امروزه نرم افزار های زیادی برای نیازهای متفاوت تولید شده اند که هر کدام کارایی خاص خود را دارند. به طور کلی نرم افزارها به 2 دسته تقسیم می شوند:
دسته اول نرم افزارهای رایگان هستند که به راحتی و بدون هیچ گونه محدودیتی می توان از آنها استفاده کرد و مسلما نیاز به رجیستر کردن ندارند.
اما دسته دوم، نرم افزارهای پولی هستند که استفاده از آنها با محدودیت هایی رو به رو است. به طوری کلی این محدودیت ها شامل محدودیت زمانی و محدودیت امکاناتی است.
در محدودیت زمانی، نرم افزار پس از مدتی مشخص (معمولا 30 روز) منقضی می شود و مسلما غیر قابل استفاده خواهد شد و با پاک کردن و نصب مجدد، همچنان غیر قابل استفاده خواهد ماند و در محدودیت نوع دوم، برخی امکانات اصلی نرم افزار غیر قابل دسترس می شوند.
اما راه حل اصلی رفع این کلیه مشکلات، پرداخت هزینه و تهیه نسخه اصلی نرم افزار می باشد که این روش به دلیل برخی مسایل زیاد در ایران رایج نیست و راه دوم استفاده از روش های غیر قانونی اما رایج Carck ،patch ،keygen و Serial number است که نه تنها در ایران، بلکه در سراسر جهان طرفدار دارد.
اما مشکلی که وجود دارد روش استفاده از آنهاست؛ به طوری که هر کدام، روشی برای اجرای صحیح بروی نرم افزار دارند و امروز در ترفند۲۲۰ به ارایه کلیه ترفندها و روش های اجرای آنها می پردازیم.
به طور کلی كرك يا رجيستر كردن نرم افزارها به 4 دسته Carck ،patch ،keygen و Serial number تقسيم مي شوند که در ذیل به توضیح و تشریح آنها می پردازیم.
دسته اول : Serial number
يك سري از نرم افزارها هستند كه با شماره سريال Registrar مي شوند.
در اين گونه موارد ابتدا برنامه رو باز كنيد.
سپس از طریق منوی Toolbar به قسمت Help برويد و بروي آن كليك كنيد.
حالا در این قسمت عبارت Registration يا Produce Registration یا موارد مشابه را بیابید و User name و Registrar Code را وارد كنيد و روي دكمه Registrar كليك كنيد.
دسته دوم: Crack
يك سري از نرم افزارها هستند كه مي بايست كرك شوند.
در اين گونه موارد اگر برنامه در حالت اجراست قبل از هر کاری آن را ببندید و توجه نمایید که برنامه در قسمت Task Bar نیز در حال اجرا نباشد.
حالا فايل حاوی Crack را (ترفند۲۲۰) كه معمولا در یک فایل Zip شده قرار می دهند به وسیله يك برنامه مثل WinZip باز كنيد و به پوشه اصلي نصب برنامه منتقل نماييد.
در هنگام انتقال، معمولا یک منوی اخطار دهنده با مضمون جایگزینی فایل با نام تکراری ظاهر می شود که در منوی ظاهر شده گزینه Yes را زده تا نرم افزار کرک شود.
نکته:
اگر از ویندوز ویستا یا 7 استفاده می کنید و در هنگام انتقال کرک به فولدر نرم افزار، جلوگیری از انتقال فایل به عمل آمد برای رفع مشکل باید ویندوز را Restart نمایید
با زدن کلید F8 قبل از بالا آمدن ویندوز، به صفحه Boot Option رفته و گزینه اول یا Safe mode را انتخاب نمایید. پس از بالا آمدن ویندوز در حالت Safe Mode به راحتی می توانید کرک را انتقال دهید.
دسته سوم: Patch
يك سري از نرم افزارها هستند كه مي بايست Patch شوند.
در اين گونه موارد هم مانند دسته دوم ابتدا برنامه رو از حالت اجرا خارج كنيد.
حالا فايل حاوی Patch را كه معمولا در یک فایل Zip شده قرار می دهند به وسیله يك برنامه مثل WinZip باز كنيد. و آن را به پوشه اصلي نصب برنامه منتقل نماييد.
سپس فايل Patch رو باز كنيد و بروي دكمه Patch كليك نماييد تا نرم افزار Patch شود.
نكته 1:
برخی فايل هاي Patch شبيه فايل هاي رجيستري و با پسوند .reg هستند. برای اجرای آنها نیز، ابتدا برنامه را از حالت اجرا خارج نمایید و سپس بروی فایل مذکور دو بار کلیک نمایید تا تغییراتی در رجیستری ویندوز ایجاد نماید پس از این موارد با Restart ویندوز برنامه مورد نظر Patch می شود.
نکته 2:
اگر از ویندوز ویستا یا 7 استفاده می کنید و در هنگام اجرای Patch ، جلوگیری از اجرای فایل به عمل آمد برای رفع مشکل باید ویندوز را Restart نمایید
با زدن کلید F8 قبل از بالا آمدن ویندوز، به صفحه Boot Option رفته و گزینه اول یا Safe mode را انتخاب نمایید. پس از بالا آمدن ویندوز در حالت Safe Mode به راحتی می توانید Patch را اجرا نمایید.
دسته چهارم : Keygen
دسته آخر فايل هاي Keygen هستند كه به دقت بیشتری نیازمند است.
Keygen ها دارای دو قسمت User name و Registration Code هستند که قسمت اول محل وارد کردن سریال نرم افزار و قسمت دوم محل ظاهر شدن کد رجیستر نرم افزار می باشد.
برای این کار در قسمت اول شماره Hardware ID را وارد کنید؛ برای یافتن شماره Hardware ID به قسمت Help يا About نرم افزار رفته و شماره مذکور را یافته و كپي نماید و در قسمت اول Keygen ، Paste نماييد.
سپس کلید Generate را در Keygen فشار دهید تادر قسمت Registration Code ، کد رجیستر نرم افزار ظاهر شود.
حالا می توانید با کپی کد مذکور در قسمت Registration Code نرم افزار ، آن را رجیستر نمایید.
نکته:
گاهي اوقات برای یافتن Hardware ID ، فایلی به همراه Keygen قرار داده می شود که با باز کردن آن توسط نرم افزار Notepad می توانید Hardware ID نرم افزار را بیابید.
کرک ( Crack ) :
هر برنامه ای برای اجرا دارای یک فایل EXE و یا DLL می باشد که کد نویسی مربوط به بخش فعال سازی در آن قرار دارد .
در این روش فایل اصلی توسط یک کرک کننده ( Cracker ) دستکاری شده و اطلاعات لازم برای استفاده نامحدود در آن جایگزین می شود . اگر پس از خارج کردن نرم افزار دانلود شده از حالت فشرده با پوشه ای با نام Crack مواجه شدید ، می بایست تمامی فایلهای موجود در آن را در محل نصب برنامه کپی کنید .
برای پیدا کردن محل نصب برنامه کافیست بر روی آیکونی که پس از نصب نرم افزار بر روی دسکتاپتان افزوده می شود راست کلیک کرده و گزینه Properties کلیک کنید .
( شکل زیر )
پس از کلیک بر روی این گزینه ای پنجره ای همانند تصویر زیر باز خواهد شد که می بایست بر روی گزینه ی Find Traget کلیک کنید . ( شکل زیر )
پس از کلیک کردن روی گزینه مورد نظر محلی که نرم افزار را نصب کرده اید باز شده و می بایست فایلهایی موجود در پوشه کرک را در آنجا کپی نمایید .
پچ ( Patch ) :
در این روش کافیست تا فایل پچ را همانند روش قبلی ( کرک ) در محل نصب برنامه کپی کرده و آن را اجرا کنید .
پس از باز کردن Patch ، پنجره ای باز خواهد شد که در آن گزینه ای با همین نام ، یعنی Patch ، وجود دارد که با کلیک بر روی آن ، فرایند فعال سازی نرم افزار انجام می شود .
در فعال سازی با پچ ، تمامی تنظیمات به صورت خود کار انجام می گیرد و نیازی به انجام کارهای اضافه نیست . ( عکس زیر نمونه از یک برنامه Patch می باشد )
شماره سریال ( Serial Number ) :
آسان ترین روشی که در فعال سازی نرم افزار ها وجود دارد استفاده از سریال نامبر است .
سریال نامبر گاه فقط چند شماره و حرف می باشد و گاهی علاوه بر شماره و حروف ، نام ، شرکت و آدرس ایمیل نیز می باشد که می بایست هر یک را در محل مربوطه کپی کنید .
برای نمایش قسمت وارد کردن کد بر روی گزینه About و پس از آن روی Register کلیک کنید . دقت کنید که فقط کد ها را بدون هیچ فاصله ای کپی کنید . استفاده از کلید های ترکیبی CTRL+C و CTRL+V توصیه می شود .
( شکل زیر یک نمونه از نرم افزارهایی است که با سریال نامبر فعال می شود )
کد ساز ( Keygen ) :
برخی از نرم افزارها محدودیت هایی را برای استفاده از یک کد قرار می دهند به گونه ای که بیش از یک بار نمی توان از آن استفاده کرد . برای فعال کردن این نرم افزار می بایست با استفاده از Keygen یا Keymaker قرار داده شده یک کد بسازید .
کافیست تا پس از اجرای کد ساز روی گزینه Generate کلیک کنید . لازم به ذکر است که بیشتر شرکت های نرم افزاری ، با گرفتن نام و ایمیل کد فعال سازی را می سازند .
از این رو اگر در برنامه کد ساز فیلد هایی با اسامی مختلف وجود داشت ، باید آنها را پر کرده و در قسمت فعال سازی آنها را وارد کنید . سایر مراحل همانند مرحله فعال سازی با سریال نامبر می باشد . ( شکل زیر ، یک Keygen می باشد )
نکته :
برخی از آنتی ویروس ها ، تعدادی از فایلهای مربوط به فعال سازی نظیر Patch و Keygen را به عنوان تروجان و یا ویروس معرفی می کنند .
در صورتی که با این مشکل مواجه شدید ، نخست آنتی ویروس خود را غیر فعال کرده و پس از کرک کردن برنامه مورد نظرتان ، آن را مجددا فعال کنید .