وبمستران امروزی به اهمیت رتبه در موتور های جست و جو , مخصوصا گوگل پی بردند. وقت و هزینه در زمینه افزایش رتبه در موتور جست و جو بازدهی بیشتری در برابر صرف وقت و هزینه بابت تبلیغات دارد. سئو در واقع کلمه ای است که وبمستران ایرانی ساختند که مفهوم عبارت SEO است که در انگلیسی ‘ اس ای او ‘ تلفظ میشود.
SEO مخفف کلمه ی search engine optimization به معنی بهینه سازی برای موتور جست و جو است که منظور از موتور جست و جو معمولا همان گوگل است چون میزان ورودی و استفاده کاربران ایرانی از سایر موتور های جست و جو خیلی ناچیز است.
از این رو شغل جدیدی در دنیای وبمستری ایجاد شده با عنوان سئو کار که با دریافت هزینه سعی میکند رتبه سایت شما را در موتور جست و جو بالا ببرد یا به قول خودشان سایتتان را سئو کنند. اما آیا استخدام و بکار گیری افراد سئو کار بازدهی سایت شما را بالا خواهد برد ؟ اگر فکر میکنید جواب مثبت است پس هنوز چگونگی رتبه بندی موتور های جست و جو را درک نکردید!
یک سئو کار با روش های مهندسی معکوس سعی در فریب موتور های جست و جو میکند و صرف هزینه بابت تکنیک های افزایش رتبه در موتور های جست و جو یا سئو شاید برای کوتاه مدت تاثیر مناسبی داشته باشد اما دائمی نخواهد بود و در نهایت موتور های جست و جو متوجه خواهند شد که شما با تکنیک هایی سعی در فریب و ظاهر سازی داشتید , اینجاست که رتبه شما از حد معمول هم پایین تر رفته و شاید ورودی موتور جست و جو تان به صفر برسد.
موردی هم که باید بهش دقت کنید اینست که سئو یک اکسیر نیست ! یعنی نمیشه با نصب یک افزونه یا ماژول در سایت گفت که سایت سئو شده و دیگه همه چی آرومه
خب پس تکلیف چیست ؟؟ برای افزایش سئو چه باید کرد؟! برای رسیدن به این مهم ابتدا باید با نحوه رتبه دهی موتور های جست و جو آشنا شوید. همه ی الگوریتم های موتور های جست و جو برای پیدا کردن سایت برتر و نشان دادن آن به کاربر است , یعنی موتور های جست و جو برسی میکنند که کدام سایت برای کاربر بهترین نتیجه است. این کار را چگونه انجام میدهند ؟
شما باید برسی کنید که چه کاری باعث کاربر پسند بودن سایت شما خواهد شد تا کاربر را جذب کنید. موارد خیلی زیادی در این امر دخیل اند ولی مهمترین مورد محتوای سایت است. صد در صد کاربر برای رسیدن به محتوای مناسب و با کیفیت جست و جو میکند و اگر محتوای سایتتان نا مطلوب باشد به هیچ وجه رتبه بالایی در سئو نخواهید داشت.
بعد از رعایت محتوای با کیفیت باید به سایر موارد پرداخته شود. هرآنچه فکر میکنید باعث میشود کاربر بخواهد در سایت شما باشد و از سایت شما استفاده کند باعث افزایش رتبه خواهد بود. مثلا امروزه دیوایس هایی با رزولوشن های مختلف مثل موبایل یا تبلت آنلاین اند و جمعیت کثیری از بازدید کنندگان وبسایت ها را این افراد تشکیل میدهد و رسپانسیو بودن قالب یک سایت برای راحتی این کاربران امری مهم در کاربر محوری است , از این رو گوگل رسپانسیو بودن قالب یک سایت را در رتبه دهی تاثیر میدهد!
و در نهایت باید چک کنید چه مواردی باعث نارضایتی کاربر و ترک سریع سایت شما خواهد شد. و مواردی مثل اختصاصی و یونیک بودن محتوا , انتخاب عنوان مناسب برای مطلب , تنظیم بودن متا تگ های قالب برای موتور های جست و جو و … باعث تاثیر در سئو خواهند بود.