یکشنبه 30 مهر 1396

زندگی نامه هابیل و قابیل|قتل هابیل

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به ماجرای قتل هابیل بپردازیم.

تاریخ انبیاء (از آدم خلیفة اللّه (ع) تا خاتم رسول اللّه (ص))


قتل هابیل

 




روزی آدم گشت مأمور این چنین * تا کند تعیین وصی و جانشین



کرد تعیین طبق فرمان خدا * جانشین از بهر خود هابیل را



به فرمان خداوند آدم مأمور گشت تا میراث نبوت خود و گنجینه های دانش خود را نزد هابیل فرزند کوچک تر خودش بگذارد و او را تعلیم دهد. قابیل دوباره از این قضاوت پدر لب به اعتراض گشود و باز قرار شد که آن دو نزد خدا قربانی کنند و قربانی هر کدام که قبول گردید او رسالت را بر عهده می گیرد. هابیل از گلّه خود گوسفندی پروار و قابیل از کشتزارها و مزارع خود مقداری گندم نامرغوب را نذر کرد. آتشی به اذن خداوند از آسمان فرود آمد و قربانی هابیل را بلعید و باز نذر هابیل مورد قبول خداوند قرار گرفت.

 

ابلیس که تمام این صحنه ها را تماشا می کرد و در انتظار فرصتی مناسب بود، نزد قابیل آمد و او را تحریک کرد تا برادر خود هابیل را به قتل برساند.


در بیان اینکه به چه علّت قابیل، هابیل را به قتل رساند، اختلاف نظر وجود دارد که به بعضی از آنها اشاره می کنیم؛


1 - قول اول این است که مطابق روایات اهل بیت سبب قتل هابیل همان مسئله جانشینی و رسالت آدم بود که چون قابیل دید پدرش آدم علیه السلام ، برادرش هابیل را به این منصب مفتخر ساخت به وی حسد ورزید و او را به قتل رساند.


2 - قول دوم آنست که قابیل به خاطر زیبایی همسر هابیل به وی حسد ورزید و درصدد قتل او برآمد.


3 - قول سوم آنست که مجلسی قدس سره در حدیثی در بحار از معاویة بن عمار از


[27]


امام صادق علیه السلام روایت کرده که خداوند به آدم وحی فرمود اسم اعظم من و میراث نبوت و آسمانی را که به تو تعلیم داده ام همه را به هابیل بسپار، آدم علیه السلام نیز این کار را کرد و چون قابیل مطلع شد. خشمناک شده به نزد آدم آمد و گفت؛ پدر جان مگر من از وی بزرگتر نبودم و به این منصب شایسته تر از او نیستم؟


آدم علیه السلام گفت؛ ای فرزند اینکار به امر خداست و او هرکه را بخواهد به این منصب می رساند و خداوند او را مخصوص به این منصب فرموده اگر چه تو از وی بزرگتر هستی، و اگر می خواهی صدق گفتار مرا بدانی، هر یک از شما دو نفر، قربانی به درگاه خدا ببرید و قربانی هر یک قبول شد او شایسته تر از دیگری است. که در این حال خداوند قربانی هابیل را پذیرفت تا به آخر.(1)



1 - خلاصه تاریخ انبیاء، ص 13 و 14

 

 



دیگر اخبار
حدیث درباره ی شقاوت و بدبختی حدیث درباره ی شقاوت و بدبختی

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت شعیب (ع)|نزول عذاب زندگینامه حضرت شعیب (ع)|نزول عذاب

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به نزول عذاب بپردازیم.

ادامه خبر ...
اشعار اربعین حسینی اشعار اربعین حسینی

در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور اشعار جانسوز اربعین و چهلمین روز شهادت حضرت اباعبداله الحسین(ع) فراهم شده است.

ادامه خبر ...
دعای برای زندگی شیرین و مرگ راحت دعای برای زندگی شیرین و مرگ راحت

دعایی برای داشتن یک زندگی شیرین و داشتن مرگی راحت به نقل از آیت الله بهجت (ره) در پایگاه اینترنتی امور بیان شده است.

ادامه خبر ...
حدیث در مورد عذاب حدیث در مورد عذاب

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
علائم حتمی و غیر حتمی ظهور حضرت مهدی (عج) علائم حتمی و غیر حتمی ظهور حضرت مهدی (عج)

علائم ظهور حضرت مهدی (عج) بر دو دسته تقسیم می شوند: علائم حتمی و قطعی؛ علائم غیر حتمی و غیر قطعی

ادامه خبر ...
پیامبران بی نشان|حاکم ستمگر پیامبران بی نشان|حاکم ستمگر

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به حاکم ستمگر بپردازیم.

ادامه خبر ...
زندگی نامه حضرت نوح علیه السلام|حکایتی کوتاه از نوح علیه السلام زندگی نامه حضرت نوح علیه السلام|حکایتی کوتاه از نوح علیه السلام

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به حکایتی کوتاه از نوح علیه السلام بپردازیم.

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت الیاس (ع)|قبول شرط الیاس زندگینامه حضرت الیاس (ع)|قبول شرط الیاس

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به قبول شرط الیاس بپردازیم.

ادامه خبر ...
تظاهر به روزه خواری تظاهر به روزه خواری

روزه داری علاوه بر ارزش و هنجار دینی، در ایران اسلامی و سایر کشورهای اسلامی، تبدیل به یک سنت اجتماعی شده است. لذا هتک حرمت این ماه مبارک خلاف فضای عمومی جامعه اسلامی است و از طریق منع اجتماعی با آن مقابله خواهد شد.

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی