کاروانسرای شاه عباسی کلیبر
این کاروانسرا در پنج کیلومتری راه جانانلو- کلیبر قرار داره و از دوسالن تشکیل شده. قدمتش به دوران صفوی می رسه و در محوطه آن بقایای قبل از دوران صفوی هم وجود داره.
آدرس: ایران - آذربایجان شرقی - کلیبر پنج کیلومتری راه جانالو- کلیبر
قلعه فرخی کلیبر
برج هشت ضلعی کلیبر شبیه برج خان باغی و دوزاله که از آجر ساخته شده و در مرکز شهر قرار داره. این برج بر تمام شهر کلیبر و راه های ورودی آن تسلط داره. ارتفاع برج ۸ متره، بر روی سنگ نوشته آن تاریخ تعمیر آن ۱۱۱۱ه. قمری نوشته شده که شخصی به نام محمد کاظم ابن بوداغ خلیفه قاسم انجام داده. عده ای آن را به ملکشاه سلجوقی نسبت میدن، به نظر میرسه این برج به عنوان دیدبانی برای امرای اعصار مختلف و بعنوان ستوال زرتشت ها مورد استفاده قرار گرفته.
آدرس: ایران - آذربایجان شرقی - کلیبر قره داغ
پل شاه عباس کلیبر (سنیخ کورپو)
این پل که در نزدیکی کفشان اوی شهر کلیبر قرار داره، یادگاری از دوران صفویه ست و آخرین تجدید آن در سال ۷۶ به انجام رسیده. یکی از مشهور ترین و زیباترین پل های قره داغه. تا سال ۷۶ قسمت راست این پل شکسته بوده به همین علت به آن سنیخ کورپو (پل شکسته) میگن. قبل از اینکه به باغات نزدیک آن راه کشیده شه از این پل رفت آمد می شده. معماری این پل بسیار زیبا وچشم نوازه.
آدرس: ایران - آذربایجان شرقی - کلیبر در نزدیکی کفشان اوی شهر
هتل بزرگ کلیبر | Hotel Kaleybar
هتل دو ستاره کلیبر با امکاناتی مناسب و پرسنلی مجرب و آموزش دیده آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.
آدرس: ایران - آذربایجان شرقی - کلیبر جنب میدان شهرداری
مسجد جامع کلیبر
قدمت این مسجد به دوران صفوی برمیگردد این مسجد قبل از حمله روس ها به ایران ۴۵ متر مناره داشت که در سال ۱۳۲۰ در اثر بمبارن روس ها آسیب دید و در سال ۱۳۳۰ فروریخت درحیاط این مسجد در خت داغداغان ۳۰۰ ساله وجود داشت که توسط امنای مسجد قطع شد این مسجد در سال ۱۳۹۳ بازسازی شد و این مسجد قبلا به نام مسجد شاه عباس شناخته میشد چون به دستور این شاه همزمان با حمام شاه عباس ساخته شده بود.
آدرس: ایران - آذربایجان شرقی - کلیبر انتهای خیابان امام
قلعه بابک
این قلعه در ارتفاعات غربی رود قره قرار داره و برای رسیدن به دروازه قلعه باید از معبر دالون مانندی به طول ۲۰۰ متر عبور کرد. قلعه از برج وباروهای زیادی تشکیل شده که برجهای گردش، از سنگ مالون با ملات ساروج و باروها از نوعی سنگ گرانیت ساخته شدن. این قصر سه طبقه ای از یه تالار اصلی و هفت اتاق در اطراف تالار مرکزی تشکیل شده.
از اونجا که این مجموعه در قرن سوم یکی از پایگاه های مهم و محکم بابک خرم دین در جنگ با اعراب و لشگریان خلفای عباسی بوده ، تعمیرات اساسی در اون انجام گرفت وقسمتهایی به اون اضافه شد. این قلعه قبلاً به قلعه بند هم معروف بوده که این کلمه بعدها تغییر شکل پیدا کرد و به" بز قلعه سی " تبدیل شد وبعد از قیام های بابک به قلعه بابک مشهور شد.
آدرس: ایران - آذربایجان شرقی - کلیبر ۱۶ کیلومتری غربی کلیبر
منطقه حفاظت شده آینالو
منطقه حفاظت شده آینالو از توابع بخش خداآفرین شهرستان کلیبر و در ناحیه شمال غربی شهرستان کلیبر و در فاصله ۵۵ کیلومتری شهر کلیبر و در ۱۵ کیلومتری روستای عاشقلو (ساحل ارس) واقع گردیده است .
آب و هوای آن در فصل بهار و تابستان مطبوع و دلپذیر و زمستان آن سرد است و طبیعت این محدوده بسیار زیبا و سحرانگیز است و هر بیننده ای را بر سر ذوق می آورد که نخستین ویژگی برجسته اش دست نخوردگی و بکر بودن طبیعت آن است و قدمت آن به پیش از عصر یخبندان می رسد و یکی از چند زیست بوم غنی بر روی کره زمین است.
این منطقه پوشیده از جنگل ، استیپ و سایر پوشش های گیاهی است. آینالو منطقه کوهستانی و جنگلی سر سبزی است که طبیعت زیبایی دارد و دور تا دور ده ها هکتار از جنگلهای واقع در این منطقه توسط سازمان حفاظت از محیط زیست تور سیمی کشیده شده که به محلی برای نگهداری چندین گوزن جهت دید عموم و تکثیر و رها سازی در کل منطقه تبدیل شده است.
آدرس: ایران - آذربایجان شرقی - کلیبر منطقه حفاظت شده قره داغ
هتل آنزا
این هتل در محلی دنج، زیبا و آرام با آب و هوایی بسیار خوش، میزبان میهمانهای عزیزیه که سرزمین زیبائی هارو برای سفر انتخاب کردند. رستوران و کافی شاپ هتل آنزا با انواع غذاهای ایرانی، خارجی و محلی آماده پذیرائی از شماست.
آدرس: ایران - آذربایجان شرقی - کلیبر خیابان فرمانداری، کوچه ثبت احوال
روستای آغویه
این روستا که در محور ومسیر مناطق گردشگری قلعه دره سی ،آینالو ومکیدی دره سی واقع شده، با طبیعت بسیار زیبا و دل انگیز خود هر گردشگری رو تسخیر می کنه. لازم به ذکره که آغویه به عنوان نگین سبز ایران دارای استعدادهای بالفعل و بالقوه بسیاری در عرصه گردشگریه، که خیلی از این ظرفیت ها هنوز به دلیل نداشتن راه های دسترسی آسان ناشناخته و بکر و دست نخورده باقی مونده، که از جمله این مناطق، می شه به آغ مزار، آشاغا و یوخاری چمن، چای زمین، فندقلو و بالدور قانلو و نهایتا به آبشار زیبا و واقعا دل انگیز آغویه اشاره کرد، که قطعا دهیاری آغویه و مسئولین محترم شهرستان از سرمایه گذاران عزیز عرصه توریسم دعوت می کنه با دیدار از این مناطق منحصر بفرد و شناخت میدانی این پتانسیل ها با ایجاد و احداث کمپ های گردشگری در رونق صنعت توریسم منطقه سهیم باشن.
روستای آغویه، شورای اسلامی، دهیاری، خانه بهداشت، مجتمع آموزشی، مسجد، پایگاه مقاومت و کانون فرهنگی هنری داره و همه ی زیرساختها اعم از جاده آسفالته، برق، آب، گاز شهری، تلفن هم دراین روستا مهیاست. لازم به ذکره که روستای آغویه از منحصر بفردترین روستاهای کشوره که دارای سیستم فاضلاب اصولی وبهداشتیه و همچنین در آینده ای نزدیک شاهد بهره مندی از ارتباطات اینترنتی هم خواهد بود. کمپ مکیدی دره سی، با فاصله ی ۵ کیلومتر از آغویه یکی از جاذبه های توریستی شهرستان کلیبر و کشور عزیزمان ایران اسلامیه.
آدرس: ایران - آذربایجان شرقی - کلیبر دهستان میشه پاره
آبگرم قلعه کندی
این آبگرم که در استان آذربایجان شرقی و در شهرستان کلیبر واقع شده آبگرم معدنی بوده و خواص درمانی زیادی هم داره.مثلا برای درمان بیماری روماتیسم بسیار مفید و موثره و اکثر دکترهای ارتوپدی این آبگرم رو به بیماران خود پیشنهاد می کنن. آبگرم قلعه کندی به دلیل قرار گرفتن در منطقه گردشگری و جنگل های ارسباران و نزدیکی به رود مرزی ارس و سد خدافرین گردشگران زیادی رو از داخل و خارج از کشور از جمله جمهوری آذربایجان، ارمنستان و نخجوان به خودش جذب می کنه و یه آب و هوای کاملا طبیعی و منحصر به فرد داره.
آدرس: ایران - آذربایجان شرقی - کلیبر منطقه قلعه کندی
دره و پارک جنگلی مکیدی (مکیدی دره سی)
دره مکیدی، که با نام مکیدی دره سی هم خوانده می شه، دره ای جنگلی و سرسبزه، که در میان جنگل های ارسباران در شمال استان آذربایجان شرقی و در شهرستان کلیبر واقع شده . هر چه از شرق شهرستان کلیبر به غرب یا شمال نزدیک شیم، به انبوهیِ جنگل افزوده و از نواحی استپی جنگل، کاسته می شه.
دره مکیدی که در میان خود، پارک جنگلی مکیدی رو جای داده، از مکان های با صفا و دل انگیزیه که به دلیل وجود چشمه سارهای فراوان و آب و هوای خوش، پذیرای گردشگرانه. پارک جنگلی حصارشده ای که در این دره ایجاد شده ، این مکان رو مورد توجه گردشگران قرار داده . گستره این پارک، از قلعه دره سی آغاز می شه و تا جنگل های آینالو در کنار ارس ادامه پیدا می کنه. تنوع گونه های گیاهی در ارتفاعات این تفرجگاه، موجب شده که مردم برای جمع آوری گیاهان دارویی مجذوب و شیفته این پارک بشن.
آدرس: ایران - آذربایجان شرقی - کلیبر در میان جنگل های ارسباران
روستای هجراندوست
هجراندوست یا هجران دوست، که گاهی هجرندیس و هجراندوز هم خوانده می شه، نام یکی از روستاهای آذربایجان شرقی از توابع شهرستان کلیبره، که در حدود ۱۴ کیلومتری شمال غرب این شهرستان قرار داره. آب و هوای آن کوهستانی معتدله و اهالی آن به زبان ترکی تکلم می کنن.
ارتفاع هجراندوست از سطح دریا ۱۵۵۰ متره. قلعه باستانی و معروف بابک که در ۱۱ کیلومتری هجراندوست واقع شده، احتمال داره در دوره ساسانیان احداث شده باشه. این قلعه در قرن سوم هجری بازسازی و در نبرد با عباسیان مورد استفاده بابک قرار گرفت. هجراندوست از دو رشته چشمه معروف به «آشاقا بولاق» و «یوخاری بولاق» سیراب می شه. در این منطقه قبرهایی از دوران نبرد بابک خرمدین به جا مونده که به آنها «گاور قبری» یعنی «قبر گبر» (گور زرتشتیان) می گن.
آدرس: ایران - آذربایجان شرقی - کلیبر ۱۴ کیلومتری شمال غرب کلیبر
دره پیغام
دره پیغام دره وسیعی است که از شمال تا جنوب شهرستان کلیبر گسترده شده و محل عبور رودخانه پیغام است.
این دره کشتزارها ومراتع وسیع و درختان میوه زیادی دارد که از ویژگی های برجسته این دره محسوب می شود.
در کنار دره پیغام قلعه تاریخی پیغام قرار دارد، این قعله در معبر رودخانه دره قرار دارد و در تابستان مورد توجه و استفاده فراوان است.
کوه پیغام پرتگاههایی خطرناک دارد که در اثر فرسایش طبیعی به شکل ایوانهای بزرگ و کوچک با دیوارههای صخره ای درآمده و با استفاده از این موقعیت طبیعی، بر روی سکوهای آن، در سه ردیف، استحکامات مختلفی ساخته شده.
از معماری قلعه و سنگ لاشه به کار رفته در آن و نیز سفالهای به دست آمده از محل مشخص است که این قلعه از استحکامات دوره پیش از اسلام به ویژه اشکانیان بوده است.
آدرس: ایران - آذربایجان شرقی - کلیبر ۱۸ کیلومتر مانده به قلعه بابک
عمارت آینالو
عمارتی زیبا که با توجه به شیوه معماری و ساختمان سازی آن به عهد قاجار مربوطه .
نام روستای آینالو هم از نام این بنای گرفته شده که توسط تاجر معروف ارمنی دوران قاجار، ساخته شد و ظاهراً به خاطر اینکه سقف فلزی مانند آینهای نور را منعکس میکرده است و مردم، که برای اولین بار شاهد چنین سقفی میشدند، آن را آئینه لو نامیده اند.
در حال حاضر تنها دیوارهای عمارت سالم مانده است.
عمارت اینالو واقع در منطقه بکر و حفاظت شده جنگلهای ارسباران در منطقه اینالو و در مجاورت روستای آینالو میباشد که با توجه به شیوه معماری و ساختمان سازی بنا قدمت آن به دوره قاجار برمیگرده .
آدرس: ایران - آذربایجان شرقی - کلیبر واقع در جنگلهای ارسباران
روستای اسکانلو
روستای اسکانلو، از توابع بخش خداآفرین، در شهرستان کلیبر هستش. ارتـفاع روسـتای اسکانلو از سطح دریا، ۲۸۰ مـتره و آب و هوای آن در تابـستان مـعتدل و در زمستان سرده. این روستا، که در حـاشیه جـنوبی رودخـانه ارس قرار گـرفته، از رطـوبت نسـبی و پوشش گیاهی مطلوبی برخورداره.
آب گـرم مـوتالّی در فاصـله ۲۵ کـیلومتری این روستا واقـع شـده و پـل هـای تـاریـخی خـدا آفـرین، در ۱۰ کیلومتری آن قرار داره. استقرار در کناره رودخانه مشهور ارس و نشانه های آثار بازمانده از گذشته های دور، از قبیل پل های تاریخی خدا آفرین و وجود استحکامات دیگر قدمت طولانی این روستا رو نشون می ده. ظاهراً محل فعلی روستا قشلاق عشایر قره داغ بوده که به مرور به روستا تبدیل شده. مردم خونگرم و مهربان روستای اسکانلو، مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند و به زبان آذری صحبت می کنن.
آدرس: ایران - آذربایجان شرقی - کلیبر بخش خداآفرین
روستای اسکلو
این روستا از شمال غربی به روستای قره گونی، از جنوب به روستای مکیدی، از غرب به روستاهای کلاشلو، ینگی قشلاق، از شرق اغویه و هجران دوست، از جنوب شرقی به روستای علی آباد و از شمال شرقی به روستای ناپشته محدود می شود.
کوه قزل داغی در ۳ کیلومتری جنوب روستا و دره مهرعلی در جنوب غربی آن واقع شده است. رودخانه اسکلو، که از ارتفاعات جنوب غربی روستا سرچشمه می گیرد، از شمال روستا عبور می کند و رودخانه ناپشته می پیوندد. براساس استنادات سنگ نوشته ای که در گورستان قدیمی روستا وجود دارد، قدمت این روستا ۸۰۰ سال برآورد شده است.
فرهنگ مردم روستای اسکلو پیرامون فرهنگ و زبان آذری شکل گرفته است. مردم روستا مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند.جمعیت این روستا در سال ۱۳۸۷، ۴۳۰ نفر گزارش شده است. استقرار روستا در منطقه کوهستانی و در جوار چشمه های فراوان و همجواری با جنگل های ارسباران، جلوه منحصربه فردی در روستای اسکلو ایجاد کرده است.
آدرس: ایران - آذربایجان شرقی - کلیبر
عمارت تومانیانس وینق
عمارت تومانیانس وینق نام اثری تاریخی به جای مانده از دوران قاجار است که در غرب روستای وینق بر فراز تپه ای سنگی قرار دارد. این بنا توسط درکیس تومانیانس ارمنی ساخته شده و به همین دلیل ویژگی های یک اثر ایرانی، اسلامی را ندارد و به سبک عمارت های قرن نوزدهم اروپا و روسیه می باشد.
عمارت تومانیانس کوشکی در دو طبقه با ۶ برج و ایوانی سرتاسری است. بنایی با قدمت یک قرن که در سال های اخیر در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این عمارت سیستم گرمایشی جالبی دارد بدین گونه که لوله هایی سفالی در میان دیوارهای عمارت تعبیه شده است که آب گرم در آن ها جریان داشته و بدین ترتیب گرمای اتاق ها و سایر قسمت های عمارت تأمین می شود.
عمارت تومانیانس وینق با آثار تاریخی مجاورش نظیر قلعه بابک و برج فرخی می تواند به عنوان یکی از محورهای گردشگری تاریخی آذربایجان معرفی شود. گردشگران می توانند پس از بازدید از این عمارت تاریخی در اقامتگاه هایی نظیر هتل لاله کندوان، هتل بین المللی شهریار تبریز و هتل پارس ائل گلی لحظاتی لذت بخش را تجربه کنند.
آدرس: ایران - آذربایجان شرقی - کلیبر غرب روستای وینق
هتل پارادایس | Paradise Hotel
هتل پارادایس کلیبر فعالیت خود را در سال ۱۳۹۲ آغاز کرد. این هتل در ۵ طبقه و با ۳۳ باب اتاق، به ارائه خدمات در استان آذربایجان شرقی مشغول می باشد. هتل پارادایس با امکاناتی از قبیل رستوران و کافی شاپ، یکی از هتل های خوب در این شهر به شمار می رود.
هتل چهار ستاره پارادایس کلیبر در محیطی آرام و با امکانات مطلوب آماده میزبانی از مهمانان گرامی می باشد. لازم به ذکر است هتل پارادایس در ابتدا جاده جانانلو شهرستان کلیبر واقع شده است. استخر این هتل در حال ساخت می باشد و هنوز به بهره برداری نرسیده است.
آدرس: ایران - آذربایجان شرقی - کلیبر خیابان فرمانداری، ابتدا جاده جانانلو
لینک های مربوط:
جاذبه های گردشگری کلیبر
معرفی جاذبه های گردشگری آذربایجان شرقی
معرفی کلیبر