معرفی شهر لردگان
بهشت گمشدهای در چهارمحال و بختياری
لُردِگان یکی از شهرهای استان چهارمحال و بختیاری ایران است. این شهر مرکز شهرستان لردگان بوده و در بخش مرکزی این شهرستان واقع شدهاست. اقلیم لردگان نیمه مرطوب گرم با زمستانهای نیمه سرد است.
مردمان لردگان از لران بختیاری هستند. شهر لردگان مرکز شهرستان لردگان با هزار و هفتصد متر ارتفاع از سطح دریا در ۱۶۰ کیلومتری جنوب شرقی استان چهارمحال و بختیاری قرار گرفتهاست. جوشش چشمه برم در مرکز شهر لردگان گردشگاه باهمین نام را به وجود آوردهاست. این چشمه پرآب علاوه بر تأمین آب کشاورزی و آشامیدنی یکی از سرشاخههای کارون بهشمار میآید.
جمعیت
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۴۰٬۵۲۸ نفر (در ۱۰٬۴۸۲ خانوار) بودهاست. در استان چهارمحال و بختیاری بغیر از شهرکرد، مرکز استان، شهر لردگان دارای بالاترین رشد جمعیتی شهرهای استان است بهطوریکه از روستایی کوچک با ۹۵۱ نفر جمعیت در سال ۱۳۳۵ به سومین شهر پرجمعیت استان با ۴۰۵۲۸ نفر در سال ۱۳۹۵ رسیدهاست.
زبان
مردم لردگان به زبان لری گویش بختیاری سخن میگویند.
سوغات
قالی بختیاری، گلیم، لباسهای محلی، چنته، نمکدان، مفرش کشک و قارا-بنه یا پسته وحشی.
بخشها
بخش مرکزی شهرستان لردگان
دهستان ریگ
دهستان میلاس
دهستان ارمند
شهرها: لردگان قسمت سه دهستان لردگان-خانمیرزا-فلارد هستند لردگان یکی از سه دهستان نام دارد (بخش طلائیه)
دهستان سردشت
دهستان دودرا
مرکز بخش: روستای ساخت سردشت
بخش فلارد
دهستان فلارد
دهستان پشتکوه
شهر: مال خلیفه روستاها: یونکی،سندگان و ابواسحاق و گرداب علیا و شهریار و شیرمرد.
بخش خانمیرزا
دهستان خانمیرزا
دهستان جوانمردی
شهر آلونی روستاها: [ده صحرا[جوانمردی (روستا)|جوانمردی]]، مرادان برجوئی کلاموئی و شهرویه.
بخش منج
دهستان بارز
دهستان منج
روستاها: منج برآفتاب، قلعهمدرسه و بارز (لردگان).
شهرها
لردگان
آلونی
مالخلیفه
مراکز دیدنی
- چشمه برم لردگان ومالخلیفه
- حاشیه رودخانه برم
- آبشار آتشگاه
- پارک جنگلی پروز
- چشمه سندگان
از معروفترين اماكن تاريخي و مذهبي اين شهرستان ميتوان به بقاياي قلعه دشت پاگرد، برج سردشت، بقایای کاروانسرای قلعه مدرسه، بقاياي بنای چارطاقی منچ، مسجد تاريخي روستاي سونك، امامزاده شاه عبدالرحمن روستاي بيدله، امامزاده ميل شاه روستاي بارز، امامزاده روستاي شهسوار، امامزاده عباسعلي روستاي برجويي، امامزاده حسن اشاره كرد.
لردگان داراي دشتهاي حاصلخيري است، كه از معروفترين آنها ميتوان از دشت خانميرزا، دشت جمال، دشت فلارد و دشت لردگان و كوههاي مرتفع و بلندي همچون كوه ريگ، كوه غارون ، كوه بادامستان، كوه گوميه، كوه سرخ، كوه سيوك، كوه آسجم، كوه آبباغ نام برد.
افتتاح جاده جديد لردگان – خوزستان، بهترين و كوتاهترين مسير ارتباطي استانهاي مركزي كشور مانند اصفهان و يزد به خوزستان است، كه از شهرستان لردگان ميگذرد و همچنين ارتباط مناطق مركزي كشور به استانهاي كهگيلويه و بويراحمد، فارس و بوشهر از اين شهرستان میسر و مطلوب است.
اين شهرستان از لحاظ كشاورزي بخصوص در زمينه كشت غلات از اهميت ويژهاي برخوردار است و به لحاظ طبيعي و آب و هوايي اين شهرستان را ميتوان يكي از نقاط مستعد و مناسب سرمايهگذاري در صنعت توريسم و گردشگري در تمامي طول سال معرفي كرد.
انواع بافتههای داری و عشایری نظیر گلیم، جاجیم، خورجین و البسه محلی صنايع دستي رايج اين شهرستان است.
معرفی استان چهارمحال و بختیاری