شنبه 13 آبان 1396

زندگینامه حضرت یونس علیه السلام|دعوت به توحید

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به دعوت به توحید بپردازیم.

در شهر نینوا و در اوج بت پرستی و در تاریکی جهل و نادانی، یونس نور ایمان را شعله ور ساخت و پرچم توحید را برکف گرفت و به قوم نادان خود گفت؛ عقل شما عزیزتر از آنست که بت را عبادت کند و جبین شما گرامی تر از آن است که بر این اشیاء بی روح سجده کند. به خود آیید و از خواب غفلت بیدار شوید و به چشم دل بنگرید تا ببینید که در ورای این جهان بدیع، خالقی بزرگ وجود دارد که یگانه و بی نیاز است و تنها ذات کبریای او شایسته عبادت و ستایش می باشد.



او مرا برای راهنمایی و ارشاد شما فرستاده و از در رحمت، مرا بر شما مبعوث کرده تا شما را به سوی او راهنمایی نمایم، زیرا پرده های جهل و شرک و نادانی، عقل و دیده شما را پوشانده و از درک حقایق عاجز ساخته است.



قوم یونس با شنیدن این سخنان تازه و صحبت از خدای یگانه، دچار حیرت و وحشت شدند و چون از خدایی شنیدند که تاکنون او را نشناخته اند، بر ایشان گران آمد که ببینند یک نفر از خودشان بر آنان برتری یابد و ادعای پیامبری و رسالت نماید. لذا به یونس گفتند؛ این مهملات چیست که می گویی؟! این خدایی که ما را به سوی آن دعوت

[286]

می کنی کیست؟ ما خدایانی داریم که پدران و اجداد ما سالیان متمادی آنها را پرستش می کرده اند و ما هم اکنون آنها را می پرستیم. چه حادثه جدیدی در جهان بوجود آمده که ما باید دین اجدادمان را کنار گذاشته و به دین ابداعی تو روی آوریم.



یونس گفت؛ پرده های تقلید را از چشم های خود بردارید و عقل خود را از حجاب خرافات برهانید. اندکی فکر کنید و قدری هم بیندیشید. آیا این بتهایی را که صبح و شب می پرستید در بَرآوُرده ساختن حاجات و یا دفع شرّ و بلایا می توانند شما را یاری دهند. برای شما نفعی دارند و یا می توانند شرّی را از شما برطرف گردانند؟



آیا این بتها می توانند چیزی را خلق و یا مرده ای را زنده نمایند، بیماری را شفا دهند و یا گمشده ای را هدایت کنند؟!


آیا اگر من بخواهم به آنها ضرری برسانم، می توانند از این امر جلوگیری کنند؟ و یا اگر آنها را بشکنم و ریز ریز سازم می توانند دوباره خود را استوار سازند؟!



یونس سالها هر روز عصر از خانه فقیرانه خود به میدان شهر می آمد و بر تخته سنگ می ایستاد و مردم را به سوی خداپرستی هدایت می کرد. آنقدر به این کار ادامه داده بود که تقریبا همه مردم سخنان او را حفظ بودند. اما چون بسیار مهربان و فصیح سخن می گفت، مردم فقط به سخنان او گوش می دادند و افراد بسیار کمی به او ایمان آورده بودند. برخی هنگام سخنرانی او، کلامش را قطع می کردند و به او دشنام می دادند.



هدایت یونس نزدیک به 30 سال به طول انجامید، مقاومت و مخالفت مردم هر روز علنی تر می شد. در طول این مدت که به کار ارشاد و تبلیغ مشغول بود فقط دو نفر بنام «روبیل» و «تنوخاکس» به او ایمان آوردند.



یکی از آن ها عابد و دیگری عالم بود، عابد او را تشویق می کرد که مردم را نفرین کند ولی عالم مانع این کار شد و در میان قوم ماند. ولیکن یونس با مرد عابد تصمیم گرفتند که از آن شهر بیرون روند.(1)



1 - تفسیر نمونه.



دیگر اخبار
حدیث در مورد مرگ|حدیث مرگ جوان حدیث در مورد مرگ|حدیث مرگ جوان

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
عذاب زنان بی حجاب پس از مرگ عذاب زنان بی حجاب پس از مرگ

امیرالمومنین علی (علیه السلام) میفرماید: « روزی با فاطمه (سلام الله علیها) محضر پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلّم) رسیدیم ٬ دیدیم حضرت به شدت گریه می کند .

ادامه خبر ...
حدیث در مورد زباله ریختن حدیث در مورد زباله ریختن

حدیث در مورد زباله ریختن|حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
زندگی نامه حضرت هود علیه السلام|عذاب قوم عاد زندگی نامه حضرت هود علیه السلام|عذاب قوم عاد

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به عذاب قوم عاد بپردازیم.

ادامه خبر ...
زندگینامه پیامبر اکرم (ص)|داستان بحیرای راهب زندگینامه پیامبر اکرم (ص)|داستان بحیرای راهب

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به داستان بحیرای راهب بپردازیم.

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت سلیمان (ع)|آشوب داخلی زندگینامه حضرت سلیمان (ع)|آشوب داخلی

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به آشوب داخلی بپردازیم.

ادامه خبر ...
حدیث فقر و فقرا|حدیث درباره کمک به فقرا حدیث فقر و فقرا|حدیث درباره کمک به فقرا

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
دعایی برای مشرف شدن به خانه خدا دعایی برای مشرف شدن به خانه خدا

دعایی برای مشرف شدن به خانه خدا وجود دارد که مشتاقان زیارت خانه ی کعبه می توانند از این دعا کمک بگیرند.

ادامه خبر ...
زندگی نامه حضرت علی (ع)|معاويه كيست؟ زندگی نامه حضرت علی (ع)|معاويه كيست؟

پایگاه اینترنتی امور به مناسبت فرارسیدن روز پدر و ولادت حضرت علی (ع) به بررسی مفصل زندگینامه مولایمان حضرت علی پرداخته است ... در این قسمت به بررسی "معاويه كيست؟" میپردازیم... با ما همراه باشید

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت موسی (ع)|دو معجزه موسی علیه السلام زندگینامه حضرت موسی (ع)|دو معجزه موسی علیه السلام

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به دو معجزه موسی علیه السلام بپردازیم.

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی