جاذبه های طبیعی و تاریخی و دیدنی های میاندواب
چشمه زندان سلیمان
چشمه آب معدنی زندان سلیمان بین احمدآباد علیا و كوه زندان در شهرستان میاندوآب واقع شده و حدود 1980 متر از سطح دریا ارتفاع دارد. از میان چشمههای گوگردی دو چشمه در قسمت غربی كوه زندان قرار دارد كه اهالی محل از آن برای استحمام استفاده میكنند.
حوض یكی از این دو به شكل مستطیل و به اندازه 4/35×2/20 متر است و نیم متر عمق دارد. بدنه حوض از سنگ آهكی طبیعی است كه آن را تراشیده و به شكل مستطیل درآوردهاند. قسمت اعظم آب از مجرای جنوب شرقی و مقدار كمی نیز از مجرای جنوب غربی خارج میشود. آبدهی این چشمه یك لیتر در ثانیه است و پس از خروج از حوض تا فاصله تقریباً 50 متری در زمین فرو میرود.
چشمه دوم تقریباً در فاصله 16 متری غرب چشمه اول قرار دارد. حوض آن بیضی شكل و طبیعی و قطرش 6/3 و 5 متر است. عمق این چشمه متفاوت و حداكثر 60 سانتیمتر است. مظهر چشمه زیر قشری سنگی در قسمت شمالی حوض قرار دارد و آب از مجرایی كه در قسمت جنوب غربی واقع شده خارج میشود و در مسیر خود گسترش مییابد و به زمین فرو میرود. آبدهی این چشمه تقریباً دو لیتر در ثانیه است.
در این ناحیه مظهرهای دیگری نیز وجود دارد كه آب آنها پس از عبور از سطح زمین، رسوبهای سفید كربنات و منیزیم باقی میگذارد كه حتی از دور به صورت مسیرهای سفید رنگ دیده میشود.
آب این چشمهها جزو آبهای سولفوره است كه دارای مصارف درمانی دردهای مفصلی و رماتیسمی است.
*****************************
پارک ساحلی آتا میاندوآب
این پارک که در حاشیه رودخانه زرینه رود قرار گرفته از مراکز تفریحی و توریستی شهر میاندوآب می باشد .
آدرس :آذربایجان غربی – میاندوآب خیبان ساحلی
*****************************
پارک معلم میاندوآب
این پارک در مرکز شهر قرار گرفته و یکی از مهم ترین موزه های استان آذربایجان غربی رو که به عنوان یه گنجینه باستان شناسی محسوب می شودرا در دل خود جای داده است .
آدرس : آذربایجان غربی – میاندوآب خیابان امام، روبرو مصلی
*****************************
پل میرزا رسول
این اثر در تاریخ ۲۹ تیر ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۰۶۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. پل ميرزا رسول در غرب شهرستان مياندوآب و در سه کيلومتري جاده مياندوآب به مهاباد، بر روي رودخانه سيمينهرود ساخته شده است. اين پل ظاهراً توسط «ميرزا رسول» در اوايل دوره قاجار ساخته شد. جهت پل شرقي ـ غربي، طول آن هشتاد متر و عرض آن 60/4 متر و ارتفاع آن از بستر پل در چشمه وسطي 70/7 متر است. اين پل داراي پنج دهانه با قوسهاي جناغي است. اين قوسها با آجر و ملاط ساروج ساخته شده است. پايه آن از قلوه سنگ و سنگهاي تراشيده سفيد آهکي شکل گرفته است.
*****************************
پل کوسه لر
این اثر در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۴۰۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. پل کوسه لر در 10 کيلومتري شمال شرقي مياندوآب در مسير جاده مياندوآب به شهر چهار برج در روستاي کوسه لر بر روي کانالي به نام آجي گوبي که از زرينه رود منشعب است ، ساخته شده است . با توجه به نوع ساخت آن قدمت اين پل به اواخر دوره قاجاريه براي ارتباط ميان دو طرف کانال آب مي رسد . پل کوسه لر داراي 2 پايه است که با لاشه سنگ و ملات آهک بر روي پي هاي نه چندان محکم استوار گشته اند پايه ها 6/1 متر عرض و 5/4 متر طول و در جهت مخالف جريان آب داراي آب شکن هاي مثلثي مي باشند که هم اکنون بقاياي آنها باقي مانده است . طول آب شکن ها حدود 1 متر و ارتفاع پايه ها و آب شکن ها از کف پل تا قسمت پايه طاقها 5/1 متر مي باشد .
ساختمان پل داراي سه دهانه يا چشمه است که طول آنها 2 متر و ارتفاع آنها از کف پل 2/3 متر مي باشد و با آجر و ملات آهک ساخته شده است . در حال حاضر اين پل متروکه مي باشد و پيشنهاد مي شود پس از مرمت با همان کاربري سابق خود جهت عبور عابر پياده استفاده شود .
*****************************
جواهرده میاندوآب
بهشت ایران (جواهرده میاندوآب)واقع درمیان چوق قورآبادوپارک ساحلی میاندوآب درچندین بخش است
که مهمترین بخشهای آن درکناررودخانه زرینه رودمیباشد.