جاهای دیدنی اهواز، از پلهای کارون تا بازار فلافل
اهواز مرکز استان خوزستان و یکی از شهرهای پر جمعیت ایران است. اهواز شهر قشنگی است و جاهای تاریخی و جاذبههای گردشگری فراوانی دارد. با ما همراه باشید و با جاهای دیدنی اهواز آشنا شوید:
پلهای اهواز:
رود کارون، پرآبترین و بزرگترین رود ایران، از میان شهر اهواز میگذرد، در این شهر ۸ پل روی رود کارون ساخته شده است. پلهای اهواز از نظر معماری چنان خاص و منحصربهفردند که فضای شهر را به مراتب زیباتر کردهاند و خودشان به جاذبههای گردشگری اهواز تبدیل شدهاند. در ادامه با دو تا از این پلها بیشتر آشنا میشویم:
پل سفید اهواز:
پل سفید، پل معلقی است که در سال ۱۳۱۵ روی رود کارون ساخته شده. در گذشته از این پل برای رفتوآمد مردم پیاده، درشکهها و اتومبیلها استفاده میشد، اما امروزه این پل فقط محل عبور اتومبیلهاست. پل سفید اولین پل معلقی است که در ایران ساخته شده و به نوعی نماد شهر اهواز به حساب میآید. روایت است که ساختن این پل را مهندسی آلمانی به همراه همسرش آغاز کرد.
در آن زمان انگلیسیهایی که با شرکت نفت همکاری میکردند، برای ساخت این پل ابزاری در اختیار این زوج قرار داده بودند تا این مهندسان بتوانند هلالهای پل را نصب کنند، اما بعد از نصب هلال اول انگلیسیها ابزار کار را پس گرفتند. مهندس آلمانی از غصه ناتمامماندن پل میمیرد و همسرش با همان تجهیزات اولیهای که آن زمان در دسترس داشته ساخت پل را تمام میکند.
آدرس: اهواز، حد فاصل میدان شهدا و خیابان فلسطین (اداره پست)
پل سیاه اهواز:
بین پلهای اهواز، پل سیاه تنها پلی است که برای عبور قطار ساخته شده. پل سیاه همزمان با احداث راهآهن سراسری ایران افتتاح شد. این پل را به خاطر رنگ سیاه بدنه و پایههاش به اسم پل سیاه میشناسند. پل سیاه در زمان جنگ جهانی دوم مسیر حمل آذوقه و مهمات متفقین بوده و به پیروزیشان کمک شایانی کرده است، به همین خاطر این پل با نام پل پیروزی هم شناخته شد.
آدرس: اهواز، محله عامری
پل هفتم اهواز:
یکی از زیباترین آبشارهای مصنوعی خاورمیانه روی پل هفتم اهواز ساخته شده است. این آبشار از یکطرف ۱۵۰ متر و از طرف دیگر ۲۰۰ متر طول دارد و با نورپردازی زیبایی که رویش انجام میشود، شبها منظره بینظیری برای شهر میسازد
آدرس: اهواز، رودخانه کارون، پل هفتم
عمارت ماپار:
عمارت ماپار از بناهای تاریخی اهواز است که در دوران پهلوی اول ساخته شده. این خانه تاریخی دو طبقه با نمای آجری، درهای چوبی، زیرزمینهای سنگی و حیاطهایی با حوض آب شما را به گذشتهها میبرد. این خانه تاریخی این روزها به عنوان کارگاه هنرهای سنتی فعالیت میکند و به یکی از مراکز فرهنگی و گردشگری شهر تبدیل شده است.
آدرس: اهواز، خیابان خوانساری جنوبی، بین شهید جهانیان و کافی
تالاب بامدژ:
اگر دوست دارید در سفرتان به اهواز کمی هم در خارج از شهر وقت بگذرانید، میتوانید ۴۰ کیلومتر از اهواز دور شوید و دیدن به تالاب بامدژ بروید. تالاب بامدژ مساحتی حدود ۴۰۰۰هکتار دارد و زیستگاه زیستگاه گونههایی از پرندگان، خزندگان و پستانداران است. اگر اهل پرندهنگری هستید دیدن این تالاب را از دست ندهید
آدرس: اهواز، ۴۰ کیلومتری شمال غربی اهواز
بنای تاریخی معینالتجار:
قدمت بنای تاریخی معین التجار را به دوران ناصرالدین شاه قاجار نسبت میدهند. حاج معین بوشهری، یکی از تاجران معروف بوشهر، در کنار رود کارون دفتر کاری برای خودش تأسیس کرد و در کنار این دفتر مجموعهای متشکل از حمام، بازار، باغ و مسجد ساخت. معینالتجار هویت تاریخی شهر اهواز است، اما متاسفانه در سال ۷۴ بخشی از این مجموعه در اثر آتشسوزی از بین رفت.
آدرس: اهواز، خیابان آزادگان، خیابان کاوه غربی، کنار رودخانه
بازار فلافل اهواز
در محله عربنشین اهواز بازاری وجود دارد که از صدها مغازه فلافلفروشی تشکیل شده. همین که وارد این محله بشوید، بوی فلافل و ترشی و شیرینیهای مختلف وسوسهتان میکند که با یک ساندویچ یا خوراکی دیگر از خودتان پذیرایی کنید. این بازار یکی از جاهای دیدنی اهواز است که نباید دیدنش را از دست بدهید. در این مغازهها به جز فلافل، سمبوسه، کپه، زولبیا و بامیه و غذاها و شیرینیهای دیگر هم به فروش میرسد.
آدرس: اهواز، میدان دانشگاه شهید چمران، راسته فلافل فروشهای لشکرآباد
مسجد رنگونیها از دیدنیهای آبادان را فراموش نکنید
این مسجد به تقاضای مهاجران اهل «رنگون»، پایتخت «میانمار»، که از سنی مذهبان «شبه قاره هند» بودندهاند، ساخته شده. بیشتر «رنگونیها» در پالایشگاه آبادان کار میکردند. مسجد رنگونی در کنار «اروندرود»، در همسایگی عراق بنا شده و معماریاش تلفیقی از معماری هند و ایران است، البته سهم سبک معماری هندی بیشتر از ایرانیست. ویژگی مهم این مسجد لولههای نفت، ریلهای راهآهن و آرماتورهایی هستند که بهعنوان تیرهای اصلی و فرعی سقف مسجد بهحساب میآیند؛ مردم آبادان از هرچیزی استفاده کردهاند تا این مسجد را بسازند.
پل طبیعت
پل طبیعت دو پارک معروف «لاله» و «ساحلی» را بههم وصل میکند. این پل یکی از دیدنیهای اهواز است که در سرتاسرش صندلیهایی برای نشستن و تماشای رود زیبای کارون دارد.
از کجا بازدید کنیم؟
جاهای تفریحی اهواز در کنار رودخانهی «کارون» با آن جاذبههای طبیعیاش بینظیر است. پلها محل گشت وگذار مردم و از دیدنیهای اهواز است؛ پلها جای خوبی برای گذراندن شبهای پرستارهی شهرند. اهواز بهخاطر قدمت بسیارش تنوع فرهنگی، مذهبی و قومیتی مختلفی به خود دیده که هر کدام اثری از خود در شهر باقی گذاشته است.
چه بخورم؟
تجربهی مزهی غذاهای متفاوت شهرهای دیگر، یکی از لذتبخشترین بخشهای سفر است. «ماهی زبیدی»، «قلیه ماهی»، «سمبوسه»، «برنج و گوشت» و… از غذاهای محلی اهواز هستند. رستوران «گردان امپراطور» یکی از رستورانهاییست که غذاهای محلی را با کیفیت خوب سرویس میدهد. رستوران «کاکتوس سبز»، بازار «فلافل لشکرآباد»، پیتزا «آتنا» و رستورانهای فرنگی مثل رستوران ایتالیایی «اوپس»، از رستورانهای با کیفیت شهر بهحساب میآیند.
چه چیزی بخرم؟
سوغاتیهای خوراکی اهواز ماهی و خرما هستند. لباسهای محلی، وسایل تزیینی دریایی، کلوچههای خرمایی را هم از بازارهای شهر، مثل بازار «کاوه» بخرید. مرکز خرید «زیتون»، «زهره»، «کارون» و… بازارهای مناسبی برای گشتوگذار و خرید مایحتاج و سوغات هستند.
کجا اقامت کنیم؟
از میان هتلها و اقامتگاههای اهواز، هتل «پارس» یکی از بهترینهاست. همینطور هتل «نادری»، «اکسین»، «ایران» و «نیشکر» از دیگر هتلهای خوب اهوازند. بسته به شرایط و هزینههایتان میتوانید انتخاب راحتی از بین هتلهای شهر داشته باشید. برای یک مدیریت خوب در هزینهی اقامتتان، شاید دانستن این نکته کمک خوبی بهتان بکند که گرانترین هتل اهواز، هتل کیان پارس و ارزانترین هتل، هتل «پرشیا» است.
استان خوزستان