استفاده از مودم بی سیسم (Wireless) که کاربران رایانه جهت استفاده از اینترنت از آن استفاده می کنند، سخت افزاری است که بدون اتصال کابل به رایانه، سرویس اینترنت را از طریق امواج رودیویی به رایانه ها ارائه می دهد. یکی دیگر از مزایایی برخی از این مودم ها، شبکه شدن یا ارتباط چند رایانه با هم نیز می باشد.
برای اتصال رایانه به مودم وایرلس، کافی است مودم را روشن کردن، و پس از شناسایی آن توسط کارت شبکه بی سیم یا وایرلس قرار گرفته بر روی رایانه (معمولا اکثر لپ تاپ ها دارای کارت شبکه وایرلس هستند)، به آن وصل شد و از سرویس های آن استفاده کرد.
همه مودم های بی سیم دارای یک “نام شبکه” هستند که آن نام را در فضا منتشر می کنند و رایانه ها و موبایل ها، با دسترسی به آن نام، به مودم متصل می گردند به این نام اصطلاحاً SSID گفته می شود. همچنین برای امنیت بالا، بسیاری از مودم ها علاوه بر نام شبکه، دارای رمز عبور نیز هستند یعنی پس از پیدا شدن SSID مودم توسط رایانه ها، جهت متصل شدن به آن، می بایست رمز عبور را نیز وارد نمود.
برای امنیت بیشتر نیز می توان نام شبکه یا SSID را توسط تنظیمات مودم، مخفی کرد تا در جستجو به دنبال شبکه توسط رایانه ها و موبایل ها، دیده نشود. در اینجا برای اتصال به مودم بی سیم، هر دو حالت استفاده از مودم با SSID مخفی و استفاده از آن بدون مخفی سازی SSID را بررسی می کنیم.
شیوه اتصال بی سیم کامپیوترها به شبکه که نمایش SSID آن فعال است
در ابزارها و سیستم عامل های مختلف شیوه اتصال به شبکه وایرلس کمی با یکدیگر متفاوت است. در اینجا تنها به بررسی شیوه اتصال در ویندوز ۷ و ایکس پی خواهیم پرداخت که بیشترین استفاده را میان کاربران دارند.
در ویندوز ۷
الف. برای شروع، بر روی آیکون در پایین و سمت راست دسکتاپ ویندوز کلیک کنید. پنجره ای مانند شکل بالا خواهید دید، که بسته به شبکه های اطراف شما، نام های متفاوتی در آن خواهد بود.
ب. بر روی نام شبکه مورد نظرتان کلیک کنید. این نام، همان عبارتی است که برای SSID انتخاب کرده اید. بعد از انتخاب شبکه، بر روی دکمه Connect کلیک کنید.
نکته: در صورتی که نام شبکه یتان را در این لیست نمی بینید، احتمالا SSID در مودم تان غیر فعال است. درباره اتصال به شبکه در چنین حالتی، در ادامه درس صحبت خواهیم کرد.
پ. در پنجره Connect to a Network رمز عبور شبکه را که با رمزگذاری WPA یا WPA2 انتخاب کرده اید، در مقابل عبارت Security Key وارد کنید و بر روی OK کلیک کنید. صبر کنید تا کامپیوتر برای اتصال به شبکه و چک کردن رمز عبور تلاش کند.
نکته: اگر قبل از وارد کردن رمز عبور در کادر Security Key، مربع کنار عبارت Hide Characters را تیک بزنید، رمز وارد شده توسط شما به صورت ستاره دیده می شود و اطرافیان نمی توانند آن را از روی صفحه مانیتورتان بخوانند.
هنگامی که در پایین- سمت راست صفحه ویندوز آیکون یک کامپیوتر با کمان های سبز رنگ در سمت راست آن دیده شود، به این معنی است که ویندوز موفق به اتصال به شبکه شده و آماده به کار است. تعداد خطوط عمودی سبز رنگ در این آیکون هم نشان دهنده میزان قدرت اتصال کامپیوتر به شبکه است. هر چه تعداد خطوط بیشتر باشد، این اتصال قوی تر بوده و در نتیجه سرعت تقریبی انتقال داده ها بین کامپیوتر و مودم بیشتر خواهد بود.
توجه داشته باشید که تعداد این خطوط سبز رنگ هیچ ارتباطی با سرعت خط اینترنت شما ندارد. برای تست سرعت اینترنت تان می توانید از برنامه های تست سرعت استفاده کنید و یا اینکه فایلی را دانلود کرده و با مشاهده سرعت دانلود فایل، سرعت اینترنت تان را بسنجید.
به شکل تقریبی، هنگامی که سرعت دانلود شما با واحد کیلوبایت، تقریبا یک هشتم سرعت اسمی اینترنت شما با واحد کیلوبیت باشد، از سرعت مناسبی برخوردار هستید. یعنی با ضرب سرعت دانلود در عدد هشت، سرعت اسمی خط اینترنت تان به دست می آید. مثلا اگر سرعت دانلود شما ۳۰ کیلوبایت در ثانیه است، سرعت خط ADSL شما تقریبا۲۴۰ کیلوبیت بر ثانیه است. اگر اکانت را با نام ۲۵۶ به شما فروخته اند، که خوب است، اما اگر سرعت بالاتری خریداری کرده اید، یک جای کار ایراد دارد و چنین سرعتی پایین تر از حد معمول است.
عکس این را هم می توانید بسنجید، یعنی اینکه مثلا به طور معمول با یک خط پر سرعت ۵۱۲ که می خرید، باید بتوانید اغلب اوقات با سرعت ۵۱۲ تقسیم بر هشت، یعنی ۶۴ کیلوبایت بر ثانیه دانلود کنید.
ویندوز ایکس پی
الف. بر روی آیکون در پایین صفحه ویندوز راست کلیک کنید و گزینه View Available Wireless Networks را انتخاب کنید.
ب. شبکه بی سیم مورد نظر را از لیست درون پنجره Wireless Network Connection انتخاب کرده و سپس دکمه Connect را کلیک کنید.
اگر در این پنجره هیچ نام شبکه ای لیست نشده بود، یک بار دکمه Refresh Network List را در سمت چپ و بالای صفحه کلیک کنید.