای اهداف



 

 


جدول زمانی مناسب موجب می‌شود اعضا مطابق با زمانبندی پیش بروند. با مشخص کردن اهداف فردی، هر یک از اعضا متوجه می‌شوند برای پیشرفت و تحقق هدف پروژه چه وظایفی به عهده‌ی اوست. بدون یک برنامه‌ی روشن و مشخص، مسئولیت‌ها به فراموشی سپرده و تیم از مسیرش منحرف می‌شود.




۹. توجه به همکاری‌ گروهی برای ارزیابی عملکرد

 


در هنگام ارزیابی عملکرد کارکنان، میزان همکاری و کمک هر یک از آنها را در تحقق هدف تیم در نظر بگیرید. نقاط قوت و مواردی را که نیاز به بهبود دارند مشخص کنید. سنجش عملکرد معیاری در اختیار هر عضو قرار می‌دهد تا بر مبنای آن درباره‌ی چگونگی تقویت مهارت‌هایش در درازمدت تصمیم بگیرد. اگر شما نشان دهید که شرکت و کل مجموعه‌تان ارزش بالایی برای کار تیمی قائل است، آنگاه کارمندان نیز به کار تیمی اهمیت نشان می‌دهند.



۱۰. تقویت روابطِ بیرون از محل کار



 


هر از گاهی، خارج از محل کار دور هم جمع شوید تا امکان بحث درباره‌‌ی کار به شکلی غیررسمی و راحت‌تر فراهم شود. یک ناهار دورهمی یا گذراندن یک بعد از ظهر شاد در کنار هم، به شرط اینکه با برنامه‌ی اعضا در زمان غیرکاری تداخل نداشته باشد، روش خوبی برای صحبت درباره‌ی کار است. این کار همچنین باعث می‌شود اعضا یکدیگر را بهتر بشناسند و پیوند محکم‌تری بین آنها شکل بگیرد.



۱۱. برقراری ارتباطات شفاف

 


اینکه به طور مستقیم یا غیرمستقیم ارتباط برقرار می‌کنید مهم نیست، اما نباید در اینکه همه‌ی اعضا کاملا موضوع را درک کرده‌اند و درباره‌ی آن تفاهم دارند، تردیدی وجود داشته باشد. مطمئن شوید همه‌ی اعضا پیام‌های‌ مهم را دریافت می‌کنند و آنها را کاملا می‌فهمند. سعی کنید تا جایی که ممکن است از ایمیل و سایر روش‌های غیرمستقیم استفاده نکنید، زیرا معمولا لحن و میزان تاکید شما در این روش‌ها مشخص نمی‌شود.



۱۲. رفتار منصفانه



 


مدیر خوب نباید میان کارکنان فرقی قائل شود. هر انسانی ممکن است تحت تأثیر افراد و محیط قرار بگیرد، اما سعی کنید همیشه در قبال اعضای گروه رفتار و واکنشی منصفانه داشته باشید. اگر لازم بود نیازهای تیم را بر مبنای میزان کار و زمانبندی مربوط به هر عضو تعیین کنید. فاموش نکنید که عدم تقسیمِ کار منصفانه موجب رنجش و نارضایتی اعضا و سست شدن جایگاه و احترام شما در نظر آنها می‌شود.

 

برگرفته از: entrepreneur.com

دیگر اخبار
نحوه ارتقای شغلی نحوه ارتقای شغلی

در این مقاله از پایگاه اینترنتی امور یاد می‌گیرید که واقعا چطور می‌توانید در کمتر از یک سال ارتقای شغلی پیدا کنید.

ادامه خبر ...
سنگ کار سنگ کار

اگر به کارهای عملی علاقه داشته و به جزئیات توجه زیادی دارید، این شغل می تواند برای شما مناسب باشد.

ادامه خبر ...
مهندس دریا مهندس دریا

اگر دانش فنی و مهارت حل مساله داشته و به دنبال یک شغل حرفه ای در حوزه مهندسی باشید، شغل مهندسی دریا می تواند برای شما مناسب باشد.

ادامه خبر ...
شنوایی ناشناس شنوایی ناشناس

اگر به دنبال شغلی متنوع در زمینه کمک به دیگران بوده و به حوزه مشکلات شنوایی علاقه مندید، این شغل مناسب شماست.

ادامه خبر ...
راهنمای گردشگری راهنمای گردشگری

اگر شما توانایی خوبی در برقراری ارتباط با عموم مردم داشته و به تاریخ و هنر علاقه زیادی دارید، این شغل مناسب شماست.

ادامه خبر ...
حسابدار حسابدار

حسابداری یک سیستم است که در آن فرآیند جمع آوری، طبقه بندی ، ثبت، خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارش های مالی و صورت های حسابداری در شکل ها و مدلهای خاص انجام می گیرد 

ادامه خبر ...
تهیه کننده تهیه کننده

تهیه کننده نقش مهمی را در صنعت سینما، تأتر، رادیو و تلویزیون دارد. به عنوان یک تهیه کننده کار اصلی شما با بخش عملی و تجاری پروژه در ارتباط است و مسئول تهیه و تدارک ابزار و شرایط مورد نیاز کارگردان و بازیگران می باشید و کارگردان و بازیگران به جنبه های خلاقانه و هنری کار می پردازند.</ ادامه خبر ...

فنون مذاکره فنون مذاکره

مذاکره، هنر رسیدن به تفاهم متقابل، از طریق چانه‌زدن و بحث و استدلال بر سر نکات اساسی است. به بیانی دیگر، مذاکره مجموع کنش‌ها و واکنش‌های طرفین معامله بر سر موضوع‌های مورد علاقه است.

ادامه خبر ...
برنامه نویس کامپیوتر برنامه نویس کامپیوتر

برنامه نویس کامپیوتر، کدهای برنامه های نرم افزاری را می نویسد. تمام آن چیزی را که از طریق کامپیوتر می توان دید از بازی های کامپیوتری گرفته تا سیستم عامل هایی مثل ویندوز و برنامه هایی مثل Office برنامه نویسان کامپیوتر تولید کرده اند.

ادامه خبر ...
مشاور مدیریت مشاور مدیریت

کار مشاور مدیریت ارایه مشاوره به مدیران ارشد در خصوص انتخاب راه های بهبود کارایی سازمان است. 

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی