چگونه مشکلات حالت اسلیپ در ویندوز 10 را برطرف کنیم؟
حالت اسلیپ (Sleep) یکی از بهترین راهکارهایی است که از طریق آن میتوان علاوه بر جلوگیری از اتلاف انرژی در زمانهای عدم استفاده از کامپیوتر یا مخصوصا لپ تاپ، سیستم را همیشه در حالت آماده به کار نگه داشت، بدون اینکه نیاز باشد تا نرم افزاری را بسته و مجددا راهاندازی کرد.
متاسفانه فعالسازی و استفاده از حالت اسلیپ در ویندوز 10 با مشکلاتی همراه است که در ادامه به بررسی روشهایی به منظور یافتن دلیل مشکل و رفع آن میپردازیم.
مشکل حالت اسلیپ در ویندوز 10 و دیگر نسخههای ویندوز ممکن است توسط قسمتهای مختلفی ایجاد شده باشد، به همین دلیل یافتن ایراد، برخی اوقات کمی زمانبر و مشکل خواهد بود. همانند بسیاری دیگر از مشکلات و مسائل موجود در سیستم عامل ویندوز، بهترین راه برای فائق آمدن به مسائل مربوط به حالت اسلیپ در ویندوز 10 ، تست چندین راه حل مختلف است.
موارد ذکر شده در ادامه را کنترل کرده و لذت چرت زدن کوتاه را برای سیستم کامپیوتری خود فراهم کنید.
تنظیمات حالت اسلیپ در ویندوز 10 را کنترل کنید
پیش از سر زدن به هر قسمت دیگر، بهتر است مستقیما به تنظیمات مخصوص حالت اسلیپ در ویندوز 10 رفته و از قرارگیری تمامی فیلدها در حالت صحیح و مناسب اطمینان حاصل کنید.
اگر در حال استفاده از یک کامپیوتر در شبکهای اداری بوده و سیستم به صورت شخصی به شما تعلق ندارد، ممکن است فرد دیگری تنظیمات حالت اسلیپ در ویندوز 10 را در سیستم کامپیوتری شما بهم ریخته باشد.
به منظور دستیابی به تنظیمات مورد نظر، به “تنظیمات نیرو” (Power Options) در کنترل پانل (Control Panel) مراجعه کرده و سپس گزینه “زمان خاموش شدن صفحه نمایش را انتخاب کنید” (Choose when to turn off the display) را برگزینید.
از قرارگیری فیلد کشویی “کامپیوتر را در حالت اسلیپ قرار بده:” (:Put the computer to sleep) بر روی گزینه مناسب اطمینان حاصل کنید. مخصوصا اگر کامپیوتر شما در مدت زمانی کوتاه بعد از بیکار ماندن و یا خیلی دیر به خواب میرود، این بخش از تنظیمات حالت اسلیپ در ویندوز 10 نخستین قسمتی است که میبایست نسبت به تغییر آن اقدام کنید.
اما اگر کامپیوتر به هیچ عنوان به حالت اسلیپ نرفت چه؟
در بالا، مدت زمان قرارگیری سیستم بر روی حالت اسلیپ در ویندوز 10 و یا دیگر نسخههای ویندوز را بررسی کردیم. واقعیت این است که اسلیپ، قسمتهای زیادی از سیستم مخصوصا مانیتور را از سوختن حفظ کرده و عمر قطعات مختلف را افزایش میدهد، علاوه بر اینکه نقش بسیار عمدهای را در کاهش مصرف انرژی و افزایش طول عمر باتری در لپ تاپ ایفا میکند.
با توجه به بیدارباش همیشگی تمامی قطعات در زمان روشن بودن سیستم، کامپیوترهایی که به هیچ عنوان به حالت اسلیپ نمیروند، با مشکلات عدیدهای با گذر زمان مواجه میشوند. در ادامه به بررسی چند روش به منظور اجبار کامپیوتر برای داشتن چرتهای چند دقیقه تا چند ساعته اشاره خواهیم کرد.
درایورها را کنترل کنید
آپدیت نبودن درایورها و یا از آن بدتر، نصب و یا فعال نبودن آنها مشکلات زیادی را در ویندوز ایجاد میکند. وضعیت به روزرسانی درایورها، مخصوصا درایورهای چیپست، درایورهای شبکه و درایورهای بایوس (BIOS) را کنترل کنید.
موضوع مهم دیگر که توجه به آن به منظور رفع خطاهای حالت اسلیپ در ویندوز 10 خالی از لطف نیست، اطمینان از استفاده از جدیدترین نسخه سیستم عامل است.
وضعیت درخواست نیرو را کنترل کنید
نکتهای بسیار مهم درباره حالت اسلیپ در ویندوز 10 و حتی دیگر نسخههای ویندوز وجود دارد. خواب کامپیوتر در زمان بیکاری است، اما بعید نیست برخی از نرم افزارهای جانبی نصب شده توسط شما، با حالت اسلیپ در ویندوز 10 در تضاد باشند
به این معنی که با ارسال درخواستهای متداوم و اجرای فرامین گوناگون و گهگاه غیر ضروری، سیستم را بیدار نگه میدارند. برای مشاهده تمامی قسمتهایی که سیستم را بیدار نگه میدارند، میبایست محیط کامندی ویندوز (کامند پرامپت – Command Prompt) را با حداکثر دسترسی موجود (دسترسی ادمین) باز کنید.
به این منظور بعد از راست کلیک کردن بر روی دکمه استارت، کامند پرامپت با دسترسی ادمین (Command Prompt (Admin) را انتخاب کنید.
همچنین میتوانید بعد از ورود به استارت و جستجوی گزینه Command Prompt، به محض مشاهده نتیجه بر روی آن راست کلیک کرده و سپس اجرا به عنوان ادمین (Run as administrator) را انتخاب کنید.
برای ادامه سایر مراحل کنترل وضعیت حالت اسلیپ در ویندوز 10 ، عبارت “powercfg -requests” را در محیط متنی باز شده در ویندوز وارد کنید. با این کار لیستی از درخواستهای نیروی فعال به نمایش درخواهند آمد.
از نظر فرضی میبایست تمامی دستهبندیها خالی باشند. حال آیتمی که در حال ارسال درخواست و بیدار نگه داشتن دائم سیستم است را یادداشت کنید. به احتمال زیاد همین مورد سبب بیدارباش همیشگی کامپیوتر شما شده است.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، به عنوان نمونه پخشکننده موزیک (Windows Media Player) از فعال شدن حالت اسلیپ در ویندوز 10 جلوگیری میکند.
همچنین اگر مشکل شما با حالت اسلیپ در ویندوز 10 ، بیدار شدن ناگهانی سیستم بدون دستور شماست، میتوانید با وارد کردن عبارت “powercfg -lastwake” در محیط کامندی ویندوز، آیتمی را که اخیرا سبب بیدارباش سیستم شده است را مشاهده کنید.
ابزارهای ایرادیاب درونی را اجرا کنید
یکی از دلایل ترجیح ویندوز به دیگر سیستم عاملهای کامپیوتر، وجود پشتیبانی قوی هم به صورت آنلاین از تیم پشتیبانی مایکروسافت و هم به کمک نرم افزارهای داخلی است. خوشبختانه جدیدترین نسخه ویندوز به تمامی ابزارهای مورد نیاز تجهیز شده است که حتی برای رفع مسائل مربوط به حالت اسلیپ در ویندوز 10 نیز میتوانید از آنها استفاده کنید.
کنترل پانل را باز کرده و مستقیما به سراغ بخش “عیبیابى” (Troubleshooting) بروید. در ادامه، گزینه مشاهده تمامی (View all) را به منظور تماشای لیست تمامی ابزارهای عیبیابی نصب شده بر روی سیستم خود انتخاب کنید.
در زمانی که تنها مشکل شما، حالت اسلیپ در ویندوز 10 است، میبایست به دنبال گزینههای “نیرو” (Power) و “تامین و نگهدارى سیستم” (System Maintenance) بگردید. هر دو گزینه را بعد از یافتن باز کرده و از فعال و در جریان بودن حالت اسلیپ اطمینان حاصل کنید.
کامپیوتر را در حالت ایمن (سیف مود – Safe Mode) ریاستارت کنید
بعید نیست تا مسائل مربوط به حالت اسلیپ در ویندوز 10 و دیگر نسخههای ویندوز، به علت یک پیچیدگی و مشکل در زمان فرآیند شروع به کار سیستم و به اصطلاحی حین بوت شدن سیستم ایجاد شده باشند.
به منظور کنترل این مشکل، سیستم را مجددا، این بار در حالت ایمن راهاندازی کرده و توانایی آن برای به خواب رفتن را کنترل کنید. اگر برخلاف زمان بوت کردن عادی، این بار حالت اسلیپ در ویندوز 10 به راحتی فعال میشود، نیاز دارید تا با استفاده از روشها و نرم افزارهای مختلف، قسمت تخصیص داده شده به سیستم در هارد و یا به عبارت سادهتر، همان بوت را تمیزکاری کرده و ایراد را پیدا کنید!
کلین بوت (Clean boot) به بالا آمدن ویندوز با حداقل درایورها، سرویس ها و نرم افزارهای موجود اشاره میکند. برای اجرای کلین بوت در ویندوز 10، اپلیکیشن “پیکربندی سیستم” (System Configuration) را باز کنید.
به این منظور کلیدهای ترکیبی ویندوز + آر (Win + R) را فشرده و بعد از باز شدن پنجره ران (Run)، عبارت “msconfig” را وارد کنید.
بعد از باز شدن پیکربندی سیستم، مستقیما به تب سرویسها (Services) رفته و بعد از زدن تیک گزینه “مخفی کردن تمامی سرویسهای مایکروسافت” (Hide all Microsoft services)، گزینه “غیر فعالسازی همه” (Disable all) را انتخاب کنید.
با این کار از اجرا بودن تنها سرویسهای ضروری اطمینان حاصل میکنید.
سپس به تب “شروع” (Startup) رفته و بر روی “باز کردن تسک منیجر” (Open Task Manager) کلیک کنید. در این صفحه تمامی آیتمهایی را که به صورت پیشفرض در زمان بالا آمدن ویندوز اجرا میشوند را غیر فعال کنید.
در نهایت، تسک منیجر را بسته و بعد از زدن تایید (OK) در پنجره پیکربندی سیستم، کامپیوتر میبایست ریاستارت شود. اگر بعد از راهاندازی مجدد، حالت اسلیپ در ویندوز 10 به خوبی اجرا میشد، از روش آزمون و خطا به منظور یافتن مشکل استفاده کنید. به عبارت دیگر، هر دفعه یک سرویس را قطع کرده و بعد از راهاندازی مجدد سیستم، وضعیت حالت اسلیپ در ویندوز 10 را کنترل کنید.
اگر سیستم به طور خودکار به خواب میرود چه؟
آن سوی قضایای مربوط به حالت اسلیپ در ویندوز 10 ، به خواب رفتن سیستم بدون اجازه کاربر آن هم به صورت مداوم است که میتواند نسبت به زمان عدم به خواب رفتن سیستم، مضرتر و آزاردهندهتر باشد. خوشبختانه اگر به تنظیمات ویندوز آشنایی داشته باشید، این مشکل تقریبا به سادگی رفع میشود.
بازیابی پیشفرضهای سیستم
سر راستترین روش به منظور جلوگیری از فعال شدن حالت اسلیپ در ویندوز 10 به صورت خودکار، بازیابی مجدد تنظیمات پیشفرض است.
به این منظور با مراجعه به اپلیکیشن “تنظیمات” (Settings)، بخش “پاور و اسلیپ” (Power & sleep) را باز کرده و “تنظیمات جانبی و اضافی نیرو” (Additional power settings) را برگزینید.
در این قسمت، گزینه “زمان خاموش شدن صفحه نمایش را انتخاب کنید” (Choose when to turn off the display) را برگزینید.
در صفحه بعد، گزینه “بازیابی تنظیمات پیشفرض برای این برنامه” (Restore default settings for this plan) را انتخاب کنید.
اگر این مورد جوابگو نبوده و یا اصلا چنین گزینهای را مشاهده نکردید، “تغییر تنظیمات حرفهای نیرو” (Change advanced power settings) را برگزینید.
در صفحه بعد میبایست “بازیابی پیشفرضهای برنامه” (Restore plan defaults) را انتخاب کنید. در صورت نگرفتن جواب و یا موجود نبودن گزینه، از منوی کشویی به منظور انتخاب برنامهای دیگر استفاده کرده و مجددا تلاش کنید.
دنبال کردن مراحل ذکر شده، میبایست تمامی مشکلات مربوط به برنامه مد نظر شما را حل کند تا به این وسیله قادر باشید بدون تاثیرگذاری بر روی حالت اسلیپ در ویندوز 10 ، تنظیمات نیرو مورد نیاز خود را اعمال کنید.
تنظیمات پیشرفته را کنترل کنید
اگر دنبال کردن روشهای ذکر شده در بالا مشکل شما با حالت اسلیپ در ویندوز 10 را حل نکرد، احتمالا محبورید تا تنظیمات حالت اسلیپ در ویندوز 10 را به صورت مجزا دستکاری کنید.
کنترل پانل را باز کرده و به قسمت “گزینههای نیرو” (Power Options) بروید، سپس گزینه “زمان خاموش شدن صفحه نمایش را انتخاب کنید” (Choose when to turn off the display) را برگزینید.
در ادامه، “تغییر تنظیمات پیشرفته نیرو” (Change advanced power settings) را انتخاب کنید. اکنون در لیست پیش رو، تا زمان رسیدن به گزینه “اسلیپ” (Sleep) اسکرول کرده و سپس با زدن آیکون + کنار نام آن، بخشهای جانبی آن را باز کنید.
گزینههای موجود اکنون میبایست بر اساس نیاز شما تنظیم شوند. بر عهده شماست که کامپیوتر خود را برای رفتن به حالت اسلیپ بعد از گذشت مدت زمانی معین تنظیم کرده و یا حالت اسلیپ در ویندوز 10 را برای همیشه غیر فعال کنید. در هر صورت، در انتها بر روی “اجرا” (Apply) کلیک کنید.
باتری را خارج کنید
اگر سیستم کامپیوتری شما یک لپ تاپ است، ممکن است باتری دستگاه قطعه خطاکار باشد. باتری را از دستگاه خارج کرده و بعد از انتظاری کوتاه، مجددا آن را وارد کنید. در نظر داشته باشید در اغلب لپ تاپها، با بستن درب دستگاه، سیستم به طور خودکار به خواب فرو میرود.
منبع : makeuseof