دوشنبه 01 آبان 1396

زندگی نامه حضرت ادریس (ع)|صعود ادریس به آسمان

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به صعود ادریس به آسمان بپردازیم.

تاریخ انبیاء (از آدم خلیفة اللّه (ع) تا خاتم رسول اللّه (ص)) 


صعود ادریس به آسمان





درباره کیفیت صعود ادریس به آسمان مطالبی وجود دارد. از جمله اینکه در پاره ای از روایات آمده که خداوند یکی از فرشتگانش را مورد خشم خود قرار داد و بال و پرش را قطع کرد و او را به زمین فرود آورد. در روایتی گویند که خداوند فرشته را در یکی از جزیره ها انداخت و سالها در آن جزیره بود تا ادریس به پیامبری مبعوث شد و در جایی دیگر گویند که آن فرشته در زمان ادریس نبی درست در کنار وی فرود آمد.


فرشته به نزد ادریس آمد و از او خواست تا نزد خداوند واسطه شود تا خداوند او را ببخشد و بالهایش را به او باز گرداند و ادریس هم چنین کرد. ادریس سه روز روزه داشت و شبهای زیادی به عبادت و نماز ایستاد و در سحر روز سوم، دعای او در حق فرشته به

[38]

اجابت رسید و خداوند از وی درگذشت و بال و پرش را به وی برگرداند.


فرشته مزبور که رهین منّت ادریس بود به آن حضرت عرض کرد؛ آیا حاجتی داری؟ ادریس گفت: آری، می خواهم مرا به آسمان ببری تا ملک الموت را دیدار کنم زیرا فقط با یاد وی زندگی بر من گوارا نیست.


ادریس روزها را به مراقبت از نفس و عبادت و روزه و شبها را به بیداری و عبادت خدا سپری کرد و رزق و روزی او از جانب خدا می رسید. اعمال صالح او به اندازه تمام اعمال نیک مردم زمان خودش بود. ملک الموت که کثرت و فراوانی عبادت ادریس را می دید از خدا خواست تا او را همنشین ادریس کند. دعای او اجابت شد و نزد ادریس آمد و آن دو روزها را به روزه داری و شبها را به نماز و نیایش می گذراندند.


ادریس روزی از ملک الموت خواست تا او را به آسمان ببرد. این کار انجام شد و ادریس خود را در میان آسمانها دید، سپس از ملک الموت خواست تا ساعتی او را قبض روح کند، این عمل انجام شد و وقتی دوباره ادریس زنده شد به ملک الموت گفت؛ آنچه حس کردم خیلی سخت تر از چیزی بود که شنیده بودم. ادریس از ملک الموت خواست تا آتش جهنم را به او نشان دهد، لحظه ای پرده ها کنار رفت و هنگامی که ادریس شعله های آتش را دید بی هوش شد. ادریس دوباره از ملک الموت خواست تا بهشت را نشانش دهد، وقتی ادریس علیه السلام بهشت را مشاهده کرد، به ملک الموت گفت؛ من دیگر حاضر نیستم از این جا بروم.


خداوند فرمود؛ [(هر جانداری چشنده طعم مرگ است و همانا روز رستاخیز پاداش هایتان به طور کامل به شما داده می شود، پس هر که را از آتش به دور دارند و در بهشت در آورند قطعا کامیاب شده است. خداوند نیز خطاب به فرشته اش فرمود؛ چون ریاضت و سختی ادریس را که به خاطر من به خود روا داشت، دیدم، بر خود واجب می دانم که به پاس تواضع و عبادتش به او آرامش ابدی بدهم و طمأنینه ای ابدی در بهشت خود و در بالاترین مراتب بعد از مرگش به او عنایت می فرمایم.)(1)]


در روایتی دیگر آمده است آن هنگام که ادریس با فرشته به آسمان چهارم پرواز کرد

[39]

در آنجا ملک الموت را ملاقات کرد. ادریس به او سلام کرد و او را ناراحت و متعجب دید از او دلیلش را پرسید، ملک الموت گفت؛ خداوند به من فرموده که هرگاه تو به آسمان آمدی در میان آسمان چهارم و پنجم تو را قبض روح کنم، آنگاه به اذن پروردگار ادریس در میان آسمان چهارم و پنجم قبض روح شد.(1)



1 - سوره مریم، 57.1 - خلاصه تاریخ انبیاء، ص 18 و 19 با تلخیص و اضافات؛ قصه های قرآن، رضوی، ص 51.

 

 




دیگر اخبار
احادیث اخلاق|حدیث درباره اخلاق بد احادیث اخلاق|حدیث درباره اخلاق بد

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
عنوان شب پنجم محرم   اصحاب و عبدالله ابن الحسن علیهم السلام عنوان شب پنجم محرم اصحاب و عبدالله ابن الحسن علیهم السلام

عبدالله بن حسن ب کودک 11 ساله ای است که پس از چشیدن طعم یتیمی در دامان پر مهر عمویش حضرت امام حسین (علیه السلام ) بزرگ شد و همراه ایشان راهی سرزمین کرب و بلا شد و جان مبارکش را در راه امام عاشقان فدا کرد

ادامه خبر ...
محدوده واجب پوشش بانوان|پوشش بانوان در برابر مردان محرم محدوده واجب پوشش بانوان|پوشش بانوان در برابر مردان محرم

از مقوله های مهم و سزاوار بحث و دقت نظر، نگاهی همه سویه، به پوشش بانوان در برابر مَحْرَمان است.

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت یوسف (ع)|یعقوب و فراقی دیگر زندگینامه حضرت یوسف (ع)|یعقوب و فراقی دیگر

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به یعقوب و فراقی دیگر بپردازیم.

ادامه خبر ...
دعاهای وضو گرفتن دعاهای وضو گرفتن

براساس آنچه در روایات آمده مستحباتی در وضو وجود دارد که می‌تواند ارزش آن‌را بسیار بالا ببرد. یکی از این موارد دعاهای وضو گرفتن است.

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت یحیی علیه السلام زندگینامه حضرت یحیی علیه السلام

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به زندگینامه حضرت یحیی علیه السلام بپردازیم.

ادامه خبر ...
حدیث در مورد بهداشت|حدیث در مورد سلامتی بدن حدیث در مورد بهداشت|حدیث در مورد سلامتی بدن

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
حدیث در مورد ترس از خدا‎|حدیث درباره خوف از خدا حدیث در مورد ترس از خدا‎|حدیث درباره خوف از خدا

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
آداب و رسوم ماه رمضان در استان گیلان آداب و رسوم ماه رمضان در استان گیلان

در شهرهای گیلان از جمله رشت، رودسر  ،بندرانزلی و سایر مناطق به پیشواز رفتن ماه رمضان را " پیشاشو" گویند و اکثر مردم پیشواز ماه رمضان را مستحب می ‌دانند و بر انجام این امر مصر هستند.

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت داوود علیه السلام|داوود به حکومت رسید زندگینامه حضرت داوود علیه السلام|داوود به حکومت رسید

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به داوود به حکومت رسید بپردازیم.

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی