پنج شنبه 17 فروردین 1396

معرفی جاذبه های گردشگری تبریز|موزه‌ی مشروطه‌ی تبریز

خانهٔ مشروطه، یکی از خانه‌های تاریخی و موزه‌های شهر تبریز است که در محله راسته‌کوچه واقع در غرب بازار تبریز قرار گرفته‌است.

مکان های دیدنی و جاذبه های گردشگری تبریز

 

موزه‌ی مشروطه‌ی تبریز خانه‌‌ی انقلاب مشروطه خواهان



موزه‌ی مشروطه‌ی تبریز خانه‌‌ی انقلاب مشروطه خواهان


 


خانه مشروطه که معروف ‌ترین و پرافتخارترین خانه تاریخی شهر تبریز است در اوج انقلاب مشروطه محل تصمیم ‌گیری ‌های سرنوشت ساز سران مشروطه بوده است خانه مشروطه تبریز در یکی از محله‌ های قدیمی شهر تبریز به نام راسته کوچه روبروی مسجد جامع و در غرب بازار تبریز در خیابان شهید مطهری قرار گرفته ‌است.


این بنا به سبک معماری دوره قاجار ساخته شده و ملک شخصی حاج مهدی کوزه ‌کنانی بوده‌ است. این بنا با ۱۳۰۰ متر مربع مساحت، در دو طبقه ساخته شده‌ است. از ویژگی‌های منحصر به فرد خانه مشروطه می‌توان به پنجره‌های ارسی، درب‌های منب‌کاری‌شده، غلام‌گردش، کلاه‌ فرهنگی و نورگیر اشاره کرد.

 


موزه مشروطه نیز پس از ایجاد تغییراتی در تالارها و اتاق ‌های خانه مشروطه و به نمایش درآوردن اسناد تاریخی مربوط به انقلاب مشروطه در سال ۱۳۷۵ خورشیدی تأسیس شده ‌است.


از مهم‌ترین آثار تاریخی این موزه می‌توان به سلاح کمری ستارخان، فرش مشروطه، وسایل شخصی سران مشروطه و دیگر مدارک مرتبط با انقلاب مشروطه اشاره کرد.



بزرگان مشروطه پس از به توپ بسته شدن مجلس شورای ملی توسط محمدعلی شاه، در خانه مشروطه جمع شده و به همفکری می‌ پرداختند.


همچنین این مکان محل تشکیل جلسه های انجمن تبریز و مرکز فرماندهی مجاهدان در طی محاصره ۱۱ ماهه تبریز و نیز مرکز تصمیم ‌گیری برای پایین ‌آوردن پرچم‌های تسلیم در برابر شاه قاجار بوده ‌است.


از افراد مهمی که در این مکان به فعالیت و همفکری پرداخته ‌اند می‌توان ستارخان،باقرخان، ثقةالاسلام تبریزی، حاجی میرزا آقا فرشی و بنیان‌گذار این مجموعه حاج مهدی کوزه‌کنانی را نام برد. این بنا در حدود تاریخ ۱۲۴۷ هجری خورشیدی (۱۸۶۸ میلادی) توسط حاج ولی معمار تبریزی ساخته شده است.



در خانه مشروطه تبریز موزه تندیس هایی از شخصیت ها و مجاهدین صدر مشروطیت همچون ستارخان، باقرخان، میرزا مهدی کوزه کنانی، حسن خان باغبان، علی مسیو، شهید ثقةالاسلام، جهانگیرخان صور اسرافیل، میرزا ابراهیم آقا صبا، میرزا اسماعیل نوبری و … به نمایش گذاشته شده است


عکس‌هایی از مظفرالدین شاه، محمدعلی شاه و دسته‌ های مخالف مشروطه، دستگاه چاپ ژلاتینی (پلی کپی دستی) جهت تکثیر شب نامه‌های دوره مشروطه، تصویر اسناد تاریخی مربوط به انقلاب مشروطیت و فرمان مشروطیت را نیز می‌توان در همین خانه دید.



حیاط زیبا و شجر و حوضخانه سرسرا مجموعه ای زیبا را فراهم آورده است. نورگیر سرسرا بر روی چهار ستون بلند با سر ستون های گچبری استوار شده، داخل آن با آئینه و شیشه‌های رنگی به طرز جالب توجهی زینت یافته است.


در طبقه اول 6 اتاق و سرسرا و در طبقه دوم یک سالن بزرگ (طنبی) به ابعاد 6×9 متر و 6 اتاق در سرسرا وجود دارد.



جالبترین و زیباترین قسمت بنا، سرسرا و اتاق مشرف به حیاط در طبقه دوم می باشد که در آن در و پنجره‌های مشبک با شیشه الوان به کار رفته است.


اتاق های جانبی (گوشوار) دارای سقفی چوبی با تزئینات برجسته‌ هشت ضلعی است و درهای چوبی با طرح های برجسته اسلیمی و گل و برگ زینت داده شده است.ساختمان از سنگ و آجر و خشت تشکیل شده است.



این بنا به لحظ اهمیت تاریخی در سال 1354 شمسی به شماره ثبت 1171 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و در سال 1367 توسط سازمان میراث فرهنگی کشور خریداری شده است. اقدامات مرمتی آن نیز پس از تملک به مرحله اجرا در آمده و سعی شده است به الگوهای معماری، تاریخی توجه کافی شود.

 


علاقه‌مندان و گردشگران تبریز همه روزه می ‌تواند موزه مشروطه تبریز بازدید کنند.


 

خانه مشروطه (تبریز),خانه مشروطه تبریز

 

این خانه در ضلع غربی بازار تبریز و در محلی به نام راسته کوچه روبروی مسجد جامع این شهر قرار دارد. خانه مشروطه به سبک معماری دورهٔ قاجار و توسط حاج ولی معمار معمار تبریزی، در سال ۱۲۴۷ ساخته شده است.



این بنا با ۱۳۰۰ متر مربع مساحت، در 2 طبقه ساخته شده‌است. از ویژگی‌های منحصر به فرد خانهٔ مشروطه می‌توان به پنجره‌های ارسی، درب‌های منب‌کاری‌شده، غلام‌گردش، کلاه‌فرهنگی و نورگیر اشاره کرد.



تمام پنجره‌های بیرونی خانه ارسی‌های تمام قدی هستند که با رنگ‌های سرخ و سبز و سفیدشان پرچم 3 رنگ این خاک و دیار را به اذهان متبادر می‌کنند. بازی نور و رنگ از درون خانه دیدنی‌تر است.



خانه مشروطه در اصل متعلق به حاج مهدی کوزه کنانی از فعالان مشروطه در تبریز بوده که در اختیار مشروطه چیان قرار می‌گرفت.



بزرگان مشروطه پس از به توپ بسته شدن مجلس شورای ملی توسط محمدعلی شاه، در خانهٔ مشروطه جمع شده و به همفکری می‌پرداختند. همچنین این مکان مرکز فرماندهی مجاهدان در طی محاصرهٔ ۱۱ ماههٔ تبریز و نیز مرکز تصمیم‌گیری برای پایین‌آوردن پرچم‌های تسلیم در برابر شاه قاجار بوده‌است.



در این خانه عکس‌ها، مجسمه‌ها و اشیایی که مورد استفاده قرار می‌گرفت به نمایش گذاشته شده است. از مهم‌ترین آثار تاریخی این موزه می‌توان به سلاح کمری ستارخان، فرش مشروطه، وسایل شخصی سران مشروطه و دیگر مدارک مرتبط با انقلاب مشروطه و همچنین مجسمه و عکس‌های آن دوران اشاره کرد.



مجسمه‌هایی از حسین خان باغبان، حاج علی دواچی، ثقة الاسلام تبریزی، حاج علی ختایی، هوارد، کربلایی علی موسیو، شیخ علی اصغر لیلاوایی، آخوند خراسانی، علی اکبر دهخدا و زینب پاشا (تنها زن در صفوف مشروطه خواهان) به همراه مهرهای مختلف گروه‌های انقلابی.



عکس‌هایی از مظفرالدین شاه، محمدعلی شاه و دسته‌های مخالف مشروطه، دستگاه چاپ ژلاتینی (پلی کپی دستی) جهت تکثیر شب نامه‌های دوره مشروطه، تصویر اسناد تاریخی مربوط به انقلاب مشروطیت و فرمان مشروطیت را نیز می‌توان در همین خانه دید.



از گران‌بهاترین اشیای این خانه یکی هم اسلحه کمری ستارخان است که یک قبضه تپانچه ماوزر 10 تیر روسی است، به همراه غلاف چرمی آن که توسط یدالله خان سردارملی پسر ستارخان به گنجینه مشروطیت اهدا شده است.



خانه مشروطه به خاطر اهمیت تاریخی در سال 1354 با شماره 1171 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.



 

موزه مشروطه تبریز



تاریخچه بنا



نخستین مالک این خانه‌ی تاریخی که در سال ۱۲۴۷ به دست حاج ولی معمار ساخته شد، حاج مهدی کوزه‌کنانی معروف به ابوالمله یکی از بازرگان خوشنام و طرفداران آزادی بود. پس از آنکه محمدعلی شاه مجلس را به توپ بست


در سال ۱۲۸۷ حاج مهدی کوزه‌کنانی برای پشتیبانی از مشروطه‌خواهان این خانه را در اختیار آنها قرار داد و این خانه محل تجمع برجسته‌ترین چهره‌های مشروطه در آذربایجان شد که از جمله آنها می‌توان به ستارخان، باقرخان، ثقه‌الاسلام تبریزی، حاجی میرزا آقافرشی و البته خود حاج مهدی کوزه‌کنانی اشاره کرد.



موزه مشروطه نیز در سال ۱۳۷۵ و در پی تغییرات در تالار و اتاق‌ها و به نمایش درآمدن اسنادی از انقلاب مشروطه تاسیس شد. پس از جنگ جهانی دوم و اشغال آذربایجان توسط شوروی(در سال‌های ۱۳۲۴ و ۱۳۲۵ ) نیز به محلی برای اجلاس سران فرقه دموکرات آذربایجان تبدیل شد.


 

خانهٔ مشروطه



معماری خانه مشروطه



این بنای زیبا در حدود ۱۳۰۰ مترمربع مساحت دارد و در دو طبقه از سنگ و آجر و خشت ساخته شده است.


معمار این بنا که حاج ولی معمار است، پس از سال‌ها زندگی در روسیه در سال ۱۲۴۷ به ایران آمد و این بنای زیبا را به سبک معماری زمان قاجاریه بنا نهاد. در طبقه‌ی اول آن ۶ اتاق وجود دارد و در طبقه‌ی دوم یک سالن بزرگ با ابعاد ۶×۹ متر و ۶ اتاق در سرسرا (محوطه‌ای در داخل عمارت که چند اتاق یاراهرو به آن راه دارند)

 

 

یکی از قشنگ‌ترین قسمت‌های خانه، سرسرا و اتاقی رو به حیاط است که در طبقه‌ی دوم قرار دارد و در و پنجره‌های مشبک آن با شیشه‌های رنگی مزین شده‌اند. نورگیر سرسرا هم روی ۴ ستون با سرستون‌هایی با گچبری قرار دارد و درون آن با آیینه و شیشه‌های رنگی تزیین شده است.



از ویژگی‌های معماری قاجاریه که در این بنا هم دیده می‌شود:


تزیینات بی‌نظیر، نورگیرها و چشم‌اندازهایی موسوم به کلاه‌فرنگی (ساختمان‌های تزیینی شاهانه که معماری آنها نیمی ایرانی و نیمی اروپایی است)،


ستون‌ها و سرستون‌های دارای گچبری، درهای منبت‌کاری شده و پنجره‌های ارسی است که هرکدام به نوبه‌ی خود ذوق و هنر ایرانی را به نمایش می‌گذارند.


تمامی پنجره‌‌های‌ این خانه، ارسی‌‌هایی ( پنجره‌‌های مشبکی که به جای گشتن روی پاشنه گرد به بالا می‌‌روند و در محفظه‌‌ای که روی آن قرار گرفته جای می‌‌گیرند) هستند که با رنگ‌‌های قرمز، سبز و سفیدشان زیبایی خانه را دوچندان کرده‌‌اند.


 

خانه مشروطه در تبریز

 

 

خانه‌‌ی انقلاب مشروطه خواهان

 

 

منبع : ویکی پدیا


 

جاذبه های گردشگری تبریز


دیگر اخبار
شهرستان های بوشهر|معرفی بندر دیر شهرستان های بوشهر|معرفی بندر دیر

شهرستان دَیّر (به فتح اول و کسره یاء مشدد) یکی از شهرستان‌های استان بوشهر در جنوب ایران و در ساحل خلیج فارس قرار دارد. دارای سه بخش مرکزی، آبدان و بردخون است.

ادامه خبر ...
شهرستان ماكو شهرستان ماكو

شهرستان ماكو در گوشه شمال غربي ايران ( استان آذربايجان غربي ) قرار گرفته كه از شمال به رودخانه قره سو و كشور تركيه ، از شرق به رودخانه ارس و جمهوري آذربايجان ( خود مختاري نخجوان ) و از مغرب به جمهوري تركيه و از جنوب به شهرتان خوي محدود است .

ادامه خبر ...
آداب و رسوم مردم شیراز در نوروز آداب و رسوم مردم شیراز در نوروز

شهر شیراز به شهر شعر و ادب، و باغ و گل و بلبل شهرت ملی و جهانی دارد. عید نوروز در شیراز نیز نزد مردم استان فارس و بویژه شهرستان شیراز بسیار گرامی داشته می‌شود.

ادامه خبر ...
مکان های دیدنی و جاذبه های گردشگری جلفا|کلیسای مریم مقدس مکان های دیدنی و جاذبه های گردشگری جلفا|کلیسای مریم مقدس

کلیسای مریم مقدس در منطقه دره شام از توابع شهر جلفا واقع در غرب این شهرستان از استان آذربایجان شرقی و در در محل تلاقی دو رودخانه آق چای و ارس در سطح وسیعی و صافی که به صورت طبیعی است و در حاشیه جنوب ارس واقع است.

ادامه خبر ...
معرفی استان خوزستان|آشنایی با استان خوزستان|درباره استان خوزستان معرفی استان خوزستان|آشنایی با استان خوزستان|درباره استان خوزستان

استان خوزستان، مرکز تولید نفت ایران، در جنوب غربی ایران قرار دارد و با ۶۴,۰۵۷ کیلومتر مربع مساحت ۴,۵۳۱,۷۲۰ نفر جمعیت دارد و از این نظر پنجمین استان پرجمعیت کشور است. مرکز خوزستان شهر اهواز است. خوزستان قدیمی‌ترین منطقه‌ی فلات ایران است و پیشینه‌ی سکونت در این ا ادامه خبر ...

زیبا ترین جاذبه های گردشگری شهر تاریخی همدان زیبا ترین جاذبه های گردشگری شهر تاریخی همدان

در این قسمت از وب سایت امور، شما را به شهر زیبا و تاریخی همدان میبرد و زیباترین جاذبه های گردشگری این شهر تاریخی را به شما نشان می دهد، با ما همراه باشید

ادامه خبر ...
استان البرز|معرفی شهرستان نظر آباد استان البرز|معرفی شهرستان نظر آباد

دشت نظرآباد در جنوب ارتفاعات البرز میانی قرار گرفته و به دلیل رسوب گذاردن که در طول هزاران سال انجام شده آثار بی شماری را در دل خود مدفون دارد. این دشت یکی از مناطق بکر باستان شناسی در مطالعات پیش از تاریخی، تاریخی و اسلامی می باشد

ادامه خبر ...
معرفی شهرستان کیار | استان چهارمحال و بختیاری معرفی شهرستان کیار | استان چهارمحال و بختیاری

شهرستان کیار از شهرستان‌های استان چهارمحال و بختیاری در ایران است. مرکز این شهرستان شهر شلمزار است.این شهرستان در سال ۱۳۸۶ خورشیدی با ارتقاء بخش کیار به شهرستان تشکیل شد.

ادامه خبر ...
شهرستان مشگین‌شهر|مکان بینی اردبیل شهرستان مشگین‌شهر|مکان بینی اردبیل

مشگین‌شهر، شهری با جاذبه‌های طبیعی و تاریخی در دامنه زیبای سبلان واقع شده و در تمام فصول سال پذیرای گردشگران و طبیعت دوستان از سراسر کشور است.

ادامه خبر ...
اقلیم استان خراسان جنوبی اقلیم استان خراسان جنوبی

موقعیت جغرافیایی استان خراسان جنوبی از لحاظ ناهمواری ها، به دو قسمت «کوهستانی و مرتفع»‌ در شمال و شمال غرب و قسمت «پست و هموار» است

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی